Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Οκτωβρίου 2020

Φιλική ήττα στην Κατερίνη από τον Πιερικό (1978)

Σαν σήμερα στις 16/10/1978, ημέρα Δευτέρα, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Κατερίνη τον Πιερικό, από τον οποίον έχασε με 2-0 …

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του και ενώ είχαν ήδη παιχτεί οι πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος, έδειξε αδυναμίες, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που ικανοποίησαν απόλυτα με την απόδοσή τους, παρά το γεγονός ότι απουσίαζαν βασικοί του παίκτες, όπως οι Καλαμπάκας, Κοκτσίδης, Μίσχος, Αναγνώστου! 

Το σκορ άνοιξε στο 16’, όταν ο Χριστοφορίδης βρήκε τον Παπαϊωάννου λίγο έξω από τη γραμμή της μεγάλης μας περιοχής και ο τελευταίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Φίλη.
Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στο 66’, με τον Παπαϊωάννου να πασάρει στον Κουρουζίδη, αυτός με τη σειρά του έστρωσε την μπάλα στον Κουιμτζίδη, ο οποίος με σουτ στην κίνηση νίκησε για δεύτερη φορά τον Φίλη. 

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Κωστίκος Πέλλιος, Κατσανίκας και από τον Πιερικό οι Αδαμόπουλος και Ανέστης χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. 

Οι συνθέσεις: 

Πιερικός: Βασιλειάδης (46’ Παρουσιάδης, 85’ Γεωργιάδης), Χατζηγιοβανάκης (25’ Φαρμάκης, 85’ Καλέσης), Τσιρίκας (57’ Παπαδόπουλος), Αδαμόπουλος, Δημητριάδης, Ανέστης, Νταβασίλας (60’ Λαζαρίδης), Παπαϊωάννου, Χριστοφορίδης (25’ Δαδάκος), Κουιμτσίδης, Κουρουζίδης. 

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης (46’ Παναγιωτίδης), Αποστολίδης Θ., Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Αποστολίδης Κ. (46’ Κατσανίκας), Ορφανός (62’ Λιούσης), Δαμανάκης, Κωστίκος, Κούδας (46’ Σίγγας), Αλαβάντας. 

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του. 

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4