Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Νοεμβρίου 2025

Συγκλονιστικός ΠΑΟΚ στη Λιβαδειά! (2025)

Για την 12η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Λεβαδειακό...

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχοντας τη συμπαράσταση 1.500 οπαδών του, πήρε το διπλό στο "Λάμπρος Κατσώνης", επικρατώντας με 2-3, σε ματς στο οποίο βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ!

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τον Παβλένκα κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Κένι, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Τέιλορ, αμυντικά χαφ τους Οζντόεφ, Μεϊτέ, μπροστά τους τους Ζίβκοβιτς, Ιβανούσετς, Τάισον και στην κορυφή της επίθεσης τον Γιακουμάκη.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 11' με σουτ του Κωστή με την μπάλα να βρίσκει στον Λόβρεν και να αλλάζει πορεία πριν καταλήξει στα δίχτυα μας!

Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει τον Λοντίγκιν και την καλά οργανωμένη άμυνα του Λεβαδειακού, που είχε το νου του στην κόντρα.

Στο 40' το φάουλ που εκτέλεσε ο Οζντόεφ πέρασε άουτ, ενώ ίδια τύχη είχε το σουτ του Τάισον στο επόμενο λεπτό.

Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση! Ο Ιβανούσετς εκτέλεσε κόρνερ, ο Οζντόεφ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στον Όζμπολτ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 47' ο Λοντίγκιν μπλόκαρε το συρτό σουτ του Ζίβκοβιτς και στο 50' ο Βέρμπιτς έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους μετά από σέντρα του Παλάσιος, σε μια φάση στην οποία η άμυνά μας ... κοιμήθηκε!

Στο 55' ο Οζντόεφ και πάλι σκόραρε την ισοφάριση εξ επαφής με το στήθος μετά από κόρνερ του Ιβάνουσετς και κεφαλιά - πάσα του Λόβρεν στον σκόρερ! Τρία λεπτά αργότερα ο Παβλένκα σταμάτησε τον Όζμπολτ σε άλλη μια φάση στην οποία η άμυνά μας ολιγώρησε!

Στο 60' ο Λουτσέσκου πέρασε στο ματς τους Ντεσπόντοφ, Μπάμπα και Μιχαηλίδη στις θέσεις των Ιβανούσετς, Τέιλορ και Κεντζιόρα αντίστοιχα.

Στο 63' μετά από σουτ του Τάισον η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λιάγκα, αλλά ο Σιδηρόπουλος και ο VARίστας δεν έδωσαν κάτι...

Στο 77' ο Σιδηρόπουλος έβγαλε απευθείας κόκκινη στον Μεϊτέ και κιτρίνισε τον Λόβρεν για διαμαρτυρία, σε μια φάση που θύμισε αρκετά το πάτημα του Σιώπη στον Κωνσταντέλια πριν λίγες εβδομάδες στη Λεωφόρο και φυσικά δεν είχε τύχει της ίδιας αντιμετώπισης! Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, ο Φωτιάς τον κάλεσε να την ξαναδεί, αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Στο 88' ο Γιακουμάκης σούταρε αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε και στο επόμενο λεπτό ο Παβλένκα σταμάτησε το σουτ του Όζμπολτ. Στο 90' η κερκίδα με τους φίλους του ΠΑΟΚ πήρε φωτιά, όταν ο Γιακουμάκης βρήκε δίχτυα μετά από ασίστ του Τάισον, γράφοντας το 2-3.

Στο 95' ο Παβλένκα μπλόκαρε την κεφαλιά του Πεντρόζο στην τελευταία επικίνδυνη φάση των γηπεδούχων!

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός:
Λοντίγκιν, Τσάπρας, Λιάγκας, Μάγκνουσον, Βήχος, Κωστή, Τσόκαϊ, Παλάσιος, Μπάλτσι (67' Τσιμπόλα), Βέρμπιτς (83' Πεντρόσο), Όζμπολτ.

