Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Ιανουαρίου 2020

Συνονθύλευμα ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ! (2016)

Σαν σήμερα στις 24/1/2016, για την 19η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ έχασε στο ΟΑΚΑ, από μια ανύπαρκτη ΑΕΚ με 1-0 ...

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, υπερτίμησε την μετριότατη ΑΕΚ και δεν έστησε την ομάδα επιθετικά από την αρχή, δείχνοντας αναίτια ηττοπάθεια και ξεκάθαρη αδυναμία να διαβάζει τα παιχνίδια, απέναντι σε έναν αντίπαλο του οποίου η βαθμολογική θέση δεν συνάδει με τη σημερινή εικόνα του! 

Ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια, Κοροβέση – Τζιαβέλλα – Βίτορ – Κίτσιου στην άμυνα, Τσίμιροτ - Τζιόλη αμυντικά χαφ, Μακ – Χαρίση – Ροντριγκες στα χαφ και τον Αθανασιάδη στην κορυφή. 

Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ανούσια όμως, καθώς ο ΠΑΟΚ με κοντά τις γραμμές στην άμυνα δεν δεχόταν απειλή από τους επιθετικούς της ΑΕΚ, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πατήσουν με τίποτε στην περιοχή μας. 

Ο Δικέφαλος του Βορρά, φάνηκε να υπερτιμά τον αντίπαλο, καθώς του έδωσε γήπεδο από το 1' και είχε το νου του σε αντεπιθέσεις. 

Η καλύτερη στιγμή στο πρώτο 30λεπτο ανήκει στον ΠΑΟΚ, όταν στο 18' ο Ροντρίγκες βγήκε τετ α τετ με τον Ανέστη, ο τελευταίος απομάκρυνε στην πρώτη αξιόλογη στιγμή στο ματς! Η φάση ξεκίνησε από κακό γύρισμα του Άρθο προς τον τερματοφύλακά του... 

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 33' με τον Βάργκας, μετά από σύγχυση στην περιοχή μας και τραγική αντίδραση του Βελλίδη! 

Δικιά του μπαλιά που μπορούσε να την μπλοκάρει προτίμησε να τη διώξει με γροθιές χωρίς να την απομακρύνει! ΓΚΟΛ κυριολεκτικά από το πουθενά για την ΑΕΚ, σε ένα χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ είχε ισορροπήσει το παιχνίδι στο κομμάτι της κατοχής!
Με την έναρξη της επανάληψης ο Μπερμπάτοφ πέρασε στη θέση του Τζιόλη, με εσωτερικές αλλαγές για τον ΠΑΟΚ! Αμυντικά χαφ ήταν οι Χαρίσης - Τσίμιροτ και πίσω από τον Κλάους ο Μπερμπάτοφ σε ελεύθερο ρόλο. 

Η εικόνα του ματς στο δεύτερο 45λεπτο άλλαξε, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, η ΑΕΚ περιορίστηκε σε παθητικό παιχνίδι, όμως φάσεις για τον Δικέφαλο δεν έβγαιναν! 

Ανούσια κατοχή, με παίκτες που έδειχναν άτολμοι, και στο 83' ο Γιάχος έδειξε κόκκινη στον Μπερμπάτοφ αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με "10"! 

Ο Σιμόες είχε κολλήσει σαν βδέλλα επάνω του, τον τραβούσε συνέχεια από τη φανέλα, ο Μπερμπατοφ γύρισε και ο Σιμόες έκανε σαν να τον χτύπησε ρεύμα! 

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο ΠΑΟΚ ανέβασε την πίεση και στο 89ο λεπτό, σουτ ο Κίτσιου, το απέκρουσε σε κόρνερ ο Ανέστης. Αμέσως μετά κεφαλιά του Κόστα και πάλι σε κόρνερ αυτή η φορά ο Αραβίδης, η μπάλα πήγαινε μέσα! 

Κάπως έτσι ήρθε μια τελείως άγευστη ήττα, μια ήττα που έστειλε τον ΠΑΟΚ στην 4η θέση της βαθμολογίας, πίσω από τους τρεις της Αθήνας! 

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (61' Τζεμπούρ), Μπαρμπόσα (91' Μπουονανότε), Αραβίδης (91' Σοϊλέδης). 

