Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Φεβρουαρίου 2023

Έσωσε το αήττητο με Βιεϊρίνια στο 95'! (2019)


Σαν σήμερα στις 3/11/2019, για την 9η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 στην Τούμπα με τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας τον βαθμό στο 95' με εύστοχο πέναλτι του Βιεϊρίνια ...
 
Μπροστά σε 27.000 θεατές, ο Φερέιρα παράταξε στο αρχικό σχήμα τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Μάτος, Κρέσπο, Ίνγκασον, Γιαννούλη, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Λημνιός, Στοχ στα χαφ και μπροστά τους οι Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα από τα χειρότερα πρώτα ημίχρονα της φετινής σεζόν, με πολλά και αβίαστα λάθη στο παιχνίδι του, με πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή του, με πολλούς παίκτες αγνώριστους κυριολεκτικά και το πλήρωσε στην εκπνοή του 45λεπτου.

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Κρέσπο υπολόγισε λάθος σε γύρισμά του στον Ζίβκοβιτς και ο Ζαχίντ που παρενεβλήθη έσκαψε την μπάλα κάνοντας το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ σε ολόκληρο το πρώτο μισό είχε πολλές μισοτελειωμένες επιθέσεις, με καλύτερη ένα σουτ του Μίσιτς που πέρασε άουτ. Ο Κροάτης ήταν μακράν ο καλύτερος του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, την ώρα που αρκετοί συμπαίκτες του δε βλεπόταν.

Με την έναρξη της επανάληψης πέρασαν στο ματς οι Βιεϊρίνια - Ελ Καντουρί, η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε σημαντικά και στο 66' ο αρχηγός με συρτό σουτ πέτυχε το 1-1. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ πίεσε για την ανατροπή είχε τις ευκαιρίες να το κάνει, όμως η κεφαλιά του Μάτος στο 77' σταμάτησε στο δοκάρι και ο Διούδης όσες φορές χρειάστηκε έσωσε την εστία του.

Στο 87
ο λεπτό ο Μακέντα βγήκε στη κόντρα και πέτυχε το 1-2, σε μια φάση στην οποία η άμυνά μας ήταν άδεια, όμως ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Το ρολόι σημάδευε το 95ο λεπτό, όταν ο Κουρμπέλης έσπρωξε καθαρά από πίσω τον Κρέσπο, ο ρέφερι πήγε στο VAR και καταλόγισε το πέναλτι από το οποίο ήρθε η ισοφάριση!

Απαράδεκτη και προκλητική η στάση του Δώνη και των συνεργατών του όταν τελείωσε το ματς, γεμάτοι ειρωνεία χειροκροτούσαν την κερκίδα, έχοντας 100% άδικο! Ο κόσμος ανταπέδωσε με το "Εκεί εκεί στη β' Εθνική" και διάφορα άλλα ωραία για την αθηναϊκή ομάδα...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Ζίβκοβιτς, Μάτος, Κρέσπο, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Ντόουγκλας (64' Άκπομ), Μίσιτς, Λημνιός (46' Βιεϊρίνια), Στοχ (46' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Πούγγουρας, Σενκεφελντ, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Δώνης, Χατζηγιοβάννης (68' Κολοβέτσιος), Ζαχίντ (70' Περέα), Μπουζούκης (81' Αποστολάκης), Μακέντα.

................................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για το ισόπαλο ματς απέναντι στον Παναθηναϊκό και την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα...

Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε:

Για το αποτέλεσμα: «Την βαθμολογία θα την κοιτάξω στο τέλος του πρωταθλήματος, ο στόχος μας είναι στο τέλος να είμαστε πρώτοι. Κοιτάω την ομάδα μου και το πώς θα βελτιωθεί. Όσον αφορά τα γκολ που δέχθηκε η ομάδα, τα δεχθήκαμε σε πολύ άσχημα σημεία. Ήταν μια καλή αντεπίθεση από τον Παναθηναϊκό το δεύτερο γκολ. Η αλήθεια είναι παίζει και ο αντίπαλος, που έχει ποιότητα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, είναι ένα παιχνίδι λαθών».

Για την εικόνα του ματς: «Η ομάδα δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι και έχω να πω ότι ο αντίπαλος μας πίεσε πολύ καλά, ωστόσο θεωρώ ότι η ομάδα στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε ευκαιρίες. Αυτό που μα έλειψε ήταν οι σέντρες, μας έλειψε το καθαρό μυαλό για να μπορέσουμε να βρούμε τους παίκτες που θα τελειώσουν τις φάσεις. Ειλικρινά αυτό που πιστεύω είναι ότι δείξαμε ότι σκεφτόμαστε ότι είμαστε ήδη νικητές και όταν σκεφτόμαστε τον στόχο και όχι το αποτέλεσμα, εκεί πιστεύω ότι το χάσαμε.