ΠΑΟΚ: Παβλένκα, Κένι, Κεντζιόρα (60' Μιχαηλίδης), Λόβρεν, Τέιλορ (60' Μπάμπα), Οζντόεφ (73' Μπιάνκο), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Ιβανούσετς (60' Ντεσπόντοφ, 83' Καμαρά), Τάισον, Γιακουμάκης.

.....................................
Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το τέλος του αγώνα, στις δηλώσεις του στάθηκε στον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα, ενώ απηύθυνε και δύο ερωτήματα στον Σιδηρόπουλο...
 Αναλυτικά:

«Ο Λεβαδειακός είναι μία καλή ομάδα που είναι η έκπληξη της σεζόν. Είναι ένα έξτρα κίνητρο να παίζεις τέτοιου είδους παιχνίδια. Οπότε είναι μία μεγάλη νίκη λαμβάνοντας υπόψιν αυτά που είπαμε και αυτά που έγιναν στο παιχνίδι. Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να έρθω σε αντιπαράθεση για κάτι άλλο. Είναι μία νίκη που αξίζαμε και την αντίδραση που δείξαμε μετά τα γκολ του Λεβαδειακού. Για την προσπάθεια μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Είναι τεράστια νίκη για μία ομάδα που προχθές έπαιξε ένα πολύ δύσκολο ματς στην Ευρώπη μεγάλης έντασης. Αντιμετωπίσαμε μία τοπ ομάδα που είχε την ευχέρεια να αντιμετωπίσει το ματς όπως ήθελε. Θέλω να θέσω δύο ερωτήσεις, χωρίς να πω τίποτα επιθετικό όσον αφορά τις αποφάσεις του διαιτητή. Στην φάση με τον Τάισον, ο παίκτης του Λεβαδειακού κάνει επαφή με το χέρι, αν δεν είναι αυτό πέναλτι, δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι πέναλτι αυτό που έδωσε ο ίδιος διαιτητής σε ομάδα της Αθήνας.

Στη φάση που αφορά την αποβολή ας δεχτούμε ότι είναι αποβολή σε μία φάση που δεν πάει ο παίκτης μας με… ανοιχτό το πόδι αλλά μαζεμένο. Αν είναι αυτό κόκκινη πως δεν είναι κόκκινη η φάση του Σιώπη στο ματς με τον Παναθηναϊκό ή του Τζούρισιτς με τον Κεντζιόρα. Δεν κάνω κριτική αλλά ψάχνω απλά απαντήσεις σε αυτά».

..................................... 
 
Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ, σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων του ΠΑΟΚ, τόνισε πως το μότο της ομάδας είναι να μην τα παρατάνε ποτέ ...
 «Ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Το ξέραμε πόσο δύσκολο θα είναι, ο Λεβαδειακός έχει πάρει πολλούς πόντους, είναι πολύ καλή, οργανωμένη ομάδα, έχει ένα σκληρό γήπεδο. Ήμασταν έτοιμοι για μάχη, είμαι χαρούμενος για τη νίκη, δεν το βάλαμε κάτω, παρότι παίζαμε με 10 παίκτες. Είναι πραγματικά φανταστικό αυτό που καταφέραμε σήμερα». 

Όσο για το στοιχείο που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ, σημείωσε: «Είναι απλά αυτό το μότο που έχουμε, να μην τα παρατάμε ποτέ».

Σε ερώτηση για το συμβάν με τον προπονητή του Λεβαδειακού, μετά τον πανηγυρισμό του στο πρώτο γκολ, απάντησε:  «Δεν τον είδα στον πανηγυρισμό. Τον σέβομαι πολύ, έχει σχεδόν την ηλικία του πατέρα μου, δε μιλάω ποτέ έτσι σε μεγαλύτερους ανθρώπους. Όταν βγήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο, πήγα του μίλησα, δεν έχω κάτι προσωπικό. Δεν τα κάνω ποτέ αυτά, έληξε το θέμα και όλα είναι καλά».

