Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Οκτωβρίου 2022

Άξιζε το διπλό, έμεινε στο "Χ" στο ΟΑΚΑ (2020)


Σαν σήμερα στις 18/10/2020, για την 5η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 στο ΟΑΚΑ, με την ΑΕΚ ...

Το τελικό σκορ αδικεί κατάφωρα τον ΠΑΟΚ, καθώς ήταν η ομάδα που κατέβηκε στο γήπεδο για να παίξει ποδόσφαιρο, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που από το 1ο λεπτό επιδόθηκαν σε ένα ταμπούρι διαρκείας!

Ανύπαρκτοι επιθετικά οι γηπεδούχοι, κατάφεραν και πέτυχαν γκολ στο 23΄με τον Ανσαριφάρντ στην πρώτη τους τελική στο ματς και κόντρα στη ροή του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να έχει ως τότε πολύ καλές ευκαιρίες που δεν αξιοποιήθηκαν με τους, Τσόλακ στο 9', Μάτος στο 13', Τζόλη στο 15' και Ζίβκοβιτς στο 21'.

Στο 25ο λεπτό, σκόραρε ο Τζόλης αλλά το γκολ ακυρώθηκε για χέρι με την υπόδειξη του VAR. Το γκολ της χάρτινης επηρέασε τον ΠΑΟΚ που ανέκοψε τον επιθετικό του ρυθμό και το τέλος του ημιχρόνου βρήκε την αθηναϊκή ομάδα να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0.

Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, οι γηπεδούχοι πέρασαν τη σέντρα ελάχιστες φορές (!), ο Φερέιρα πήρε τα ρίσκα του βάζοντας στο ματς πιο επιθετικογενείς παίκτες, όμως χρειάστηκε να φτάσουμε στο 87' για να έρθει το 1-1 από τον Μουργκ.

Ως τότε οι παίκτες μας έψαχναν με υπομονή την τρύπα στην άμυνα της χάρτινης κάτι που τελικά κατάφεραν σε εκείνο το χρονικό σημείο, με τον Μπίσεσβαρ να βγάζει τη σέντρα, ο Σφιντέρσκι να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και ο Μουργκ με μια δεύτερη από κοντά να σκοράρει.

Η φάση του αγώνα έγινε στο 97', όταν Τσόλακ και Σφιντέρσκι συνδυάστηκαν, αλλά ο Πολωνός είδε τον Τσιντώτα να αποκρούει το πλασέ του με το πόδι! Τεράστια χαμένη ευκαιρία, που σίγουρα θα προκαλούσε αρκετά εμφράγματα αν μετουσιωνόταν σε γκολ!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ:
Τσιντώτας, Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου Παουλίνιο (70' Βασιλαντωνοπουλος), Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Μιτάι (46' Λόπες), Τάνκοβιτς (60' Αλμπάνης, 80' Σαμπανάζοβιτς), Ανσαριφάρντ (60' Ολιβέιρα), Λιβάγια.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης (81' Μουργκ), Εσίτι (58' Νινούα), Σβαμπ, Μάτος (68' Ουαγκέ), Γιαννούλης, Τζόλης (68' Σφιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς (81' Μπίσεσβαρ), Τσόλακ.

...........................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ και το επερχόμενο ματς με την Ομόνοια...


Αναλυτικά ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: «Θεωρώ ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί ακολούθησαν το πλάνο σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στα πρώτα 25 λεπτά κυριαρχούσαμε και δεχτήκαμε ένα γκολ κόντρα στη ροή. Επειδή ήταν εκτός ροής μας επηρέασε και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν ήμασταν τόσο καλοί, δεν κάναμε κάποια μεγάλη ευκαιρία.

Προσπαθήσαμε στο ημίχρονο να ανεβάσουμε το ηθικό των παικτών, να τους δώσουμε συγκεκριμένες οδηγίες και πιστεύω ότι ανταποκρίθηκαν στο δεύτερο μέρος. Ανταμειφθήκαμε για τη συνεχή μας πίεση, είχαμε κάποιες ευκαιρίες και μπορέσαμε και πετύχαμε ένα γκολ και θα μπορούσαμε να πάρουμε και τη νίκη μέχρι το τέλος. Όταν κάνουμε τα πάντα αλλά στο τέλος δεν παίρνουμε τη νίκη που αξίζουμε, εγώ μόνο περηφάνια νιώθω για τους ποδοσφαιριστές μου και την προσπάθεια που κάνουν».

Για τις αλλαγές που έκανε:
«Κανείς δεν θέλει να κερδίσει περισσότερο από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και προσπάθησαν να αλλάξουν τη ροή του παιχνιδιού, κάτι που δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη που μπαίνει ως αλλαγή. Όλοι δώσαν τον καλύτερο τους εαυτό και αν κάποιος έπρεπε να κερδίσει σήμερα αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ».


Για τον Τόμας Μουργκ: «Όλη αυτή η δουλειά στο μεταγραφικό κομμάτι έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη σεζόν. Ξέρουμε τι θέλαμε σε αυτό το μεταγραφικό παζάρι. Κάποιοι ήρθαν νωρίτερα, κάποιοι τελικά δεν ήρθαν. Όλοι όσοι είναι εδώ είναι λιγότερο από ένα μήνα και καμιά φορά ξεχνάμε ότι χρειάζονται κάποιο χρόνο προσαρμογής. Για τον Μουργκ έχω να πω ότι είναι παίκτης με πολύ καλά χαρακτηριστικά που ταιριάζει στο στυλ παιχνιδιού μας, περιμένουμε από όλους τους παίκτες που πήραμε να ξεδιπλώσουν σιγά σιγά τις ικανότητες τους».