Αυτή τη στιγμή παίζουμε στο μισό από ότι μπορούμε και αν δούμε το δεύτερο ημίχρονο ο αντίπαλος έφτασε δύο φορές στην περιοχή μας και την μία πέτυχε το γκολ. Είναι αδύνατο για μια ομάδα να μην δεχθεί μια ή δύο τελικές από τον αντίπαλο της. Η ομάδα είχε 17 τελικές και ο αντίπαλος τέσσερις, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Μας πληγώνει το αποτέλεσμα γιατί σίγουρα θέλαμε να έχουμε τους τρεις βαθμούς, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι η αίσθηση μου ήταν ότι δεν θα χάναμε το παιχνίδι, παρόλο που δεχθήκαμε ένα γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα».


Για την αντίδραση που έβγαλε ο ΠΑΟΚ: «Βάλαμε τον Τσούμπα στο δεύτερο ημίχρονο, παίξαμε με δύο επιθετικούς και τον Βιεϊρίνια να παίζει έναν ενδιάμεσο ρόλο, αλλά ήμασταν άτυχοι γιατί τις ευκαιρίες που είχαμε δεν μπορέσαμε να τις εκμεταλλευτούμε. Σε κανέναν δεν άρεσε το αποτέλεσμα, αλλά μου άρεσε η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα».

Για τους Βιεϊρίνια και Άκπομ: «Για εμένα είναι ευχή να έχεις παίκτες σαν τον Βιεϊρίνια, μας δίνει μεγάλη ενέργεια και ποιότητα. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο επιθετικούς, τον Τσούμπα και τον Σφιντέρσκι και είναι δύσκολο να παίξουν μαζί, ωστόσο όταν ο προπονητής βρίσκεται σε μια κατάσταση όπως η σημερινή, επιλέγει να βάλει ποιότητα και εμπειρία στην ομάδα, όπως έκανα με τον Βιεϊρίνια και τον Ελ Καντουρί. Μετά κοιτώντας το αποτέλεσμα, ρισκάρεις περισσότερο και δεν δίστασα να βάλω τον Τσούμπα».

Για τα λάθη που έκανε ο ΠΑΟΚ: «Κάναμε κάποια λάθη στην πρώτη φάση ανάπτυξης, που δεν τα συνηθίζουμε. Εγώ γνωρίζω έναν δρόμο για να ανταπεξέλθεις από τις δυσκολίες. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για να πάρουμε το ματς. Το ποδόσφαιρο έτσι είναι, μπορεί ο αντίπαλος να μην κάνει ούτε μια τελική ευκαιρία και να χάσεις το παιχνίδι».

Για τον Μπίσεσβαρ: «Είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, που μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις στην αντίπαλη εστία. Αυτό που έχω να πω είναι ότι ίσως... φοβάται να σουτάρει. Αν βάλει ένα γκολ και λυθούν τα πόδια του, θα δούμε έναν διαφορετικό Μπίσεσβαρ. Έχει υποδειγματική συμπεριφορά, στον Βόλο έδωσε την ευκαιρία στον Πέλκα να σκοράρει στα γενέθλια του και αυτό δείχνει πολλά».

.............................................

O Σβέριρ Ίνγκι Ινγκασον μίλησε για την δραματική εξέλιξη του αγώνα με τον Παναθηναϊκό...

Αναλυτικά τόνισε:

Για το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ: «Ήταν ένα δραματικό παιχνίδι. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα ήταν καλύτερη από τον Παναθηναϊκό. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες ενώ το γκολ που σημείωσε η αντίπαλη ομάδα, ήταν κόντρα στην ροή του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, με την ομάδα να αντιδράει πολύ καλά, ακόμα και μετά το 1-2 στο 87′ λεπτό. Σίγουρα δεν είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα αλλά δείξαμε χαρακτήρα και είμαστε μια ομάδα που αρνείται να χάσει».

Για την εικόνα του ματς: «Πάντα οι λεπτομέρειες κρίνουν έναν αγώνα. Ήμουν κοντά να πετύχω γκολ αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε την προσπάθεια μου. Η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή και πίεζε αλλά τελικά δεχθήκαμε εμείς το γκολ. Δείξαμε χαρακτήρα, δεν το βάλαμε κάτω και πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε την ανατροπή. Αυτή η εικόνα στο τέλος του αγώνα, θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια».