Μιλώντας για τη συνεργασία με τον Λόβρεν και τις δηλώσεις του νωρίτερα, ανέφερε: «Είναι λίγο μεγάλος σε ηλικία, κάποιες φορές ξεχνάει αυτά που συμβαίνουν στο γήπεδο (σ.σ γέλια)! Τον καταλαβαίνω, δεν υπάρχει πρόβλημα! Παίζουμε μαζί, είναι πάντα σαν αφεντικό μέσα στο γήπεδο. Είναι φανταστικός».

.....................................  
Οι δηλώσεις του Ντέγιαν Λόβρεν, μετά το σπουδαίο διπλό στη Λιβαδειά:
 «Είναι στις πέντε καλύτερες της καριέρας μου, πιστέψτε με! Θα θυμάμαι αυτήν τη νίκη για πάντα. Ήταν ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, υπήρχε πολύ πάθος. Κάποια πράγματα δεν ήταν μαζί μας. Παλεύαμε εναντίον 11 και ίσως ενός ακόμα ανθρώπου. Παίξαμε σαν άνδρες και πιστεύω ότι αξίζαμε αυτήν τη νίκη. Ήταν ένα πραγματικά δύσκολο παιχνίδι. Έχω μεγάλο σεβασμό στον Λεβαδειακό, είναι πραγματικά δύσκολο να παίξεις εδώ. Σκόραραν στις ευκαιρίες του. Στο τέλος, ο χαρακτήρας μας μέτρησε. Ακόμα και με 10 παίκτες, δεν αμφιβάλλαμε ποτέ ότι θα κερδίσαμε. Κάναμε κατάθεση ψυχής και πήραμε αυτήν την πολύ σημαντική νίκη».

Σε ερώτηση για το αν αυτή η νίκη, μπορεί να είναι ορόσημο στη σεζόν για τον ΠΑΟΚ, απάντησε: «Σίγουρα. Ήρθαμε στο Κύπελλο εδώ και χάσαμε με 4-1. Δεν ήταν αυτή η εικόνα μας. Σήμερα δείξαμε την πραγματική μας εικόνα. Πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη, αλλά έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Σίγουρα όμως, η νίκη αυτή μπορεί να μας δώσει μία έξτρα ώθηση».

Για τα δύο γκολ του Οζντόεφ, στα όποια βγήκε συνεργασία μαζί του, ανέφερε: «Ήταν τυχερός, έπρεπε να είναι δικό μου το γκολ (σ.σ. γέλια)! Στο δεύτερο έκανε απλά τη δουλειά του, η ασίστ ήταν αυτή που έπρεπε. Χαίρομαι για τον Οζντόεφ, είναι τρελό που είναι ο πρώτος σκόρερ. Σκόραρε το δεύτερο γκολ και βγήκε!»

Για το τι περιμένει με την έλευση του νέου χρόνου, σημείωσε: «Είμαστε συγκεντρωμένοι κάθε φορά στο επόμενο παιχνίδι. Είμαστε στα μέσα της σεζόν. Είναι σημαντικό να μείνουμε στην κορυφή με τον Ολυμπιακό. Πιστεύουμε στον εαυτό μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μας. Η υποστήριξη τους σημαίνει πολλά για εμάς, δεν είναι εύκολο να ταξιδεύεις τόσο μακριά».

Τέλος, για τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με τον Άρη, είπε: «Θα είναι ενδιαφέρον… Στη Θεσσαλονίκη, είναι πάντα σημαντικό να κερδίζεις τον Άρη. Ξέρουμε τη σημασία κάθε αγώνα, αλλά θα είναι κάτι ιδιαίτερο. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

.....................................   

Ένα σύντομο σχόλιο για το διπλό στο "Λάμπρος Κατσώνης", ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ανέφερε:

«Είναι πολύ μεγάλη η χρονιά. Η αντίδραση που δείξαμε είναι σημαντική. Ήμασταν και λίγο άτυχοι στο παιχνίδι, αυτό που κρατάω εγώ είναι ο χαρακτήρας που δείξαμε όταν ήμασταν με 10 παίκτες. Η νίκη ήταν ομαδική, όλοι κάναμε εξαιρετική δουλειά».  

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4