Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Σεπτεμβρίου 2022

Νίκη στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς (2021)


Σαν σήμερα στις 26/9/2021, για την 4η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την ΑΕΚ με 2-0 ...

Παρά τις απουσίες των Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Ολιβέιρα και Ελ Καντουρί, καθώς και την κόπωση από τα συνεχόμενα ταξίδια, ο ΠΑΟΚ από τη στιγμή που μπήκε στο γήπεδο και μετά, δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Διατήρησε τη συγκέντρωση του μέχρι το τελικό σφύριγμα, είχε πάθος, ένταση, πίστη στις δυνάμεις του, έτρεξε πολύ, ήταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη στο πρώτο ντέρμπι της Super League, για εκείνη τη σεζόν.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, είχε φάουλ, νεύρα, δύναμη και έναν μεγάλο νικητή. Τον ΠΑΟΚ.

Το πρώτο κομμάτι του αγώνα ήταν ισορροπημένο, οι δύο τερματοφύλακες ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε να επέμβουν, οι άμυνες κρατούσαν καλά τις γραμμές και δεν έδιναν δικαιώματα μέχρι να έρθει η φάση του 42ου λεπτού.

Εκεί μίλησε κλάση του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος είδε τη μπάλα να του στρώνεται μέσα στην περιοχή και με ένα άψογο τελείωμα βρήκε δίχτυα για να δώσει προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, που σπατάλησε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία μέχρι την ανάπαυλα για να διευρύνει το προβάδισμά του.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Οι δύο ομάδες είχαν διάθεση, η μπάλα πήγαινε συνεχώς πάνω-κάτω, αλλά όλα τα σημαντικά έμελλε να συμβούν στο τελευταίο 12λεπτο.

Ο Μπίσεσβαρ στο 79′ κέρδισε πέναλτι κι ο Κούρτιτς από την άσπρη βούλα έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, αλλά το γκολ του Μοχαμαντί ακυρώθηκε ως οφ σάιντ, με τον Ανσαριφάρντ να εμποδίζει τον Πασχαλάκη .

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα κι ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη. Πλέον η προσοχή στρεφόταν στην αναμέτρηση της Πέμπτης κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (74' Εσίτι), Κούρτιτς, Ντόουγκλας, Ζίβκοβιτς (74' Μουργκ, 90' Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ (93' Λύρατζης), Σφιντέρσκι (90' Άκπομ).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (75' Μοχαμάντι), Σιμάνσκι (60' Σάκχοφ), Λε Ταλέκ (86' Σιμόες), Γέβτιτς (60' Ανσαριφάρντ), Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο.

....................................

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, με τον Ενέα Μιχάι να σχολιάζει την εμφάνιση του Σουριναμέζου αποθεώνοντας τον: «Είναι ο αρτίστας της ομάδας και ο πιο ποιοτικός παίκτης».

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Η αλήθεια είναι πως συνέβη δεύτερη φορά αυτό με την ΑΕΚ. Πάντα είναι δύσκολο όταν υπό αυτές τις συνθήκες χρειάζεται να συμμετέχεις. Κρατάω τη νίκη και ότι όλοι μας παλέψαμε στον αγωνιστικό χώρο. Πήραμε τους τρεις βαθμούς που το θέλαμε πολύ και ο δείξαμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι' αυτό
».

Για το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε την τελευταία στιγμή αντί του Βαρέλα και οι πρώτες του σκέψεις:
«Το ψυχολογικό κομμάτι είναι κάτι που είτε παίζω είτε δεν παίζω όλοι οι παίκτες είναι προετοιμασμένοι γι' αυτό., ανά πάσα στιγμή θα χρειαστεί να παίξεις. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο στην περίπτωση την δική μου και σε κανέναν ποδοσφαιριστή, να αγωνίζεται σε ένα παιχνίδι κάθε μήνα, γιατί δεν μπορεί να βρει ρυθμό. Αυτό είναι το δύσκολο κομμάτι και όχι το πνευματικό.

Πέρυσι είχα ένα σοβαρό τραυματισμό και με κράτησε πίσω, αυτό που μου λείπει είναι να παίζω συνεχόμενα παιχνίδια. Να βρω τον ρυθμό μου και τον εαυτό μου. Δεν αντιμετώπισα δυσκολίες αλλά σίγουρα δεν είμαι στο 100%. Δεν είναι εύκολο να βρω ρυθμό όταν αγωνίζομαι κάθε μήνα σε ένα παιχνίδι».


Για τον βαθμό της επιβράβευσης που έχουν τέτοια παιχνίδια:
«Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο που μπορούσα σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορο6σα να βελτιώσω στο παιχνίδι μου. Τα περισσότερα είναι θέμα ρυθμού. Από εκεί και πέρα ο προπονητής με χρειάστηκε έκανε ότι καλύτερο μπορούσα».

Για την εμφάνιση του Μπίσεσβαρ: «Σήμερα νόμιζα ότι είχα τον Μέσι συμπαίκτη. Ήταν απίστευτος πραγματικά. Ο Ντιέγκο είναι ο αρτίστας της ομάδας, είναι ο πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής. Οι ποδοσφαιριστές χρειάζονται ψυχολογία, η αλήθεια είναι πως είχε κάποιες δύσκολες στιγμές αλλά ο Ντιέγκο είναι ο Ντιέγκο και πρέπει όλοι να το σεβόμαστε».

...................................

«Τρελαμένος» με το νέο του... σπίτι ο Γιάσμιν Κούρτιτς, αποθέωσε στις δηλώσεις του την Τούμπα, σημειώνοντας με σεβασμό απέναντι στις άλλες ομάδες που αγωνίστηκε, πως δεν συγκρίνεται με κανένα γήπεδο!


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είναι σημαντικό να σκοράρεις. Είναι σημαντικό για την ομάδα, τον κόσμο αλλά και για μένα τον ίδιο. Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι ήμασταν επιθετικοί, είχαμε τον έλεγχο στο παιχνίδι και ενώ απέναντι μας βρισκόταν μια ποιοτική ομάδα».


Ερωτηθείς για την σχέση του με τον Ράζβαν Λουτσέσκου:
«O προπονητής με έβαλε σταδιακά στην ομάδα. Είμαι χαρούμενος γι΄ αυτό γιατί κατάφερα να βρω τον ρυθμό μου και να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα".

Στην ερώτηση αν συγκρίνεται η Τούμπα με κάποιο Ιταλικό γήπεδο ο Κούρτιτς πήρε το έναυσμα για να αποθεώσει το γήπεδο της νέας του ομάδας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Παίζουμε σε μια έδρα που σε ωθεί να αποδώσεις καλά. Είναι ιδιαίτερη έδρα η Τούμπα. Αυτό που βιώνω εδώ είναι κάτι ξεχωριστό. Έπαιξα και ως αντίπαλος στο συγκεκριμένο γήπεδο. Αυτό που πρέπει να τονίσω με όλο τον σεβασμό στις ομάδες που αγωνίστηκα, είναι ότι η Τούμπα διαφέρει απ΄ όλες τις υπόλοιπες έδρες. Εξαιρετικό το κλίμα που δημιουργεί ο κόσμος της ομάδας».

...................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας για την 4η αγωνιστική της Super League αποκλειστικά από την κάμερα του PAOK TV.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4