Για την κούρσα του πρωταθλήματος: «Είμαστε ακόμα αρχές Νοεμβρίου. Υπάρχουν ακόμα πολλά ματς. Υπάρχουν και τα play offs. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε έτσι. Στο τέλος θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε και θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».

....................................................

O Αντελίνο Βιεϊρίνια μίλησε για την ισοπαλία κόντρα στον Παναθηναϊκό...

Αναλυτικά ανέφερε:

«Το σημαντικό είναι η ομάδα θα προτιμούσα να μην παίξω και να κερδίσει η ομάδα. Δεν είναι ότι δεν ξέραμε ότι είναι ντέρμπι, σίγουρα ξέραμε ότι ο Παναθηναϊκός περνάει δύσκολα αλλά ξέραμε ότι είναι ντέρμπι.

Μας διάβασαν καλά και μας έκλεισαν σωστά, έκαναν δύο φάσεις και πέτυχαν δύο γκολ. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Δυστυχώς δεν κερδίσαμε αλλά ευτυχώς δεν χάσαμε, αυτή την στιγμή εμείς θέλουμε να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς

Δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, δυστυχώς δεν φτάσαμε εκεί που θέλουμε αλλά κοιτάμε μπροστά. Αν θέλεις να δημιουργήσεις φάσεις πρέπει να πάρεις ρίσκο πίσω και σήμερα το πληρώσαμε ακριβά, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι έτσι αν πας να σκοράρεις.

Το πρωτάθλημα θα παιχτεί στα play offs, διαφωνώ εμείς με τον Ολυμπιακό είμαστε ένα βήμα μπροστά αλλά στα play offs είναι δύσκολα γιατί κάποιες ομάδες μπορούν να μας κλέβουν βαθμούς. Εμείς πρέπει να κοιτάμε την δουλειά μας

Είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα, έχω κουραστεί να ακούω διάφορα. Όλοι μας θέλουμε να βοηθήσουμε την ομάδα. Η ΑΕΚ έχει μια πάρα πολύ καλή ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει καλή φόρμα και πρέπει να την προσέχουμε.

Εγώ νομίζω ότι πρέπει να μην κάνουμε λάθη. Ο Παναθηναϊκός είχε διαβάσει πολύ καλά το παιχνίδι μας ενώ εμείς αργήσαμε να βρούμε χώρους. Δουλεύουμε για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και ξέρουμε ότι όποτε πάμε εκεί πρέπει να προσέχουμε».

..................................................

Ο Χοσέ Άνχελ Κρέσπο μίλησε για την απόδοση της ομάδας στο ισόπαλο ματς με τον Παναθηναϊκό...

Αναλυτικά τόνισε:

Για τα λάθη στην άμυνα: «Το ξέρω, κάποιες φορές γίνονται λάθη, είμαστε άνθρωποι, μπορεί να μην είχα πολύ αυτοπεποίθηση, οι μπαλιές δεν πήγαιναν όπως θα ήθελα. Στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε την αντίδραση το γκολ των αντιπάλων ήρθε σε δύσκολη στιγμή, δεν ήταν ο τρόπος που ήρθε. Τουλάχιστον πήραμε τον βαθμό, κρατήσαμε το αήττητο, βγάλαμε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο, μετά ήρθε το γκολ και τα πράγματα δυσκόλεψαν. Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά».

Για την ισοφάριση στο τέλος:
«Το να πάρεις το πέναλτι στο τελευταίο λεπτό δεν είναι τόσο σημαντικό για μένα όσο για την ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος που η ομάδα δεν τα παράτησε ποτέ. Δεν θα κάτσω να αναλύσω τα σωστά και τα λάθη, έχω μάθει να ζω με αυτά, είμαι 33 χρόνων και τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι. Κρατήσαμε το αήττητο και η ομάδα έδειξε σε όλο το παιχνίδι πως δεν καθησυχάζεται.

Πρέπει να είμαστε ειλικρινής, η ομάδα δεν έπαιξε καλά. Δεν είχαμε πολύ αυτοπεποίθηση για να παίξουμε με τον δικό μας τρόπο, ήμασταν άτυχοι αφού ο αντίπαλος σκόραρε σε μια ανύποπτη στιγμή, αλλά και σε κάποιες φάσεις που θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. Ήταν μια κακή μέρα».


Για την απόδοση της ομάδας:
«Η απόδοση μας και το αποτέλεσμα που ήρθε μας αφήνουν ευχαριστημένους, φτάναμε πολύ αργά στις φάσεις 1-2 δευτερόλεπτα μετά τον αντίπαλο τα κορμιά μας ήταν βαριά. Ο βαθμός που πήραμε μας αφήνει ευχαριστημένους αφού ο τρόπος που ήρθε ήταν δύσκολος».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4