Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Οκτωβρίου 2020

Νίκησε την Άργκες για το Βαλκανικό Κύπελλο (1987)

Σαν σήμερα στις 1/10/1987, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα για το Βαλκανικό Κύπελλο εκείνης της περιόδου τη ρουμανική Άργκες Πιτέστι …

Ο Δικέφαλος με τον Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 2.000 θεατές, σε ένα γήπεδο πραγματικό βούρκο, πρόσφερε ωραίο θέαμα και πήρε τη νίκη με 2-0, με τον Ολλανδό τεχνικό να ξεκουράζει αρκετούς παίκτες. 

Δεν αγωνίστηκαν λοιπόν οι Μπάνον, Νίκιτς, Μαλιούφας, Καρασαββίδης, Γκιτσιούδης, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα να προσφέρει εξαιρετικό θέαμα, με πρώτο βιολί τον Λάκη Παπαϊωάννου! 

Οι φιλοξενούμενοι παίζοντας με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, έχοντας έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα στην εστία τους, αλλά και σύμμαχο την τύχη, κατάφερναν και κρατούσαν το μηδέν ως το 69’.
Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε: 

Στο 25’ την κοντινή κεφαλιά του Ιορδανίδη την απέκρουσε ο Σπεριάντου, στο 35΄η κοντινή κεφαλιά του Παπαϊωάννου πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 45’ ο Σκαρτάδος αστόχησε από τα δύο μέτρα και στην ακριβώς επόμενη φάση ο Σπεριάντου απέκρουσε το δυνατό σουτ του Τσουρέλα! 

Στο 61΄το κάθετο δοκάρι σταμάτησε την κεφαλιά του Καραγεωργίου, όμως στο 69’ το σκορ άνοιξε! Προηγήθηκε πλασέ του Καραγεωργίου, η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα αλλά κόλλησε σχεδόν επί της γραμμής και ο Ιορδανίδης την έσπρωξε στο βάθος της εστίας! 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μπορμπόκης από τα δεξιά σέντραρε, ο Ιορδανίδης ανάμεσα από δύο αντιπάλους πήρε την κεφαλιά και η μπάλα αναπαύτηκε στα δίχτυα του Σπεριάντου για δεύτερη φορά! 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βούλγαρος Κόλεφ με βοηθούς τους Χρυσάνη, Αμυγδαλή. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Παπαϊωάννου, Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Μπανιώτηςμ Τσουρέλας και από την Άργκες οι Σπεριάντου, Στάνγκου, Γκιόσκε. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Τερζής, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Ψαρράς, Μπανιώτης, Μαυρομάτης, Μπορμπόκης, Καραγεωργίου, Ιορδανίδης, Παπαϊωάννου, Σίγγας (64’ Αλεξανδρίδης). 

Άργκες Πιτέστι: Σπεριάντου, Βόικου, Έντουαρντς, Στέφαν, Στάνγκον, Γκιόσκε, Ίγκνα (64’ Ράντου Ι), Μπανότσα (75’ Ράντου ΙΙ), Ζαμφίρ, Μπάντα, Ζούρκα.

Δηλώσεις προπονητών … 

Λίμπρεχτς: «Για μας δεν ήταν μόνο ένα παιχνίδι αλλά και μια καλή προπόνηση. Πολλές φορές στην Τούμπα μάς παίζουν αμυντικά και μας δημιουργούν πρόβλημα στο γκολ και σήμερα είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος που το ξεπεράσαμε αυτό και επί πλέον είδα ότι έχουμε πολλούς παίκτες έτοιμους να παίξουν, όπως ο Ιορδανίδης και ο Μπορμπόκης, οι οποίοι μπορούν και σκοράρουν. 

Αυτό εγώ το θέλω ιδιαίτερα γιατί ο δρόμος του πρωταθλήματος είναι μακρύς και δύσκολος. Πάντως σήμερα η ομάδα έπαιξε με ψυχή που είναι το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο. Παίξαμε επίσης, πολύ σωστά αφού είχαμε καλές πάσες, καλές σέντρες και γκολ. Όσο για τον Παπαϊωάννου σήμερα δούλεψε πολύ και είμαι ευχαριστημένος από αυτόν. Όμως έτσι τον θέλω συνέχεια». 

Χαλατσιάν: «Είδαμε ένα παιχνίδι πολύ δυνατό αλλά αθλητικό, που έγινε σε ένα κακό γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία και κέρδισε δίκαια. Εμείς προσέξαμε την άμυνά μας και ζητήσαμε το γκολ στις αντεπιθέσεις, αλλά οι χαφ μας κόλλησαν στο βαρύ γήπεδο και δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τους γρήγορους επιθετικούς μας. 

Στο 2-0 είχαμε δύο καλές ευκαιρίες αλλά σε τέτοια ματς όποιος προηγηθεί κερδίζει. Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισα τον Νο7 (Μπορμπόκης), το Νο2 (Τσουρέλας). Ο διαιτητής ήταν καλός. Ευχαριστώ τον ΠΑΟΚ για τη φιλοξενία και τον περιμένουμε στη Ρουμανία για να την ανταποδώσουμε».
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4