Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Απριλίου 2020

Φιλική ήττα στο Ντίσελντορφ (1974)

Σαν σήμερα στις 30/4/1974, ημέρα Τρίτη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στο Ντίσελντορφ, τη Φορτούνα, με τη γερμανική ομάδα να παίρνει τη νίκη με 3-0 …

Ο Δικέφαλος επωφελούμενος από την 15νθήμερη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω του φιλικού αγώνα της Εθνικής με τη Βραζιλία (0-0 στις 28/4 στο Μαρακανά!), πήγε στην (τότε) Δυτική Γερμανία, όπου έδωσε δύο φιλικά ματς. 

Το ένα σαν σήμερα 30/4 με τη Φορτούνα (σε μια άτυπη ρεβάνς του αγώνα που είχε γίνει στην Τούμπα στις 13/2) και το άλλο στις 1/5 με αντίπαλο το Μόναχο 1860. 

Την αναμέτρηση με την ομάδα του Ντίσελντορφ παρακολούθησαν 8.000 θεατές, από τους οποίους οι 5.000 ήταν Έλληνες και δημιούργησαν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα με τις ιαχές «ΠΑΟΚ», «ΠΑΟΚ» και «Ελλάς», «Ελλάς» να δονούν την ατμόσφαιρα! 

Μόλις στο 15ο δευτερόλεπτο ο Ασλανίδης βρήκε τον Παναγή, οποίος σούταρε με τη μία, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Βόλκερ.

Στο 6’ ο Στέφας σταμάτησε το σουτ του Μπούντε, ενώ στο 19’ το σουτ του Ασλανίδη μετά από συνδυασμό του με τον Κούδα έφυγε εκατοστά άουτ! 

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή ως το 35’, με τους γηπεδούχους σταδιακά να ανεβάζουν τον ρυθμό τους και στο 40’ χρειάστηκε η επέμβαση του Στέφα, ώστε να γλιτώσει την παραβίαση της εστίας μας μετά από σουτ του Ζουλτς. 

Με το σκορ στο 0-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Γερμανού διαιτητή της αναμέτρησης. 

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και άνοιξαν το σκορ στο 53’ όταν ο Γκουζέ νίκησε τον Στέφα, με τον τερματοφύλακά μας να φέρει ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε! 

Στο 62’ ο Μπούντε πιθανότατα από θέση οφ σάιντ σημείωσε το 2-0 με τους παίκτες μας να διαμαρτύρονται έντονα στον διαιτητή και τον βοηθό του, ενώ την ίδια ώρα φίλαθλοι προσπάθησαν να μπουν στον αγωνιστικό χώρο και να κινηθούν προς τον «άρχοντα» της αναμέτρησης! 

Στο 83’ ο Κούδας με ωραία ατομική προσπάθεια απέφυγε τρεις αντιπάλους, βγήκε τετ α τετ αλλά ο Βόλκερ απέκρουσε το πλασέ του, στερώντας από την ομάδα μας τη δυνατότητα να μειώσει σε 2-1. 

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 86’, όταν ο Ντέγεν με συρτό σουτ από τα 20 μέτρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! 

Κούδας, Ασλανίδης, Σαράφης οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ … 

Μετά το ματς η Φορτούνα δεξιώθηκε τον ΠΑΟΚ παραθέτοντας γεύμα, στο οποίο ο πρόεδρός της και ο γενικός γραμματέας του Δικεφάλου, αντάλλαξαν προσφωνήσεις, μέσα σε εξαιρετικό κλίμα. 

Επιστρέφοντας η αποστολή στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, παρέμεινε επί μισή ώρα σε ελληνικό εστιατόριο, το οποίο ήταν γεμάτο από ενθουσιώδεις Έλληνες φιλάθλους, με τους παίκτες μας συγκινημένους να αισθάνονται ότι βρίσκονται στην πατρίδα! 

Οι συνθέσεις: 

Φορτούνα: Βόλκερ, Κράους, Τρινκλάιν, Τζέμπε, Πρίκεστ, Στίγκεν, Κεν, Ζουλτς, Άμπελ, Μπούντε, Κλοζ (Ντέγεν) 

ΠΑΟΚ: Στέφας, Τσιλιγκιρίδης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Παπαδόπουλος (Γούναρης), Τερζανίδης, Παναγής (Λάζος), Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4