Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Νοεμβρίου 2022

Διπλό (ΚΑΙ) στη Ριζούπολη για τον ΠΑΟΚ! (2020)


Σαν σήμερα στις 8/11/2020, για την 8η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-3 ...
 
O Γκαρσία απέταξε στο αρχικό σχήμα τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζη, αμυντικά χαφ τους Σβαμπ, Ντόουγκλας, μπροστά τους Α. Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τζόλη και στην κορυφή της επίθεσης ο Σφιντέρσκι, σε ένα 4-2-3-1.

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν κλείστηκε, ο Δικέφαλος βρήκε διαδρόμους προς την εστία των γηπεδούχων και στο 15ο λεπτό, ο Σφιντέρσκι με άψογο τελείωμα μετά από μπαλιά του Σβαμπ,άνοιξε το σκορ.

Στο 23ο λεπτό δόθηκε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ σε ανατροπή του Ζίβκοβις από τον Μπρούτσιτς (κίτρινη), αλλά το VAR το ακύρωσε υποδεικνύοντας οφ σάιντ στην αρχή της φάσης. Έξι λεπτά αργότερα δόθηκε αυστηρό φάουλ για τον Απόλλωνα λίγο έξω από την περιοχή μας, με την κοντινή κεφαλιά του Ιωαννίδη να περνάει άουτ!

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές στο τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου, βρέθηκε κοντά στο 0-2, αλλά στο 41ο λεπτό, χρειάστηκε μια μεγάλη απόκρουση του τερματοφύλακα του Απόλλωνα σε σουτ του Σβαμπ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου νέα μεγάλη επέμβαση του Βέρχουλστ σε σουτ του Ίνγκασον!

Στο 64ο λεπτό, έγινε το 1-1, όταν ο ο Τσιλούλης με κοντινή προβολή σκόραρε, με τον ΠΑΟΚ να πληρώνει τα λάθη του σε ένα κακό για την ομάδα χρονικό σημείο της αναμέτρησης.

Στο 76ο λεπτό, δόθηκε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ με τη βοήθεια του VAR, σε πάτημα του Λισγάρα στον Σφιντέρσκι, την ώρα που ο Παπαπέτρου αν και ήταν κοντά στη φάση δεν είδε απολύτως τίποτε! Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δόθηκε νέο πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, σε χέρι του Μπρούτσιτς, το εκτέλεσε ο Αουγκούστο και σημείωσε το 1-3.

Συμπερασματικά ο Δικέφαλος πήρε μια νίκη πιο δύσκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-3, η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, σίγουρα υπήρχε κούραση από το ματς με την Αϊντχόβεν, αλλά αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η νίκη!

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Ιωαννίδης, Μπεντινέλι (82' Ντάουντα), Σλίβκα, Τσαμπούρης (79' Μουνιέ), Τσιλούλης, Φατιόν (82' Κολ).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Λύρατζης, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Μουργκ (86' Μιχαηλίδης), Τζόλης (66' Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (83' Τσόλακ).

..............................................

Ο Λευτέρης Λύρατζης μίλησε για το διπλό του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη ...

Αναλυτικά τόνισε:

Για την σταδιακή ενσωμάτωση στην ομάδα: «Είχα να παίξω αρκετό καιρό, ο προπονητής μου έδωσε την ευκαιρία με την Αϊντχόφεν να παίξω στα τελευταία 20 λεπτά, σήμερα έπαιξα 90 λεπτά, κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο, η ομάδα έδειξε χαρακτήρα δείξαμε ότι κάθε παιχνίδι τελειώνει στα 95 λεπτά και πήραμε τους βαθμούς».

Για το ότι είναι συμπαίκτης και με άλλα παιδιά από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ: «Το πίστευα αρκετά χρόνια, διότι οι Ακαδημίες έχουν πολύ ταλέντο... να που έγινε, είναι γνώριμα μετά από αρκετό καιρό ξανά μαζί, μια παρέα και προσπαθούμε με όλους τους συμπαίκτες μας».

Για το ότι χρησιμοποιήθηκε στο αριστερό άκρο: «Με έχει χρησιμοποιήσει ο προπονητής σε ματς της Κ19 ως αριστερό μπακ, μπορώ σε οποιαδήποτε θέση θέλει ο προπονητής για να πάρει η ομάδα βαθμούς. Δεξιά είναι η φυσική μου θέση οπότε εκεί έχω έναν αέρα παραπάνω».

Για το τελευταίο διάστημα του Δικεφάλου: «Ήταν δύο βδομάδες δύσκολες και πιεστικές, πήγαμε στη Γρανάδα, εκεί μας αποχαιρέτησε ο Φερέιρα, γυρίσαμε στο Αγρίνιο , όπου ήταν ο Γκαρσία, και μας έκανε κατανοητό από την αρχή τι θέλει, δείξαμε μαχητικότητα όπως και σήμερα και από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι καλύτερα, καταλαβαίνουμε αυτό που θέλει να μας πει ο προπονητής.

