Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Μαρτίου 2020

Πρόκριση σε κλίμα τρομοκρατίας (1975)

Σαν σήμερα στις 19/3/1975, ο ταξίδεψε στα Χανιά για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο του δ’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1974-1975 …

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές, κάτω από συνθήκες τρομοκρατίας (!), πήρε μια αγχωτική και πολύ δύσκολη πρόκριση, επικρατώντας των γηπεδούχων με 1-0, αντέχοντας στο υπέρμετρα σκληρό παιχνίδι τους.

Η απόδοση της ομάδας μας δεν ήταν η αναμενόμενη, δεν κατάφερε να επιβάλλει το παιχνίδι της καθώς είχε κενά σε όλες τις γραμμές και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 75’ όταν ο Αποστολίδης με κεφαλιά νίκησε τον Πανόπουλο σημειώνοντας το γκολ που έδωσε στον ΠΑΟΚ την πολύτιμη πρόκριση.
Η φάση ξεκίνησε από τον Κούδα ο οποίος βρήκε τον Παρίδη που μπήκε στην περιοχή από πλάγια θέση, την κατάλληλη στιγμή σέντραρε, Σαράφης και Αποστολίδης διεκδίκησαν την κεφαλιά, με τον δεύτερο να καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι παίκτες και οι παράγοντας των Χανίων αμφισβήτησαν την εγκυρότητα του τέρματος, οι διαμαρτυρίες τους ξέφυγαν από τα όρια, όμως ο διαιτητής Παπαβασιλείου ήταν ανένδοτος και το κατακύρωσε.

Οι γηπεδούχοι από το 49’ αγωνιζόταν με «10», όταν αποβλήθηκε ο Παϊσανίδης, για εν ψυχρώ χτύπημα στον Γούναρη!
Στο 31’ ο Ντεκ χρειάστηκε να πέσει στα πόδια του Τζανακάκη για να αποσοβήσει το 1-0, ενώ ο Ελβετός τερματοφύλακάς μας στο 72’ απογειώθηκε στο «Γ» για να αποκρούσει το δυνατό σουτ του Δαμανάκη!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Πέλλιος, Αποστολίδης, Ντεκ, Φουντουκίδης και από τα Χανιά οι Δαμανάκης, Τσαγκαράκης Ι, Αναγνωστάκης, Πρόκος.

Οι συνθέσεις:

Χανιά: Πανόπουλος, Χρυσαφίδης, Δαμανάκης, Πρόκος, Τσαγκαράκης Ι, Τσαγκαράκης ΙΙ (31’ Τσαρμπός), Θεοφιλόπουλος, Παϊσανίδης, Παπαγεωργίου, Αναγνωστάκης, Γκούμας, Τζανακάκης.

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης (61’ Αποστολίδης), Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αναστασιάδης, Κούδας, Κερμανίδης.
Η πορεία του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση:

05/02/1975: Ηλυσιακός – ΠΑΟΚ 0-1

19/03/1975: Χανιά – ΠΑΟΚ 0-1

30/04/1975: ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 1-0

28/05/1975: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 4-0

* Στην 33η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1974-75 μετείχαν συνολικά 78 ομάδες (18 Α' εθνικής και 60 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Oι ομάδες της Α' εθνικής μπήκαν στη διοργάνωση από τον Γ' γύρο (φάση των 32), ενώ οι ομάδες της Β' εθνικής που μετείχαν στους 2 πρώτους γύρους τοποθετήθηκαν στην κλήρωση ξεχωριστά για τον καθένα από τους 3 ομίλους της κατηγορίας.

* Ήταν μια χρονιά που σημαδεύτηκε από τις καταγγελίες σε βάρος του Παναθηναϊκού για υπόθεση δωροδοκίας σε ποδοσφαιριστή του Ηρακλή πριν τη διεξαγωγή του ημιτελικού αγώνα ανάμεσα στις 2 ομάδες, μια ιστορία που έμεινε γνωστή ως "υπόθεση των γαριφάλων".

Ο Παναθηναϊκός κινδύνευσε να τιμωρηθεί με υποβιβασμό στη Β' εθνική, όμως αθωώθηκε κατά πλειοψηφία (2-1) από την αρμόδια τριμελή επιτροπή που συστάθηκε από την ΕΠΟ. Μάλιστα υπέρ της αθώωσης ψήφισε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Γεώργιος Ανδριανόπουλος.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4