Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Ιουλίου 2022

Σημάδια βελτίωσης στο φιλικό με Νυρεμβέργη (2010)


Σαν σήμερα στις 20/7/2010, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε  ισόπαλος με σκορ 1-1, σε φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τη Νυρεμβέργη (FC Nürnberg), πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Άγιαξ ...
 
Το γκολ της Νυρεμβέργης προήλθε και πάλι από στημένη φάση. Ισοφάρισε ο Παπάζογλου στις καθυστερήσεις. 
 
Σε ένα ματς που δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε σαφώς βελτιωμένος ανασταλτικά, προβλημάτισε όμως για μια ακόμη φορά η αδυναμία στα στημένα.

Και πάλι φάνηκε η απουσία του Βλάνταν Ίβιτς, αφού η ομάδα μας δε μπόρεσε να κάνει κάτι αξιόλογο από τον άξονα. Εμφανής και η έλλειψη του Βιεϊρίνια στα άκρα, ο οποίος ένιωθε ενοχλήσεις στα πλευρά, από ένα χτύπημα που είχε δεχθεί στο φιλικό με την Όφφεμπαχ.

Για ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι, ο Ιταλός τεχνικός πραγματοποίησε αρκετές δοκιμές, ξεκινώντας την ομάδα με 4-4-2 έχοντας τον Φιλομένο στα αριστερά και τους Σαλπιγγίδη - Μουσλίμοβιτς στην κορυφή. Στα χαφ -απόντος Γκαρσία- αγωνίστηκε ο Σορλέν με τον Βιτόλο, ενώ δεξιά πήρε θέση ο Φωτάκης. Στην άμυνα το δίδυμο των στόππερ αποτελούσαν οι Μαλεζάς - Τσιρίλο, με τον Σνάουτσνερ να βρίσκεται στα αριστερά και τον Μπουσαϊντί στα δεξια.

Η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ κράτησαν μακριά από την εστία του Χαλκιά τους Γερμανούς, αλλά δεν έπεισαν στον τομέα της ανάπτυξης του παιχνιδιού , όσο και στο κράτημα της μπάλας. Σοβαρό πρόβλημα για μια φορά ακόμα στα στημένα , απ' όπου άλλωστε προήλθε το γκολ που δέχθηκε ο Δικέφαλος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μία καλή ευκαιρία του Φιλομένο, που ήταν και η μία από τις δυο του ΠΑΟΚ στο α' ημίχρονο, ενώ στη συνέχεια είδαμε ένα παιχνίδι κέντρου. Όπως προαναφέρθηκε η αμυντική λειτουργία της ομάδας δούλεψε σήμερα καλύτερα, ο Χαλκιάς δεν απειλήθηκε σοβαρά, πέρα από το γκολ στο οποίο ο Τσιρίλο έχασε τον προσωπικό του αντίπαλο, ο Χαλκιάς δεν πραγματοποίησε έξοδο εκτιμώντας λάθος τη φάση κι ο υψηλόσωμος Βόλσαϊντ άνοιξε το σκορ.

Σαν συνέπεια της κακής ανάπτυξης ο ΠΑΟΚ επιθετικά δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο μέχρι το 70', με τους χαφ να μην μπορούνε να περάσουν την κάθετη πάσα στους επιθετικούς και τα δύο πλάγια μπακ να μην ανεβαίνουν πέρα από τη γραμμή της σέντρας...

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάριο Μπερέτα δοκίμασε και τον Σωτήρη Μπαλάφα στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ πέρασε και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης. μαζί με τον Παπάζογλου. Χρόνο συμμετοχής πήραν και οι Κουτσιανικούλης - Μίλιεβιτς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Μπουσαϊντί (64 Μπαλάφας), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Σνάουτσνερ, Φωτάκης (77 Κουτσιανικούλης), Βιτόλο, Σορλάν, Φιλομένο (83 Μίλιεβιτς), Μουσλίμοβιτς (46΄ Παπάζογλου), Σαλπιγγίδης (64΄ Αθανασιάδης).
 
Νυρεμβέργη: Σέφερ (46 Στέφαν), Νίλσον, Άιγκλερ, Χέγκελερ, Γιουντ (78΄ Μακ), Φραντς (69 Μποάκιε), Γκιντογκάν, Σίεμπερ (69 Σάουτερ), Πινόλα (60 Μπίλερ), Βόλσαϊντ (71 Μπράουν Φορμπς), Μίνταλ (31 Εκίτσι).
 
To film του αγώνα

4
ο λεπτό: Ατομική ενέργεια του Φιλομένο μέσα στην περιοχή και αριστερά, το διαγώνιο σουτ περνάει πάνω από τα δοκάρια.

40
ό λεπτό: Εκτέλεση φάουλ από δεξιά στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο Βόλσαϊντ με κεφαλιά κάνει το 1-0 για τη Νυρεμβέργη.

46
ο λεπτό: Αλλαγή για τον ΠΑΟΚ. Ο Μουσλίμοβιτς εκτός, ο Παπάζογλου εντός.

62
ο λεπτό: Ωραία μπαλιά του Βιτόλο στον Φιλομένο. Ο Αργεντίνος, όμως, άργησε να σουτάρει από πλεονεκτική θέση και ο Γιουντ τον πρόλαβε.

63
ο λεπτό: Αλλαγές για τον ΠΑΟΚ. Ο Αθανασιάδης στην θέση του Σαλπιγγίδη και ο Μπαλάφας στην θέση του Μπουσαϊντί.

77
ο λεπτό: Ο Κουτσιανικούλης παίρνει την θέση του Φωτάκη.

80
ό λεπτό: Πολύ καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ σε κοντινό σουτ του Αθανασιάδη. Η μπάλα λίγο άουτ.

90
ό λεπτό: ΓΚΟΛ! Λάθος του τερματοφύλακα της Νυρεμβέργης, ο Παπάζογλου κέρδισε την μπάλα και σκόραρε σε κενό τέρμα για να διαμορφώσει το 1-1.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4