Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Μαΐου 2020

Δοκιμές Μπλαχίν σε φιλικό με Επίλεκτους (1993)

Σαν σήμερα στις 19/5/1993, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα μια ομάδα από Επίλεκτους παίκτες της Κατερίνης …

Ο Δικέφαλος με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 3-0, σημειώνοντας και τα τρία τέρματα στο πρώτο ημίχρονο. 

Την ομάδα των Επιλέκτων την αποτελούσαν νεαροί παίκτες, κάτω των 22 ετών, οι περισσότεροι από τους οποίους αγωνιζόταν στον Πιερικό. 

Στο α’ ημίχρονο ο Μπλαχίν χρησιμοποίησε αρκετούς επαγγελματίες με την προσθήκη ορισμένων υπό δοκιμή παικτών. Στο διάστημα αυτό σημειώθηκαν τα τρία γκολ από τους Δερμιτζάκη, Μπορμπόκη και ενός υπό δοκιμή παίκτη, του οποίου το όνομα δε διασώθηκε. 

Στο α’ ημίχρονο έπαιξαν οι υπόλοιποι επαγγελματίες παίκτες που δεν ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα, ενισχυμένοι από με ερασιτέχνες παίκτες του συλλόγου, χωρίς να αλλάξει το 3-0. 

Απουσίαζαν οι Λαγωνίδης, Μαλιούφας, Τζούρτζεβιτς, Καπετανόπουλος, Παναγιωτίδης, Αλεξίου, ο Ζαγοράκης που ήταν με την αποστολή της Εθνικής Ελπίδων, ενώ αντίθετα έπαιξε μετά από καιρό ο Μήτογλου, μετά από τραυματισμό του.
* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38.

* Η σεζόν ξεκίνησε με τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια...

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο τότε πρόεδρο, Θωμά Βουλινό!

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1992-1993.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4