Είμαι εδώ δουλεύω καθημερινά, όπως και στην αρχή της χρονιάς, η απάντηση για την εξέλιξη μου θα δοθεί στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Ως προπονητής είναι πολύ σοβαρός, έχει πειθαρχία στο παιχνίδι, σε κάθε προπόνηση μια στρατηγική , προσπαθεί να περάσει σεβασμό. Έχει όμως και χιούμορ».

Για το ίνδαλμά του: «Ο Βιεϊρίνια είναι και από το εξωτερικό ο Ντάνι Άλβες».

..............................................

Δείτε όσα είπε ο προπονητής του Δικεφάλου για την επικράτηση επί του Απόλλωνα ...

Αναλυτικά ο Πάμπλο Γκαρσία ανέφερε:

Για τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα: «Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Το ξέραμε, μιλήσαμε με τους παίκτες μου, είναι ένα δύσκολο γήπεδο. Ήταν το τελευταίο πριν την διακοπή, κάποια παιδιά θα πάνε στις Εθνικές τους.

Θέλαμε τη νίκη, το καταφέραμε, αλλά σίγουρα πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα στο παιχνίδι μας. Δεν είναι όλα τα παιχνίδια το ίδιο, αλλά αυτό που θέλαμε ήταν η νίκη και τα καταφέραμε».


Για το τι κρατάει και τι θέλει να διορθώσει:
«Αλλάξαμε το σύστημα και πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό. Πολλά παιδιά σιγά-σιγά τα γνωρίζω και πρέπει να δούμε τι χαρακτηριστικά έχει ο κάθε παίκτης. Ευτυχώς τώρα έχουμε λίγο χρόνο για να δουλέψουμε και να βελτιωθούμε».

..............................................

Ο γκολκίπερ του Δικεφάλου μίλησε μεταξύ άλλων για το διπλό επί του Απόλλωνα και για τον Πάμπλο Γκαρσία...

Αναλυτικά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς τόνισε:

Για τη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα και τους Λισγάρα-Μπαξεβανίδη: «Όλη η ομάδα είναι κουρασμένη γιατί παίξαμε δύο παιχνίδια σε τέσσερις ημέρες αλλά το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και τα δύο παιχνίδια. Ήμασταν τρία χρόνια μαζί στην Ξάνθη και πάντα χαίρομαι να βλέπω πρώην συμπαίκτες μου. Τους εύχομαι υγεία».

Για τις απουσίες του Βαρέλα και του Γιαννούλη: «Δεν είχα τέτοιο άγχος ξέρουμε ότι είμαστε ο ΠΑΟΚ, ξέρουμε ότι έχουμε ισάξιους ποδοσφαιριστές και όλοι όταν έρθει η ώρα να πάρουν την ευκαιρία τους είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα. Όταν είσαι κουρασμένος χάνεις λίγο την συγκέντρωσή σου. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά. Όλοι οι συμπαίκτες μου είναι συγκεντρωμένοι και αν διατηρήσουμε αυτή τη συγκέντρωση στο μάξιμουμ θα τα πάμε ακόμη καλύτερα στη συνέχεια».

Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ:
«Είμαστε επαγγελματίες, πρέπει να δίνουμε το 100% ανεξάρτητα από το ποιος είναι προπονητής. Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό που έχουμε παρουσιάσει στα τρία τελευταία παιχνίδια και τώρα έχουμε 15 ημέρες μπροστά μας για να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε τους αυτοματισμούς μας».

Για τον ανταγωνισμό με τον Πασχαλάκη: «Έχουμε ένα διάστημα μπροστά μας να δουλέψουμε σκληρά, να κοιτάξουμε το κάθε ματς ξεχωριστά Ό ανταγωνισμός είναι πάντα καλός, ο Πασχαλάκης είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ελλάδα, όταν υπάρχει ανταγωνισμός βοηθάει και την ομάδα».

Για τον Πάμπλο Γκαρσία: «Όλοι γνωρίζεται ποιος είναι ο Πάμπλο Γκαρσία. Δύο είναι τα στοιχεία του, ο χαρακτήρας και η νοοτροπία και νομίζω ότι θα μας βοηθήσει να τα βγάλουμε αυτά τα στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο».

Για τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς: «Δεν είμαστε συγγενείς με τον Αντρίγια, είμαστε από διαφορετικά μέρη της Σερβίας, αλλά επειδή στην ζωή ποτέ δεν ξέρεις θα πρέπει να το ψάξω καλύτερα».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4