Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Απριλίου 2020

Πρόκριση με κορυφαίο τον Ραπτόπουλο (1959)

Σαν σήμερα στις 22/4/1959, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Ασπίδα Ξάνθης, σε επαναληπτικό αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1958-1959 …

Ο Δικέφαλος με τον Διονύση Μινάρδο στον πάγκο του, έχοντας φέρει 0-0 στο πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων που έγινε στις 15/4/1959, πήρε μια εντυπωσιακή νίκη με 5-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετώπιζε σαν γηπεδούχος τους Φιλίππους Καβάλας στις 26/4. 

Εκείνο το μεσημέρι της Τετάρτης, ο αγώνας δε συγκέντρωσε πολύ κόσμο λόγω της βροχής που προηγήθηκε, όσοι όμως έδωσαν το παρόν αποζημιώθηκαν λόγω της εμφάνισης του ΠΑΟΚ και του χορταστικού θεάματος. 

Μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν οι κυνηγοί της ομάδας μας ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα των φάσεων που δημιουργήθηκαν. 

Το σκορ άνοιξε στο 19’ ο Ραπτόπουλος μετά από μπαλιά του Κουιρουκίδη, με το σκόρερ να έχει χάσει νωρίτερα δύο τεράστιες ευκαιρίες. 

Η Ασπίδα είχε λίγο αργότερα σουτ του Χατζηαντωνίου στο δοκάρι μας και στο 44’ ο Χαβανίδης πάσαρε στον Ραπτόπουλο, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του τερματοφύλακα και σημείωσε το 2-0. 

Με αυτό το σκορ πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Καλοφυσούδη. 
Στο 49’ ο τερματοφύλακας της Ασπίδας (Καζακόπουλος), στην προσπάθειά του να επαναφέρει την μπάλα με ελεύθερο, πέτυχε τον Νικολαΐδη, ο οποίος με ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το 3-0! 

Στο 68’ ο Κουιρουκίδης βρήκε τον Ραπτόπουλο και αυτός με δεύτερη προσπάθεια από πλάγια θέση έκανε το 4-0, για να γίνει το 5-0 στο 72’ με βολέ του Κουιρουκίδη μετά από σέντρα του Ραπτόπουλου. 

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 78’ με ατομική προσπάθεια του Δερμεντζόπουλου. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Νικολαΐδης, Κεμανίδης, Ραπτόπουλος και από την Ασπίδα οι αδερφοί Χατζηαντωνίου και ο Γιαννακόπουλος. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Κερμενίδης, Καλογιάννης, Χαβανίδης, Κατηκαρίδης, Κιουρτζής, Κουιρουκίδης, Ραπτόπουλος, Νικολαΐδης. 

Ασπίδα Ξάνθης: Καζακόπουλος, Τσαγκαλίδης, Γιαννακόπουλος, Αριφίδης, Σερίφ Αλή, Μπαλτατζής, Μιχαλακόπουλος, Χατζηαντωνίου Ι, Χατζηαντωνίου ΙΙ, Παντελίδης, Δερμεντζόπουλος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4