Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Οκτωβρίου 2020

Ήττα στη Σόφια για το Βαλκανικό Κύπελλο (1987)

Σαν σήμερα στις 22/10/1987, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Σόφια τη Σλάβια, σε παιχνίδι του Βαλκανικού Κυπέλλου εκείνης της σεζόν …

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη, να εκτελεί χρέη προπονητή, στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές εκ των οποίων οι 400 ήταν Έλληνες, γνώρισε βαριά ήττα με 4-0! 

Η ομάδα είχε στη σύνθεσή της πέντε επαγγελματίες και οι υπόλοιποι ήταν ερασιτέχνες, προσπάθησε να παίξει καλό ποδόσφαιρο, αλλά λίγο η απειρία των νεαρών ποδοσφαιριστών σε διεθνή παιχνίδια και λίγο η κακή απόδοση του Τερζή, έφεραν την ήττα. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ομίχλη και κρύο και ο ΠΑΟΚ στο 16’ έχασε την πρώτη του ευκαιρία με τον Μπάνον, ο οποίος γλίστρησε την τελευταία στιγμή και δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τη σέντρα του Τουρσουνίδη. 

Δύο λεπτά αργότερα ο Ράτκοφ από θέση οφ σάιντ σέντραρε και ο Σιμεόνοφ με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Λίγο αργότερα το δυνατό σουτ του Μπάνον το απέκρουσε ο Ανανίεφ. 

Το 36’ ο Σιμεόνοφ με δυνατό μακρινό σουτ και με τη βοήθεια του δοκαριού έπιασε στον ύπνο τον Τερζή κάνοντας το 2-0. 

Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Αλβανού διαιτητή, Γιάρετζικ. 

Στο 53΄ο Μπορμπόκης από καλή θέση σούταρε αλλά ο Ανανίεφ απέκρουσε, για να έρθει ένα λεπτό αργότερα ο Αλεξάντροφ με πλασέ να γράψει το 3-0. 

Ο ίδιος παίκτης στο 89’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκέκοφ πέτυχε το 4-0, με τον Τερζή να έχει ευθύνη και σε αυτήν τη φάση! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ρουσομάνης, Μαυρομάτης, Τουρτσουνίδης και από τη Σλάβια οι Σιμεόνοφ, Αλεξάντροφ. 

Οι συνθέσεις: 

Σλάβια: Ανανίεφ, Δημητρόφ, Χαϊνταρλίεφ, Γκρέκοφ, Κοστόφ (46' Τάτσεφ), Ιλίεφ, Μπάιρεφ, Μιρόνοφ, Αλεξάντροφ, Σιμεόνοφ (79' Μαρίνοφ), Ράτκοφ. 

ΠΑΟΚ: Τερζής, Ρουσομάνης, Λυσούδης, Κόλιας, Μαυρομάτης, Κρυστάλλης, Τουρσουνίδης, Καραγιαννίδης Γ. (63΄Καραγιαννίδης Χ.), Μπάνον, Μπορμπόκης, Σαμολαδάς (69’ Θεοδοσίου). 

Δηλώσεις Μιχάλη Μπέλλη: «Η εμφάνιση ήταν καλή τηρουμένων των αναλογιών. Ήταν μια καλή δοκιμή για τους νέους».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4