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Βίτορ (77' Βίτορ), Κοροβέσης, Τζιόλης (46' Μπερμπάτοφ), Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ροντρίγκες, Μακ, Αθανασιάδης (69' Ζάιρο) 

.............................................. 

Ο προπονητής του Δικεφάλου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη τύπου στη χρησιμοποίηση του Βελλίδη, καθώς και στην βελτίωση της εικόνας της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο...
Αναλυτικά τόνισε ο Ιγκόρ Τούντορ: 

Για το κακό πρώτο ημίχρονο του ΠΑΟΚ: "Ίσως ήταν ένα σχολείο για τη νεανική μας ομάδα, ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε σωστά...". 

Για τον Βελλίδη: "Αγοράσαμε τον Βελλίδη για να είναι πρώτος τερματοφύλακας και αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο ξεκίνησε. Τον αγοράσαμε για να παίξει και δε θα τον αφήναμε στον πάγκο εξαιτίας ενός κακού ή καλού παιχνιδιού". 

Για την απόδοση του Μπερμπάτοφ και την φάση της αποβολής του: "Αγωνιστικά ήταν καλός, δεν πήγε άσχημα στο παιχνίδι. Για την κόκκινη δεν την έχω δει, δεν έχω άποψη. Δεν μπορώ να γνωρίζω γιατί αντέδρασε έτσι και δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες γιατί έγινε". 

Για τον τραυματισμό του Βίτορ: "Είχε κάποιες ενοχλήσεις στο ισχιακό νεύρο, θα εξεταστεί και θα δούμε τι θα συμβεί". 

Για ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση: "Δεν γνωρίζω κάτι...". 

Για την χρησιμοποίηση του Μπερμπάτοφ πίσω από τον επιθετικό: "Ήθελα να έχω έναν ακόμη παίκτη στο κέντρο, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Μπήκε με αυτή τη σκοπιμότητα. Στο δεύτερο ημίχρονο θέλαμε να είμαστε πιο επιθετικοί, για αυτό έβαλα έναν πιο επιθετικό ποδοσφαιριστή". 

Για την γενικότερη σημερινή εικόνα του ΠΑΟΚ: "Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε μόνο ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο, όπως και στο πρώτο μόνο η ΑΕΚ. Στα τελευταία λεπτά αν είχαμε τον Μπερμπάτοφ θα είχαμε έναν ακόμη παίκτη στα στημένα και ίσως θα είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε". 

Για το πρόβλημα της ομάδας στα στημένα: "Η ομάδα δεν είναι ψηλή, τα δύο μας μπακ είναι κοντά όπως και τα σέντερ μπακ, είναι πιο κοντά από ότι συνηθίζετε. Έχουμε δύο ακραίους όπως ο Γκάρι και ο Μακ, στο κέντρο είναι ο Χαρίσης και ο Τσίμιροτ, οπότε "υποφέρουμε" σε αυτόν τον τομέα. Ίσως δεν έπιναν αρκετό γάλα όταν ήταν μικροί...". 

Για το τι κρατάει από την σημερινή αναμέτρηση: "Είδα ενδιαφέροντα πράγματα στο δεύτερο μέρος, στο πρώτο δεν είδα τίποτα. Περιμένω με ενδιαφέρον τα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ στα play offs για να δούμε τι θα γίνει...". 

…………………………………………… 

Διαβάστε τα όσα είπε μετά το παιχνίδι ο Μάρκος Βελλίδης, ο οποίος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στο γκολ που δέχτηκε.
Για την παρουσία του στο παιχνίδι είπε: "Από το αποτέλεσμα φάνηκε ότι δεν ήταν σήμερα η τυχερή μου μέρα. Αλλά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι να το αλλάξουμε αυτό!" 

Για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟΚ, τόνισε: "Το είχα πει ότι ήθελα πολύ να έρθω σε αυτή την ομάδα. Το κατάφερα και τώρα έχω την ευκαιρία να παίξω στον ΠΑΟΚ". 

