Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Μαρτίου 2023

"Vous souhaiterez qu'il eût compté" (2022)


Σαν σήμερα στις 20/3/2022, o ΠΑΟΚ κέρδισε στο ΟΑΚΑ την ΑΕΚ με 0-1 (Για τους μη γνωρίζοντες τη ... γαλλική, η μετάφραση του τίτλου: Θα εύχεστε να είχε μετρήσει) για την 2η αγωνιστική των play offs της Super League, της περιόδου 2021-2022 ...
Μια ακόμη μεγάλη νίκη για τον Δικέφαλο του Βορρά, που έφυγε από το ΟΑΚΑ με το διπλό στις αποσκευές του, βυθίζοντας σε κατάθλιψη τους χάρτινους!

Ο Λουτσέσκου διαφοροποιώντας την αρχική ενδεκάδα που παρέταξε στη Γάνδη, έβαλε επτά (!) παίκτες που δεν είχαν ξεκινήσει στο Βέλγιο. Γνωρίζοντας πως δεν έχει στη διάθεσή του τους Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Μιχαηλίδη, Σάστρε, Ντόουγκλας, Μιχάι, ξεκίνησε με τους:

Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Σίντκλεϊ, Βαρέλα, Ίνγκασον, Λύρατζη, αμυντικά χαφ τους Τσιγγάρα, Κούρτιτς, μπροστά τους τους Μιτρίτσα, Ζίβκοβιτς, Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης τον Τσόλακ.

Το πρώτο 45λεπτο, το παιχνίδι αν και είχε ρυθμό, δεν πρόσφερε συγκινήσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τους γηπεδούχους να είναι φλύαροι και τον ΠΑΟΚ να παίζει σφιχτά πίσω, έχοντας το νου του στην κόντρα.

Καλά διαβασμένος για ένα ακόμη ματς ο Λουτσέσκου, καθήλωσε τα επιθετικά ατού της αθηναϊκής ομάδας, που όσο περνούσε ο χρόνος και δεν έβγαζαν φάση, άρχισαν να αγχώνονται και να κάνουν λάθη, σε ένα παιχνίδι που ήταν ... σκακιέρα!

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημειώθηκε στο 50' με τον Τσόλακ να εκμεταλλεύεται ιδανικά την ασίστ του Μιτρίτσα και να πλασάρει υποδειγματικά τον Στάνκοβιτς! Η αντίδραση της χάρτινης ήταν υποτονικότατη και με εξαίρεση μια φάση στο 87', όταν το τακουνάκι του Σιμάνσκι πέρασε άουτ, δεν απείλησαν!

Το σφύριγμα της λήξης από τον Δανό ρέφερι που κιτρίνιζε επιλεκτικά μόνο τους παίκτες μας, βρήκε να πανηγυρίζουμε το διπλό στο ... εξοχικό, την ώρα που χάρτινοι οπαδοί γιούχαραν τους παίκτες της ομάδας τους! Περαστικά σας...

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ:
Στάνκοβιτς, Μισελέν (85' Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί, Κριχόβιακ, Χατζισαφί (72' Σιμάνσκι), Άμραμπατ, Τσούμπερ (85' Ανσαριφάρντ), Μάνταλος (56' Γκαρσία), Αραούχο.
 
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σίντκλει, Βαρέλα, Ίνγκασον, Λύρατζης, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Ζαμπά (76' Τέιλορ), Α.Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (85' Άκπομ), Μiτρίτσα (67' Μπίσεσβαρ).

.......................................

Ο Αντόνιο Τσόλακ μίλησε για τη σημασία του γκολ που βρήκε κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στον Ραζβάν Λουτσέσκου που πάντα κρατάει τους παίκτες του... προσγειωμένους, ενόψει της απαιτητικής συνέχειας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το γεγονός πως ο Λουτσέσκου μετά την ιστορική πρόκριση επί της Γάνδης, τους υπενθύμισε να συγκεντρωθούν στον σημαντικό αγώνα με την ΑΕΚ: «Νομίζω ότι ο προπονητής καθημερινά μας υπενθυμίζει κάποια πράγματα και είναι στο μυαλό μας. Μας λέει τι πρέπει να κάνουμε στο παιχνίδι, δεν είναι εύκολο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Με την απόδοση μας σήμερα, αξίζαμε τη νίκη».

Για την προσπάθεια του ΠΑΟΚ, που ανταπεξέρχεται στο δύσκολο πρόγραμμα: «Δεν αφορά μόνο τους παίκτες, αλλά και όσους μας περικυκλώνουν, το τεχνικό επιτελείο και όλους. Όλοι δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους. Από τον τερματοφύλακα μέχρι τον επιθετικό, όσοι βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο δίνουμε τον εαυτό μας για να πάρουμε τη νίκη και να φύγουμε χαρούμενοι».

Αναφορικά με το γκολ που βρήκε μετά από καιρό: «Προσπαθώ πάντα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Είναι μια ανταμοιβή, όχι μόνο τον προπονητή αλλά για όσους είναι δίπλα μου και μου δείξαν εμπιστοσύνη. Τώρα επιτέλους σκόραρα, περίμενα πολύ. Νομίζω ότι κανένας δεν περίμενε τόσο, ήμουν άτυχος, τώρα είναι πιο εύκολο να αλλάξουν κάποια πράγματα. Θα προσπαθήσω ακόμα περισσότερο για να βοηθήσω την ομάδα».

Για τις σκέψεις που έκανε πριν το γκολ: «Είδα τον Μιτρίτσα που είχε την μπάλα και προσπαθούσε να κάνει κάθετη. Οπότε προσπάθησα να κάνω την κίνηση του επιθετικού. Μου έβγαλε μια τέλεια μπαλιά και σκόραρα».

.......................................

Ο Σβέριρ Ίνγκασον έδωσε το σύνθημα για την συνέχεια, τονίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη περιθώρια για βελτίωση του ΠΑΟΚ, παρά την εξαιρετική εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Είναι ομαδική δουλειά όλοι προσπαθούν πολύ, πηγαίνουμε σε φουλ ένταση και θέλαμε να πάρουμε ότι περισσότερο μπορούμε, αυτό έχει να κάνει με την γενικότερη λειτουργία της ομάδας.

Είναι κάποιες αποφάσεις που πρέπει να πάρεις ως αμυντικός, έπρεπε να σταματήσω την φάση. Ξέραμε ότι θα υποφέρουμε στο σημερινό παιχνίδι αλλά είμαστε χαρούμενοι που δεν δεχθήκαμε γκολ και πήραμε τους τρεις βαθμούς.

Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ακόμη καλύτεροι, πρέπει να το ζήσουμε και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και να το απολαύσουμε. Ξέρουμε ότι έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμη, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

.......................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4