Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Οκτωβρίου 2020

Απογοήτευσε παρά τη φιλική νίκη (1986)


Σαν σήμερα στις 17/10/1986, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα την Αναγέννηση Γιαννιτσών και ενώ το πρωτάθλημα της περιόδου 1986-1987 βρισκόταν σε εξέλιξη, καθώς είχαν παιχτεί οι πρώτες πέντε αγωνιστικές του …

Ο Δικέφαλος προερχόμενος από τη μεγάλη νίκη με 4-1 επί του Ολυμπιακού με 4-1 στις 5/10, εκμεταλλευόμενος τη διακοπή της αγωνιστικής δράσης για διάστημα τριών εβδομάδων (!), έδωσε πέντε (!) φιλικά παιχνίδια στην Τούμπα με ομάδες χαμηλότερης δυναμικότητας.

Με την Κοζάνη στις 8/10, το Πολύκαστρο στις 10/10, τον Αγροτικό Αστέρα στις 13/10, τον Κιλκισιακό στις 15/10 και την Αναγέννηση Γιαννιτσών στις 17/10, την οποία μάλιστα κέρδισε με πολύ μεγάλη δυσκολία με 1-0 (λεπτομέρειες για όλα τα παιχνίδια υπάρχουν στο Σαν Σήμερα στις αντίστοιχες ημερομηνίες)!

Η ομάδα με τον Ολλανδό τεχνικό Τάις Λίμπρεχτς στον πάγκο της, μπροστά σε μόλις 152 (!) θεατές –τόσα ήταν τα κομμένα εισιτήρια- κυριολεκτικά απογοήτευσε!
 
Οι θεατές της αναμέτρησης μόνο τυχεροί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν, καθώς η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν κάκιστη και αν κάτι άξιζε από το παιχνίδι αυτό ήταν η παρουσία των φιλοξενούμενων.

Το γκολ που μας έδωσε τη φιλική νίκη σημειώθηκε στο 65’ όταν ο Ψαρράς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Ιορδανίδης πήρε την κεφαλιά τροφοδοτώντας τον Καραγεωργίου που από κοντά νίκησε τον Τσιανίδη. 

Η Αναγέννηση είχε πολλές καλές στιγμές στο ματς και θα μπορούσε στο 80’ να φτάσει στην ισοφάριση, όταν Τερζόγλου πλάσαρε τον Γκιτσιούδη, με την μπάλα να γλείφει το δοκάρι μας και να περνάει άουτ! 

Από τον ΠΑΟΚ διασώθηκαν οι Μαυρομάτης, Μπανιώτης, Μαλιούφας, ενώ από την ομάδα των Γιαννιτσών ξεχώρισαν οι Δήμογλου, Τσιρογιάννης, Δόσπρας. 

Απόντες από τον Δικέφαλο οι διεθνείς Σκαρτάδος, Αλαβάντας και οι τραυματίες Μπορμπόκης, Σκούρας. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας (46’ Γκιτσιούδης), Γιούρισιτς, Μαλιούφας, Ψαρράς, Μπανιώτης (46’ Σίγγας), Μαυρομάτης, Καρασαββίδης, Καραγεωργίου, Βασιλάκος, Παπαϊωάννου, Αλεξανδρίδης (50’ Ιορδανίδης). 

Αναγέννηση: Τσιανίδης (85' Καλαϊτζής), Δημητριάδης, Τομπάζης, Αλεξανδρίδης, Δήμογλου, Ρώνης, Πένος (52΄Κουζουκίδης), Δόσπρας, Φραντζανάς, Τσιμπίνης, Τσιρογιάννης (70' Τερζόγλου).

Εκείνο το διάστημα ήταν αδικαιολογήτως απόντες από την ομάδα δύο παίκτες. Ο Λιάκος και ο Σπανοσωτηρόπουλος. Ο πρώτος εμφανίστηκε πριν το ματς διακόπτοντας την αποχή του, όμως ο Λίμπρεχτς δεν τον άφησε να φορέσει φανέλα, παραπέμποντάς τον στη διοίκηση. 

Όσον αφορά τον δεύτερο, ο Πατρινός παίκτης συνέχιζε να απουσιάζει και τον περίμενε τιμωρία αν δεν κατάφερνε να απολογηθεί με πειστικές δικαιολογίες… 

Ήταν οι μέρες που ο Χάρης Σαββίδης –σύμφωνα με τα λεγόμενά του- μιλούσε με τον Μάρτον Εστερχάζι και τον διεθνή Σουηδό της Αταλάντα, Γκλεν Στρόμπεργκ

Φυσικά ούτε ο ένας ούτε ο άλλος έγιναν κάτοικοι Τούμπας, με την ομάδα –σύμφωνα με τον Λίμπρεχτς- να έχει μεγάλη ανάγκη για την απόκτηση επιθετικού.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4