Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Αυγούστου 2020

Ισόπαλος στο "μπετόν αρμέ" της Νίκαιας (1992)

Σαν σήμερα στις 19/8/1992, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Προοδευτική σε παιχνίδι του 10ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1992-1993 …

Ο Δικέφαλος με τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς στον πάγκο του, αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0, σε ένα γήπεδο που έμοιαζε να είναι στρωμένο με μπετόν αρμέ!
Στο ίδιο γήπεδο με τις ίδιες γηπεδικές συνθήκες, ο ΠΑΟΚ είχε γνωρίσει την ήττα το 1989, με τον τότε προπονητή μας Ρίνους Ίσραελ να δηλώνει πως ήταν κατάλληλο μόνο για … πάρκινγκ αυτοκινήτων! 

Οι παίκτες μας, προσέχοντας πάρα πολύ τα πόδια τους, στάθηκαν καλύτερα από τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, παίζοντας με ενισχυμένο κέντρο, χωρίς όμως να παράγει φάσεις.
Ο Τσουρσουνίδης σε μια προσπάθειά του...

Η μοναδική καλή στιγμή που καταγράφηκε σε αυτό το διάστημα ανήκε στην Προοδευτική, όταν στο 35’ ο Βογιατζής σέντραρε, ο Ξανθόπουλος πήρε την κεφαλιά στέλνοντας από κοντά την μπάλα άουτ. 

Με το σκορ στο 0-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Σκάνδαλου (Βλάχος και Φλωράκης οι βοηθοί του). 

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έδωσε γήπεδο στην ομάδα του Κορυδαλλού και με επικεφαλής τους Ηλιάδη, Αλεξίου, κρατούσαν μακριά από την περιοχή μας τους μαχητικούς γηπεδούχους. 
Ο Δημήτρης Καπετανόπουλος σε μια μονομαχία του ...

Οι μοναδικές αξιομνημόνευτες φάσεις στο δεύτερο 45λεπτο ήταν στο 61’ όταν η κεφαλιά του Βογιατζή πέρασε άουτ και στο 67’ και 80’, με τον Καλογερόπουλο από καλή θέση να μην καταφέρνει να σκοράρει. 

Κορυφαίοι από τον μέτριο ΠΑΟΚ οι Ηλιάδης, Αλεξίου, Χάβος και από την Προοδευτική οι Ξανθόπουλος, Γιόκισιτς, Βογιατζής. 

Οι συνθέσεις: 

Προοδευτική: Παπαμιχαήλ, Θεοδωρόπουλος, Μπάλας (79’ Καραγιαννίδης), Ξανθόπουλος, Μανδραφλής, Σιγάλας, Γκλούσεβιτς, Καρυπίδης (85’ Γιοβανούδης), Γιόκισιτς, Βογιατζής, Αγγελόπουλος.

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Χάβος, Καπετανόπουλος, Ηλιάδης, Αλεξίου, Οικονομίδης, Δημόπουλος (73’ Χιονάς), Μπορμπόκης, Τζούρτζεβιτς (46’ Καλογερόπουλος), Τουρσουνίδης, Λεοντιάδης. 

Δηλώσεις προπονητών … 

Πέτροβιτς: «Μέσα σε τέτοιες γηπεδικές συνθήκες ήταν αδύνατον να παιχθεί ποδόσφαιρο. Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω τέτοια εικόνα. Η ομάδα μου ήταν φυσικό να επηρεαστεί τόσο από τον αγωνιστικό χώρο όσο και από το γεγονός ότι έλειπαν βασικοί παίκτες. Το γήπεδο αυτό είναι τελείως ακατάλληλο για να γίνονται ποδοσφαιρικοί αγώνες». 

Κυράστας: «Αδικείται η ομάδα μου σίγουρα από το αποτέλεσμα. Είχαμε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες. Και αν πραγματικά οι παίκτες μου είχαν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, σίγουρα θα είχαμε νικήσει τον ΠΑΟΚ». 

Στο γήπεδο βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλκέτας Παναγούλιας, ο οποίος σχολίασε: «Είναι απαράδεκτο τελείως όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι τελείως ασυνήθιστος σε τέτοια γήπεδα, αλλά και για τους παίκτες της Προοδευτικής να αγωνίζονται σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους». 

* Να σημειωθεί πως από την επόμενη μέρα το γήπεδο της Προοδευτικής θα έκλεινε, για να αρχίσουν τα έργα για την κατασκευή χλοοτάπητα!

* Ο Δικέφαλος συγκέντρωσε 5 βαθμούς (2 νίκες και 1 ισοπαλία), στον όμιλο και πέρασε σαν πρώτος στην επόμενη φάση του θεσμού.

* Δυστυχώς στην επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ γνώρισε οδυνηρό αποκλεισμό από την Δόξα Δράμας σε διπλά ματς (3-3 στην Τούμπα και 1-1 εκτός), έχοντας τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς στον πάγκο του!

* Στην 51η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1992-93 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* Στα χαρακτηριστικά της προκριματικής φάσης των ομίλων υπήρξε το γεγονός ότι το σύστημα βαθμολογίας που ακολουθήθηκε ήταν το 2-1-0, ενώ στα πρωταθλήματα που ξεκίνησαν αμέσως μετά τη φάση αυτή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το σύστημα 3-1-0.

* Από τη φάση αυτή, μόνη έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του Άρη από ομάδες μικρότερων κατηγοριών (Εθνικό και Πανηλειακό)! Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 10ο όμιλο μαζί με Προοδευτική, Εορδαϊκό και Πανδραμαϊκό.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4