Όσο για το πότε ενημερώθηκε ότι θα ξεκινήσει στο ντέρμπι: "Με ενημέρωσε από χθες ο προπονητής τερματοφυλάκων της ομάδας ότι θα είμαι βασικός ώστε να σκεφτώ κάποια πράγματα. Δεν μου λείπουν παιχνίδια, αλλά κάθε ματς είναι ξεχωριστό και γνωρίζω πως τώρα είμαι σε μια μεγάλη ομάδα τώρα. Μας έλειψε και η τύχη σήμερα".

Για τη φάση του γκολ της ΑΕΚ: "Νομίζω ότι μπορούσα να μπλοκάρω τη μπάλα! Έφυγα στο σουτ του Βάργκας, δεν είχα άλλο βήμα και θεώρησα σωστό να διώξω τη μπάλα με τα χέρια. Εκ των υστέρων δε φάνηκε πως ήταν η σωστή επιλογή! 

Μακάρι να μπορούσα να γυρνούσα το χρόνο πίσω και να το άλλαζα αυτό. Εκείνη την ώρα έπρεπε να αντιδράσω πολύ γρήγορα. Στο μυαλό μου είχα να διώξω τη μπάλα, αλλά δυστυχώς δε με δικαίωσε η επιλογή μου". 

Όσο για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δέχεται εύκολα γκολ, σχολίασε: "Η ομάδα σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκε σοβαρή και είχε φάσεις! Ακόμα και με δέκα παίκτες ήμασταν κυρίαρχοι στο γήπεδο. Είχαμε τη μπάλα στα πόδια μας και μπορούσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα. 

Σε όλο το ματς δε δεχτήκαμε πίεση. Η άμυνα, αλλά και όλη η ομάδα ανταπεξήλθε πολύ καλά. Εκτός από τη φάση του γκολ όλη η ομάδα αμύνθηκε καλά... Όταν χάνεις, μετά όλα είναι πρόβλημα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε στις προπονήσεις, να γινόμαστε καλύτεροι και να αποφεύγουμε τέτοια λάθη". 

Τέλος σε ερώτηση τι συζητήθηκε στο ημίχρονο ανέφερε: "Είπαμε στα αποδυτήρια να παίξουμε πιο ελεύθερα, να κρατήσουμε τη μπάλα. Το κάναμε και στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν απόλυτοι κυρίαρχοι. Η ΑΕΚ μας απείλησε μόνο από κάποιες μεμονωμένες στιγμές". 

……………………………………… 

O Νίκος Κοροβέσης τοποθετήθηκε μετά τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ... 
Αναλυτικά τόνισε ο νεαρός αμυντικός του Δικεφάλου: 

Για τον αγώνα: "Μας αδικεί το σκορ γιατί δεχτήκαμε γκολ χωρίς φάση. Εμείς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε στις δικές μας φάσεις".

Για το χρόνο συμμετοχής που παίρνει στα τελευταία παιχνίδια: "Καλό είναι που παίζω αλλά από την στιγμή που δεν κέρδισε η ομάδα δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος. Έχουμε τώρα το παιχνίδι κυπέλλου που είναι πολύ σημαντικό για μας".

…………………………………………. 

Δηλώσεις μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ, έκανε ο Ρικάρντο Κόστα που επέστρεψε στα γήπεδα μετά από απουσία περίπου δύο μηνών! 
Διαβάστε όσα είπε: 

"Είχα μιλήσει με τον προπονητή το τελευταίο χρονικό διάστημα, του είχα πει ότι έτοιμος, ότι είμαι διαθέσιμος και από τη στιγμή που προέκυψε η ανάγκη με χρησιμοποίησε και ουσιαστικά επέστρεψα στην αγωνιστική δράση. Σίγουρα έχουμε βελτιωθεί, συγκριτικά με τότε που έπαιζα εγώ. 

Είχαμε κάνει ένα σερί από συνεχόμενες νίκες και θετικά αποτελέσματα, αλλά η ήττα στο σημερινό παιχνίδι μας πονάει πολύ και είναι ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θα μπορούσαμε στο πρώτο ημίχρονο να είμαστε μπροστά αν πετύχαινε το γκολ ο Ροντρίγκες . 

Ήρθε όμως μία περίεργη φάση και δεχθήκαμε το γκολ. Σίγουρα αυτά πρέπει να τα διορθώσουμε. Είχαμε ευκαιρίες, δεν ήρθε το γκολ, έτσι είναι το ποδόσφαιρο". 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4