Για την αναμέτρηση με την Ομόνοια: «Αυτή είναι η ταυτότητα μας, πρέπει να κυνηγάμε να πρωταγωνιστούμε ακόμα και σε δύσκολες έδρες όπως αυτή. Πολλοί γι' αυτό θέλουν να αγοράσουν παίκτες του ΠΑΟΚ γιατί βλέπουν ότι πρωταγωνιστούν σε δύσκολες έδρες με δύσκολους αντιπάλους και αυτό είναι που δίνει αξία στους ποδοσφαιριστές. Ξέρουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα, θέλουμε να πετύχουμε πράγματα στην Ευρώπη, μας ενδιαφέρει το Europa League, αυτό που έχει σημασία είναι μόνο το επόμενο παιχνίδι και αυτό κοιτάμε τώρα».

............................

Ο Αντόνιο Τσόλακ μίλησε για το ισόπαλο ματς κόντρα στη ΑΕΚ, στεκόμενος στον παράγοντα τύχη που έλειψε σήμερα από τον ΠΑΟΚ...


Αναλυτικά τόνισε:

Για το ματς: «Παίξαμε καλά, δεχτήκαμε γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας να σκοράρουμε. Θα μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ νωρίτερα από την ΑΕΚ, νωρίτερα από το σημείο που πετύχαμε, θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα γκολ. Χάσαμε δύο βαθμούς, δεν ήμαστε ευχαριστημένοι, αλλά είμαι περήφανος για την ομάδα. Εάν συνεχίσουμε έτσι, θα πετύχουμε τους στόχους μας. Μας έλειπε και η τύχη. Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Αντί να κερδίσουμε 1-4, το αποτέλεσμα ήταν 1-1 και αυτό για να συμβεί είχε πιθανότητα 5%».

Για το πώς αισθάνεται ο ίδιος: «Αισθάνομαι καλά. Η ομάδα με υποδέχτηκε καλά. Και εγώ προσαρμόζομαι στα νέα δεδομένα, γιατί δεν είμαι πολύ χρόνο εδώ, έφυγα για την εθνική ομάδα, επέστρεψα για να παίξω σήμερα. Πιστεύω ότι θα δείξω την ποιότητα μου και θα πετύχω γκολ».

Για τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Europa League: «Έχουμε καλές πιθανότητες πρόκρισης. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλος σύλλογος και πάει πάντα για τη νίκη και τη διάκριση στην Ευρώπη. Πάμε βήμα – βήμα, θέλουμε να πάρουμε πολλούς βαθμούς. Στην Τούμπα τα πάντα είναι διαφορετικά για εμάς και τους αντιπάλους. Ξεκινάμε την Πέμπτη και βλέπουμε κάθε αντίπαλο ξεχωριστά».

...........................

Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ Τόμας Μουργκ, σχολίασε το ισόπαλο αποτέλεσμα κόντρα στην ΑΕΚ... 


Αναλυτικά ανέφερε:

«Αισθανόμουν πολύ νευρικά στον πάγκο. Ήμασταν καλύτερη ομάδα, αλλά είχαμε πρόβλημα στο να δημιουργήσουμε ευκαιρίες. Αξίζαμε τους τρεις βαθμούς. Πετύχαμε ένα γκολ προς το φινάλε του αγώνα, αλλά εμείς έπρεπε να πάρουμε τη νίκη».

Για το ντεμπούτο του που συνδυάστηκε με γκολ:
«Ήταν ένα καλό ντεμπούτο για εμένα, αφού μπήκα στον αγωνιστικό χώρο. Από τη μία χάρηκα που βοήθησα την ομάδα με το γκολ που πέτυχα, αλλά από την άλλη που μένει μία πικρία γιατί θα μπορούσαμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για τον Σβαμπ: «Ο Σβαμπ με βοήθησε πάρα πολύ από την πρώτη ημέρα στο να προσαρμοστώ και να γνωρίσω τους συμπαίκτες μου. Μου αρέσει να παίζω δεκάρι και δεξί εξτρέμ. Θέλω να κερδίσουμε τουλάχιστον έναν τίτλο φέτος, να τα πάμε καλά στο Europa League και ανυπομονώ για τη γεμάτη Τούμπα.

Ήξερα ότι είναι μία όμορφη πόλη η Θεσσαλονίκη, ότι υπάρχει ένα εξαιρετικό περιβάλλον στον ΠΑΟΚ. Η επαφή έγινε τρεις ημέρες πριν έρθω, αισθάνθηκα όμορφα και αμέσως το είπα στην οικογένεια μου ότι ήθελα να πάω στον ΠΑΟΚ για να πετύχω πράγματα με την ομάδα».

Για τον παίκτη που του αρέσει:
«Μου αρέσει πολύ σαν παίκτης ο Ντιμπάλα, ένας ποδοσφαιριστής που τον θαυμάζω για την ποιότητα του, το πώς βοηθάει την ομάδα του και πώς αγωνίζεται».


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4