Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Ιουλίου 2020

Ζωντανός στο Ζάγκρεμπ με Μακ στο 92' (2015)

Σαν σήμερα στις 16/7/2015, ένας πολύ κακός ΠΑΟΚ έχασε στο Ζάγκρεμπ από την Λοκομοτίβα με 2-1, στο 1ο παιχνίδι του 2ου προκριματικού γύρου, του Europa League, της περιόδου 2015-2016 ...

Ήταν μια ήττα με πολύ κακή εμφάνιση βασικών παικτών μετά το 30', που δικαιολογημένα έφερε τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο! Μάλιστα το γκολ που έδωσε ελπίδες πρόκρισης, το πέτυχε ο Μακ στο 92'.

Ο Τούντορ επέλεξε να παρατάξει τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας στην άμυνα τους Σκόνδρα, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλα, αμυντικά χαφ τους Τζιόλη και Κάτσε, στη μεσαία γραμμή τους Μακ, Πέλκα, Κίτσιου (αριστερά!!!) και μοναδικό προωθημένο τον Σαλπιγγίδη.

Ο Δικέφαλος μπήκε καλύτερα από τους Κροάτες στο γήπεδο και ήταν αυτός που κυκλοφορούσε την μπάλα και απειλούσε με γκολ την Λοκομοτίβα, έχοντας σαν μεγαλύτερη απειλή τον Μακ.

Ο χορός των χαμένων ευκαιριών άνοιξε στο 14', όταν μετά από σέντρα του Πέλκα, ο Σαλπιγγίδης δεν βρήκε την μπάλα και χάθηκε η ευκαιρία. 

Στο 17', ο Μακ μπήκε στην περιοχή από τα πλάγια, πλάσαρε, αλλά ο Ζελένικα απέκρουσε.

Και εκεί στο 30', οι γηπεδούχοι κόντρα στη ροή του ματς άνοιξαν το σκορ με τον Κόλαρ με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή! Τραγική η αντίδραση της άμυνάς μας!!!

Πέντε λεπτά αργότερα (35') χάθηκε τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, με τον Κίτσιου να παίρνει την μπάλα μετά από ατομική προσπάθεια του Πέλκα, αλλά το σουτ του πέρασε ελάχιστα άουτ!

Στο 44' η Λοκομοτίβα έκανε το 2-0 με κεφαλιά του Αντριάσεβιτς μετά από εκτέλεση κόρνερ! Νέα τραγική αντίδραση της άμυνας που έμοιαζε με σκορποχώρι, απογοητεύοντας τους εκατοντάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ που έκαναν το ταξίδι στο Ζάγκρεμπ.

Η ομάδα αν και ξεκίνησε καλά, μετά το 30' θύμισε τον κακό ΠΑΟΚ του δεύτερου μισού του προηγούμενου  κακού πρωταθλήματος. Έχοντας απέναντί του μια απίθανη ομάδα, βρέθηκε πίσω στο σκορ και μάλιστα με 2-0, με πολλά προβλήματα στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, αλλά μέχρι το τέλος του αγώνα δεν έδειξε διάθεση να παίξει πιο επιθετικά και να σκοράρει. Η ομάδα όσο περνούσε η ώρα ξέμενε από δυνάμεις και το παιχνίδι έμοιαζε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των γηπεδούχων.

Παρόλα αυτά στο 92' ο Μακ (στην καλύτερη φάση του ΠΑΟΚ στην επανάληψη), μετά από εξαιρετική κάθετη του Μυστακίδη, πέρασε τον Ζελένικα και σημείωσε ένα πολύτιμο γκολ, καθώς στον ΠΑΟΚ θα αρκούσε νίκη με 1-0 για να περάσει...

Η Λοκομοτίβα ήταν πολύ καλά διαβασμένη και εξέπληξε με τον τρόπο που έφτασε στο 2-0, δείχνοντας πως είχε μελετήσει τον τρόπο παιχνιδιού του προβλέψιμου ΠΑΟΚ!

Οι συνθέσεις:

Λοκομοτίβα:
Ζελένικα, Μπάρτολετς, Μρσέλα, Πρένγκα, Σόβτσιτς (93' Κάπαν), Μπεγκόνια, Μπρούτσιτς, Αντριάσεβιτς, Λέκο, Μάριτς (73' Μίσιτς), Κόλαρ (65' Ντόλεζαν).

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Σκόνδρας (79' Ρατς), Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (61' Μαντούρο), Μακ, Κάτσε, Πέλκας, Σαλπιγγίδης (68' Μυστακίδης).

…………………………………….

Ο Ιγκόρ Τούντορ στις δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ των άλλων πως η υπόθεση πρόκριση είναι ανοικτή...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κροάτη τεχνικού: "Το πιο σημαντικό είναι ότι θα έχουμε να δουλέψουμε μία ακόμη εβδομάδα. Δεν νομίζω ότι κάναμε κάτι λάθος σε τακτικό επίπεδο, αν και πρέπει να βελτιώσουμε και σε αυτό τον τομέα κάποια πράγματα, αλλά ήμασταν πίσω σε φυσική κατάσταση. 

Αυτό είναι το θέμα που πρέπει να βελτιώσουμε αυτή την εποχή, αλλά θα πρέπει να πω ότι η Λοκομοτίβα είναι καλή ομάδα και εάν δεν παίξεις καλά με κάθε ομάδα θα έχεις προβλήματα. 

