Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Ιουλίου 2022

Πρώτη φιλική νίκη με θετικά μηνύματα (2014)


Σαν σήμερα στις 23/7/2014, ο ΠΑΟΚ κέρδισε σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας την ολλανδική RKC Waalwijk, με 2-1...

Ο Άγγελος Αναστασιάδης είχε και την ευκαιρία να δει αγωνιζόμενους 22 από τους παίκτες που πήρε μαζί του στο Όοστερμπεκ, δοκιμάζοντας διάφορα σχήματα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. 

Η ομάδα, παρά το γεγονός ότι ο αντίπαλος ήταν σχετικά αδύναμος, έτρεξε πολύ, πρέσαρε, έκλεψε μπάλες και δημιούργησε ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα γκολ...


Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 14' με τον Μακ που πήρε την μπάλα από εξαιρετική πάσα του Πόποβιτς και σκόραρε. 

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ παίζοντας με κοντά τις γραμμές δεν άφηνε τους Ολλανδούς να αναπνεύσουν και θα μπορούσε να σκοράρει στο 17' με τον Γκολάσα και στο 38' με τον Πόποβιτς.

Η έλλειψη συγκέντρωσης στο τελευταίο δίλεπτο και η αυστηρότητα του ρέφερι, έδωσε στο 44' πέναλτι στην Waalwijk, από το οποίο προήλθε η ισοφάριση. 

Πάντως δεν έλειψαν σε κάποιες στιγμές του ημιχρόνου τα αβίαστα λάθη και το υπερβολικό κράτημα της μπάλας στα οποία στάθηκε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μετά τη λήξη του αγώνα.


Στην επανάληψη με καινούρια πρόσωπα στην 11άδα, ο ΠΑΟΚ έβγαλε φρεσκάδα, δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες με τους Μάρτενς (50'), Πολύζο (53'), Πόζογλου (55'), για να έρθει στο 64' το 1-2. 

Ήταν μια καλή προσπάθεια του Δικεφάλου με τον Τζανδάρη να κάνει το γύρισμα απ' τα δεξιά και ο Πόζογλου σε κενή εστία σκόραρε. O ΠΑΟΚ πίεσε ψηλά και έκλεψε την μπάλα με τον Πολύζο και μετά από ωραίο συνδυασμό ήρθε το γκολ.

Μετά το 75' η απόδοση της ομάδας έπεσε, συνέπεια της κούρασης και οι Ολλανδοί έγιναν απειλητικοί χωρίς όμως να βρουν στόχο...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (α' ημίχρονο):
Μελίσσας, Σπυρόπουλος, Μαντούρο, Κιόσε, Κωνσταντινίδης, Παναγιωτούδης, Γκολάσα, Πόποβιτς, Σαββίδης, Κουλούρης και Μακ.

ΠΑΟΚ (β' ημίχρονο): Γιακουμής, Κίτσιου, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ποζατζίδης, Κάτσε, Τζανδάρης, Πολύζος, Πόζογλου, Μάρτενς, Παπαδόπουλος.

Waalwijk: Φαν Ντάικ, Μαρτινα, Φαν Μόσελβελντ, Κόστερ, Γιουνγκσλούγκερ, Βάλπουρτ, Καλάμπρο, Μπράμπερ, Ζέλντενραστ, Φερκέλεν και Ντάιτς.

..............................

Ο Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε μετά το τέλος του φιλικού με την Waalwijk και στάθηκε στα λάθη του πρώτου μέρους αλλά και τη βελτίωση της ομάδας μετά το 45'.


Τα όσα δήλωσε:

"Ήταν ένα παιχνίδι προπόνησης. Τα φιλικά για μένα είναι στο πρόγραμμα της προπόνησης, ώστε γρήγορα και μεθοδικά να είμαστε έτοιμοι για τα επίσημα παιχνίδια. Σήμερα είχαμε δύο πλευρές. Στο πρώτο μέρος ήμασταν κακοί, κάναμε λάθη, κρατούσαμε τη μπάλα χωρίς λόγο. Στο δεύτερο παίξαμε με τρεις πάσες και ήταν όλα καλύτερα. Πρέπει να μάθουμε να παίζουμε με άλλη φιλοσοφία, πιο γρήγορα, πιο κάθετα. Είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα μας στο δεύτερο μέρος".

Για τις αρκετές οργανωμένες ευκαιρίες: "Σιγά σιγά θα ανοίγουν και τα πόδια μας. Το πρωί κάναμε μία προγραμματισμένη προπόνηση. Είναι πρωτόγνωρες οι προπονήσεις που γίνονται. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών και των μικρών και των μεγάλων. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ".

Για το πρέσινγκ που ασκεί η ομάδα: "Δεν γίνεται να παίξουμε αλλιώς. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο αυτό είναι".

Για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, τους Περέιρα και Μακ: "Πρέπει να τους δούμε. Καταρχήν είναι ανέτοιμοι, είναι πίσω ακόμη. Πρέπει να δουλέψουν αυτά τα παιδιά. Γενικώς έχουμε πολλή δουλειά ακόμη".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4