Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Μαρτίου 2022

Τρίποντο και ... τρίμπαλο στην ΑΕΚ! (2021)


Σαν σήμερα στις 21/3/2021, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα την ΑΕΚ με 3-1, για την 1η αγωνιστική των play offs της Super League, της περιόδου 2020-2021 ...

Το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ήταν άσχημο. Τα επιθυμητά αποτελέσματα δεν ήρθαν και όπως ήταν λογικό άφησαν πληγές. 

Ο ΠΑΟΚ έψαχνε να βγάλει αντίδραση, να διορθώσει τα λάθη του, να ξεκινήσει με νίκη και να βάλει πλώρη για την επίτευξη των στόχων του.Το ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα ήταν μια ιδανική ευκαιρία και ο Δικέφαλος το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.

Το τεχνικό επιτελείο είχε να αντιμετωπίσει την απουσία του Αντρέ Βιεϊρίνια που δεν κατάφερε να είναι διαθέσιμος. Οι προπονητές έδωσαν φανέλα βασικού στον Πασχαλάκη , αλλά και στους Ροντρίγκο και Ντόουγκλας , χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αντί των Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια και Ουάρντα .

 

Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ήταν... ονειρικό. Ο Δικέφαλος μόλις στο 3ο λεπτό του αγώνα πήρε προβάδισμα με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς , ο οποίος πήρε τη μπάλα μετά από κεφαλιά-πάσα του Ελ Καντουρί και με ωραίο τελείωμα από πλάγια θέση άνοιξε το σκορ. 

Το γκολ έδωσε την απαραίτητη ηρεμία στους γηπεδούχους, οι οποίοι διαχειρίστηκαν άψογα το πρώτο μέρος, εκτός από την τελευταία φάση του. 

Πριν φτάσουμε εκεί ο Δικέφαλος σκόραρε ένα ακόμα γκολ με τον Σφιντέρσκι , το οποίο ακυρώθηκε για χέρι του Ελ Καντουρί σύμφωνα με τον διαιτητή Νταμπάνοβιτς, ο οποίος συμβουλεύτηκε και το VAR.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ βρήκε γκολ, στην πρώτη της ουσιαστικά ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Μάνταλος έδωσε την ασίστ στον Ανσαριφάρντ και αυτός από θέση τετ α τετ διαμόρφωσε το 1-1.

Όσο άσχημο ήταν το φινάλε του πρώτου μέρους, τόσο ωραίο ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο. Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μόλις 17 δευτερόλεπτα στην επανάληψη για να πάρει και πάλι το προβάδισμα.Ο Σφιντέρσκι πήρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή μετά από ασίστ του Τζόλη και έκανε το 2-1 με άψογο τελείωμα στην κίνηση.

Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ έδωσε μέτρα στην ΑΕΚ και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους. Η Ένωση μέχρι το τέλος της αναμέτρησης πάρα το γεγονός ότι είχε τη μπάλα για αρκετή ώρα γύρω από την περιοχή του Δικεφάλου δεν κατάφερε να βγάλει σημαντικές ευκαιρίες, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να έχει τις απαντήσεις σε δύο καλά σουτ τον Ανσαριφάρντ στο 50′ και του Σάκχοφ στο 92′.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες για το τρίτο γκολ που θα κλείδωνε το παιχνίδι με τους Τζόλης , Κρμέντσικ να χάνουν τις σημαντικότερες, για να έρθει στο 89′ ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και με το δεύτερο προσωπικό του γκολ να διαμορφώσει το τελικό 3-1 μετά από ασίστ του Κρμέντσικ .

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μπάμπα, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί (88' Μιχαηλίδης), Σβαμπ, Τζόλης (68' Μουργκ), Α.Ζίβκοβιτς, Σφιντέρσκι (75' Κρμέντσικ).

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Σβάρνας, Μπακάκης (81' Νταντσένκο_, Σιμάνσκι (58' Σάκχοφ), Κρίστιτσιτς (81' Κοσίδης), Μάνταλος, Ολιβέιρα, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (68' Αλμπάνης).

............................

Στην αγωνιστική προσήλωση των παικτών του ΠΑΟΚ και την αμυντική λειτουργία στάθηκε ο Στέφαν Σβαμπ μετά το τέλος του ντέρμπι με την ΑΕΚ, τονίζοντας ότι ήταν μια σημαντική νίκη που δίνει ψυχολογία για την συνέχεια.