Πάντα μετά από μία ήττα και ένα παιχνίδι έχεις σκέψεις για να αλλάξεις ορισμένα πράγματα, αλλά δεν θέλω να το σκέφτομαι έτσι. Αυτό που μετρά για μένα είναι ότι θα έχουμε επτά ημέρες ακόμη για να δουλέψουμε".

Για τις επιλογές του και το ρόστερ: "Σήμερα δημιουργήσαμε 5-6 κλασικές ευκαιρίες, αλλά δεν μπορέσαμε να τις κάνουμε γκολ. Αυτό είναι το ρόστερ, αλλά δεν είναι λογικό να έχεις παίκτες που έχουν μόνο 10 μέρες στα πόδια τους. Ήταν και δικό μου θέμα επιλογής, θα μπορούσα να βάλω πιο νωρίς παιδιά όπως ο Μυστακίδης και ο Χαρίσης, αλλά ήθελα να έχω μέσα και παίκτες με περισσότερη ποιότητα και εμπειρία".

Για την σημασία του αποτελέσματος και τι αντικατοπτρίζει: "Αυτό το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με την φιλοσοφία μου και αυτό που πιστεύω για τους δύο ποδοσφαιριστές".

Για το τι περιμένει από την Λοκομοτίβα στον επαναληπτικό: "Δεν περιμένω κάτι διαφορετικό. Νομίζω ότι ήταν κοντά στο μάξιμουμ της ποιότητάς τους, εμείς ούτε καν το πλησιάσαμε, οπότε νομίζω ότι η εικόνα θα είναι πολύ διαφορετική".

Για τα αίτια της ήττας: "Θα μπορούσα να ξεκινήσω Μαντούρο και Χαρίση που ήταν καλύτεροι από φυσική κατάσταση, αλλά επέλεξα να ξεκινήσω Τζιόλη και Κάτσε για να υπάρχει περισσότερη ποιότητα. Είδα μερικά πράγματα, θα περίμενα όμως την ομάδα μου να είναι πιο φρέσκια. Ίσως έχει σημασία και το γεγονός ότι ήμασταν στην Ολλανδία με 20 βαθμούς θερμοκρασία και ήρθαμε εδώ που τα πράγματα ήταν διαφορετικά".

…………………………………

Ο Δημήτρης Πέλκας στις δηλώσεις του μετά την ήττα στο Ζάγκρεμπ τόνισε πως όλα θα αλλάξουν στη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα είπε: "Η ομάδα δεν μπόρεσε σήμερα να βγάλει τα τρεξίματα τα οποία βγάζαμε στην προετοιμασία και τα φιλικά παιχνίδια. Σε μία εβδομάδα στην Τούμπα θα το ανατρέψουμε. Η Λοκομοτίβα μας έκανε δύο ευκαιρίες και έβαλε δύο γκολ. Χάσαμε ευκαιρίες, όλοι μας λέγαμε στο ημίχρονο ότι ήταν απίστευτη η διαφορά στη θερμοκρασία..."

Και συνέχισε: "Δεν είχαμε καθαρή σκέψη, ίσως και λόγω της κούρασης. Θα αλλάξουν όλα, το πιστεύω αυτό! Ο κόσμος θέλει να κερδίζουμε αυτά τα παιχνίδια κάτι που είναι απόλυτα λογικό και φυσιολογικό. 
Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου. Δεν μας αρέσει αυτό που έγινε και θα κάνουμε τα πάντα για να το αλλάξουμε. Θα κάνουμε τα πάντα για να γυρίσουμε το αποτέλεσμα. Το περίμενα αλλιώς το παιχνίδι, περίμενα να κερδίσουμε".

…………………………

Ο Ρόμπιν Όλσεν, θεώρησε μία από τις βασικές αιτίες της ήττας του ΠΑΟΚ από την Λοκομοτίβα, τη ζέστη ...

Αναλυτικά τα όσα είπε: "Η αλήθεια είναι πως ήταν δύσκολα τα πράγματα σήμερα, όχι τόσο για μένα που δεν έτρεξα πολύ, αλλά για τα παιδιά που έπαιξαν μέσα, ήταν δύσκολα. Και δεν είναι εύκολο να έρχεσαι από τις συνθήκες που βρήκαμε στην Ολλανδία και να παίζεις εδώ με αυτές τις συνθήκες και την ζέστη. 
Ίσως δεν καταφέραμε να βγάλουμε στο γήπεδο αυτό που θα θέλαμε και κυρίως τα τρεξίματα. Η κούραση είναι μία δικαιολογία και το είδατε στο δεύτερο ημίχρονο όταν δεν μπορούσαμε να κάνουμε αυτό που θα θέλαμε. Ο αντίπαλος έγινε επικίνδυνος με εμάς να προσπαθούμε να αλλάξουμε το σε βάρος μας 2-0".

Όσο για τη ρεβάνς: "Ελπίζω να είναι καλύτερα τα πράγματα την επόμενη εβδομάδα. Στην εβδομάδα που έχουμε μπροστά μας πιστεύω ότι θα προσαρμοστούμε καλύτερα στις καιρικές συνθήκες και θα είμαστε και καλύτεροι στην απόδοσή μας στη ρεβάνς".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4