Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Σεπτεμβρίου 2022

Πρεμιέρα στην Τούμπα με ήττα από τον ΠΑΣ (2021)


Σαν σήμερα 12/9/2021, o ΠΑΟΚ έχασε στην Τούμπα από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 0-1, την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League,  της περιόδου 2021-2022...

Ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο μέρος είχε την κατοχή της μπάλας, είχε υπομονή,  είχε κλείσει τον ΠΑΣ στο μισό γήπεδο και έψαχνε τρόπο να διασπάσει την άμυνα. 

Όσο κυλούσε ο χρόνος, τα ατομικά λάθη έκαναν την εμφάνισή τους και μοιραία ήρθε μία "τσάμπα ήττα" στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού είχε τον ΠΑΟΚ σε ρόλο οδηγού. Η ομάδα μας είχε την κατοχή και απείλησε μόλις στο 4′ με ένα γυριστό του Σφιντέρσκι που δεν βρήκε στόχο. 

 Ο Δικέφαλος είχε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον Σβαμπ να πιάνει κεφαλιά και τον Σάλιακα να διώχνει πάνω στη γραμμή, αλλά στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους περιορίστηκε σε κάποια σουτ εκτός περιοχής με τον Ντόουγκλας να έχει δύο καλές προσπάθειες και τον Βιεϊρίνια μία ακόμα από πλάγια θέση.

Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη έψαξαν την κόντρα, έχοντας το μυαλό τους κυρίως στα μετόπισθεν. Την μοναδική τους ευκαιρία την είχαν στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ζίβκοβιτς να αποκρούει σουτ του Σνάιντερ από καλή θέση.

Στην επανάληψη το παιχνίδι μέχρι το 75′ δεν είχε διαφορετική εικόνα. Μουργκ, Σφιντέρσκι και Καγκάβα έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες.

Στον αντίποδα ο ΠΑΣ έβλεπε το παιχνίδι να κυλάει όπως ακριβώς ήθελε και στο 86′μια σειρά λαθών από την αμυντική γραμμή μας,  έδωσαν τη δυνατότητα στον Κόντε να πλασάρει σε κενή εστία και να χαρίσει το τρίποντο στην ομάδα του.

Το σφύριγμα της λήξης έφερε γκρίνια στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, όμως δεν υπήρχε χρόνος για χάσιμο, καθώς αυτό ήταν μόλις το πρώτο παιχνίδι από μία σειρά συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ
: Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (75' Σίντκλεϊ), Αουγκούστο (61' Κούρτιτς), Σβαμπ, Μουργκ (75' Άκπομ), Καγκάβα (61' Μιτρίτσα), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι, Σνάιντερ (89' Λώλης), Περέα (79' Μορέιρα), Κόντε (90' Μιλιντσεάνου).

..................................

Ο Στέφαν Σβαμπ δεν έψαξε για δικαιολογίες υποστηρίζοντας πως αποκλειστικά υπεύθυνοι του αποτελέσματος είναι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ήρθε το αποτέλεσμα αυτό.


Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αποτέλεσμα: «Δεν ξεκινήσαμε καλά όπως θα θέλαμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να αφήσουμε πίσω το αποτέλεσμα αυτό. Πολλά πράγματα πήγαν λάθος. Ξεκινήσαμε καλά είχαμε ευκαιρίες να βάλουμε ένα ή περισσότερα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την υπομονή που έπρεπε. Δεχτήκαμε γκολ από ένα φτηνό λάθος. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Δεν είχαμε το ξεκίνημα που θέλουμε. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά, να κάνουμε την αυτοκριτική. Το φταίξιμο είναι καθαρά δικό μας. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και αν αλλάξουμε εικόνα».

Για την εξήγηση που δίνει στο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ δεν είχε την εικόνα που θα ήθελε: «Η σεζόν είναι σε πρώιμο στάδιο. Μόλις ξεκινήσαμε. Το παιχνίδι το σημερινό ήταν διαφορετικό σε σχέση με τα ευρωπαϊκά. Υπάρχουν και θετικά στοιχεία από το παιχνίδι. Έπρεπε να έχουμε πιο πολύ επιθετικότητα. Η προσπάθεια χάθηκε. Θα κάνουμε την ανάλυση, θα βελτιωθούμε, αλλά είναι νωρίς. Θα δουλέψουμε σκληρά και θα πάμε παρακάτω. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Πρόσθεσε κλείνοντας: «Η άποψή μου είναι πως με ένα στραβό αποτέλεσμα, ακόμα και εντός έδρας, όσο κι αν κοστίζει δεν πρέπει να αλλάξεις φιλοσοφία. Εμείς θα πρέπει να κυριαρχούμε στον αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε βελτίωση και το αποτέλεσμα οφείλεται στα ατομικά μας λάθη. Ο ΠΑΟΚ θα παίρνει τα παιχνίδια με τον δικό του τρόπο δεν θα αλλάξει τη φιλοσοφία του. Θα πρέπει να κυριαρχούμε στον αγωνιστικό χώρο».

..................................

Οι δηλώσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου μετά τη λήξη της αναμέτρησης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4