 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Θέλαμε να κάνουμε μια επανεκκίνηση στα Play Offs, ξέραμε ότι είναι ένα ντέρμπι και θέλαμε πολύ τη νίκη. Επιθετικά δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο σε άλλα παιχνίδια, ωστόσο η αμυντική μας επίδοση ήταν εξαιρετική. Παίξαμε καλά και καταφέραμε να πάρουμε μια σημαντική νίκη».

Για το τι άλλαξε για τον ΠΑΟΚ:
«Δεν αλλάξαμε πάρα πολλά πράγματα. Προετοιμαστήκαμε πάρα πολύ καλά και μας βγήκαν πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Ήμασταν καλοί στο να δίνουμε υπεραριθμίες και να βοηθάμε τον Μπάμπα στο μαρκάρισμα του Γκαρσία. Η αμυντική μας επίδοση ήταν το σημείο-κλειδί για τον σημερινό αγώνα».

Για την προσωπικότητα που έβγαλαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ: «Και εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από την βαθμολογική μας συγκομιδή, οπότε δουλέψαμε μέσα στην εβδομάδα για να είμαστε σε καλή διάθεση και προετοιμασμένοι για αυτό το ματς. Είχαμε ένα αγωνιστικό πλάνο που βγήκε στην εντέλεια. Η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά, το γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο μας βοήθησε πάρα πολύ. Όλο το κομμάτι από την έναρξη των προπονήσεων μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, όλα λειτούργησαν πάρα πολύ καλά».

Για το αν τον προβληματίζει ότι ο ΠΑΟΚ δέχθηκε γκολ στην πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ: «Σίγουρα είναι κάτι που μας προβληματίζει, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, ίσως είναι κάποια κακή περίοδος που θα περάσει. Δουλεύουμε πολύ σε αυτό και ξέρουμε ότι βάση των πιθανοτήτων, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό».

Για το αν η νίκη στο ντέρμπι δίνει ψυχολογία στον ΠΑΟΚ την κατάλληλη στιγμή:
«Σίγουρα για εμάς ήταν πάρα πολύ σημαντικό το ότι κερδίσαμε. Βλέπουμε ότι η ομάδα είναι ικανή να ανταγωνιστεί αυτές τις ομάδες και είναι η κατάλληλη στιγμή γιατί από εδώ και πέρα κάθε παιχνίδι θα είναι ντέρμπι».

Για το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ: «Το τεχνικό επιτελείο δουλεύει πάρα πολύ στις στατικές φάσεις. Κοιτάμε σε κάθε αγώνα να έχουμε διαθέσιμε επιλογές και να βλέπουμε ποια είναι τα αδύναμα σημεία. Υπήρχε αυτή η εξτρά επιλογή σήμερα και μας βοήθησε να πετύχουμε το πρώτο γκολ πολύ νωρίς στον αγώνα».

.........................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου σχολίασε τη νίκη της ομάδας επί της ΑΕΚ...


Αναλυτικά ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε:

«Ήταν ένα παιχνίδι που ξέραμε ότι είναι ντέρμπι. Χρειαζόμασταν και θέλαμε πολύ τη νίκη. Ξεκινήσαμε καλά τον αγώνα, καταφέραμε και σκοράραμε. Πετύχαμε και δεύτερο γκολ το οποίο δυστυχώς δεν μέτρησε. Η ομάδα ανταποκρίθηκε και στο πλάνο που είχαμε σχεδιάσει και στις συνθήκες του παιχνιδιού. Κάναμε μόνο ένα λάθος στο πρώτο μέρος και δυστυχώς μας κόστισε πολύ γιατί δεχτήκαμε την ισοφάριση. Στα αποδυτήρια επικράτησε ηρεμία, είπαμε να μπούμε συγκεντρωμένοι στο δεύτερο μέρος, όπως και έγινε. 

