Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Ιουλίου 2022

Ήττα για τους Εφήβους στο μπαράζ τίτλου (1971)

Σαν σήμερα 1/7/1971, η εφηβική ομάδα του ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε αγώνα μπαράζ την αντίστοιχη του Ολυμπιακού, για τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας της κατηγορίας των Εφήβων...

Οι δύο αντίπαλοι είχαν επικρατήσει από μία φορά στους δύο τελικούς που προηγήθηκαν και καθώς τότε δε μετρούσε η διαφορά τερμάτων, θα έλυναν τις διαφορές τους σε τρίτο παιχνίδι, το οποίο έγινε σε ουδέτερη έδρα, στη Λάρισα.

Το γκολ που έκρινε τον τίτλο σημειώθηκε στο 54' από τον Ρούβαλη με πλασέ, σε μια φάση που συζητήθηκε αρκετά εκείνο το διάστημα. Τι είχε συμβεί;

Ο διαιτητής Λάτσιος καταλόγισε ανύπαρκτο φάουλ σε βάρος του ΠΑΟΚ, στη συνέχεια της φάσης και ενώ ο Κοτσοβός σούταρε, ακούστηκε σφύριγμα του Λάτσιου, το οποίο οι παίκτες του Δικεφάλου το εξέλαβαν σαν υπόδειξη για οφ σάιντ. Σταμάτησαν, η φάση συνεχίστηκε και ο Ρούβαλης σημείωσε το γκολ που έκρινε τον τίτλο!
Και ο σκιτσογράφος της εποχής δεν έχασε την ευκαιρία...

Ο ΠΑΟΚ, όπως και στο παιχνίδι που είχε γίνει στο Καραϊσκάκη, είχε την πρωτοβουλία στο ματς, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Μάλιστα, στο 77' χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, όταν η κοντινή κεφαλιά του Τσότσολη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Προκοπίδη!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Παράσχος, Πέλλιος, Σαρηγιαννίδης και από τον Ολυμπιακό οι Σταύρου, Καπάτσος, Ρούβαλης, Βενέτης.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός:
Προκοπίδης, Σοφός, Κοτσοβός, Σταύρου, Κυράστας, Καπάτσος, Ρούβαλης, Βενέτης, Καλούδης, Λογοθέτης, Χασομέρης.

ΠΑΟΚ: Κουρτσελίδης, Βούλγαρης, Πέλλιος, Τσαγκαλίδης, Μαυρίδης, Δασκαλάκης, Παράσχος, Καραμήτσος (64' Ιωαννίδης), Κόπανος (55' Σαρηγιαννίδης), Ντένης, Τσοτσόλης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4