Πετύχαμε νωρίς γκολ και μας βοήθησε στη διαχείριση του παιχνιδιού. Ξέραμε, όπως σε κάθε ντέρμπι, ότι κάθε ομάδα θα έχει κάποιες στιγμές που θα έχει περισσότερο τον έλεγχο του παιχνιδιού, αλλά ανταποκριθήκαμε καλά μιας και ξέραμε ότι η ΑΕΚ είναι μία καλή ομάδα. Δουλέψαμε πολύ σωστά στο αμυντικό κομμάτι. Οδηγούσαμε τον αντίπαλο στα πλάγια, όποτε γινόταν κάποια σέντρα δεν αντιμετωπίσαμε πρόβλημα και από την άλλη προσπαθούσαμε όποτε μπορούσαμε να βγάλουμε κάποιες επικίνδυνες αντεπιθέσεις όπως και συνέβη».

Για το πλάνο του ΠΑΟΚ στο ματς με την ΑΕΚ και αν το περιμένουμε και στα επόμενα παιχνίδια: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ωστόσο είδαμε ότι η ομάδα ανταποκρίθηκε καλά στο 1/3 του γηπέδου. Και στα τελευταία λεπτά που παίξαμε με πεντάδα και πάλι ανταποκρίθηκαν καλά οι παίκτες. Προσπαθούμε συνέχεια να βελτιώσουμε την ομάδα και να δούμε τις κατάλληλες συνθήκες κάθε αγώνα».

Πόσο βοηθάει η νίκη στη ψυχολογία και τι ακολουθεί έως το επόμενο παιχνίδι: «Χρειαζόταν πολύ οι παίκτες αυτή τη νίκη. Υπήρχαν αρκετοί αγώνες που δεν άξιζε η ομάδα τα ανεπιτυχή αποτελέσματα. Είναι μία νίκη που μας δίνει πολλά πράγματα. Δεν μένουμε βέβαια σε αυτή. Έχουμε πολλά ντέρμπι. Είναι ένα καλό ξεκίνημα για να χτίσουμε πάνω σε αυτό».

.....................................

Για τη σημασία που είχε η νίκη του ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα των play offs μίλησε ο Ομάρ Ελ Καντουρί, ο οποίος έκανε λόγο για «τελικούς» και αλλαγή εικόνας και νοοτροπίας.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

-Πόσο σημαντικό ήταν το αποτέλεσμα και πόσο σας είχε λείψει η αίσθηση της νίκης; «Είχε περάσει καιρός από την τελευταία μας νίκη. Ακόμα και σε παιχνίδια που παίξαμε καλά δεν ήρθαν τα αποτελέσματα. Ίσως δεν παίξαμε τόσο καλά, αλλά ήμασταν σωστοί πνευματικά, παλέψαμε και κερδίσαμε ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι. Πήραμε μια σημαντική νίκη σε ένα δύσκολο παιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή θέλουμε τα αποτελέσματα. Δεν έχει σημασία ο τρόπος πρέπει να κερδίζουμε και να παίρνουμε τους βαθμούς. Όπως είπε και ο προπονητής, έχουμε δέκα παιχνίδια play offs και πρέπει να παλέψουμε για να τα κερδίσουμε όλα. Η θέση που είχαμε στο πρωτάθλημα δεν ήταν αυτή που αξίζαμε, αυτή που αξίζει ο ΠΑΟΚ οπότε θα κάνουμε τα πάντα για να πάρουμε όσο περισσότερους βαθμούς μπορούμε στα play offs».

-Για το αν πιστεύει ότι η διακοπή στο πρωτάθλημα θα βοηθήσει την ομάδα για να εμφανιστεί καλύτερη στο επόμενο ματς ή είναι κακό μετά από μια νίκη... «Νομίζω πως μετά από μια τέτοια νίκη θα ήταν καλύτερο να παίξουμε απευθείας την επόμενη εβδομάδα. Όπως είδατε μετά το παιχνίδι οι παίκτες ήταν χαρούμενοι, δώσαμε τα πάντα, αλλά εντάξει... Θα ξεκουραστούμε και θα προετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι, όπως κάναμε και με αυτό με την ΑΕΚ».

-Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα θα βρει την συνέπεια που πρέπει για να πάρει την δεύτερη θέση... «Πρέπει! Όπως είπα η θέση που είχαμε πριν τα play offs δεν ήταν η θέση που αξίζαμε, άρα πρέπει να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε. Έχουμε δέκα τελικούς, μόλις παίξαμε τον έναν και κερδίσαμε. Είχαμε τη σωστή νοοτροπία, τώρα έχουμε άλλους εννέα τελικούς και έχω αυτοπεποίθηση».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4