Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Ιανουαρίου 2020

Αγχωτικό τρίποντο επί της Βέροιας (2016)

Σαν σήμερα στις 17/1/2016, για την 18η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τη Βέροια με 2-1 ...

Μπροστά σε 4.000 περίπου θεατές, ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1, έχοντας τον Μελίσσα κάτω από τα δοκάρια, Κοροβέσης – Μαλεζάς – Βίτορ – Σκόνδρας στην άμυνα, Τζιόλη- Κάτσε αμυντικά χαφ, Ζάιρο – Μπερμπάτοφ – Μακ στα χαφ και τον Αθανασιάδη στην κορυφή. 

Όπως αναμενόταν ο Δικέφαλος είχε από την αρχή την κατοχή της μπάλας, η Βέροια περιορίστηκε σε παθητικό παιχνίδι, αλλά οι παίκτες του Τούντορ δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων που αμύνονταν παθιασμένα κυνηγώντας όλες τις φάσεις. 

Μακ και Ζάιρο άλλαζαν πλευρές, μετά το 20λεπτο βγήκαν κάποιες καλές σέντρες κυρίως από πλευράς του Σλοβάκου που πέρασαν αναξιοποίητες.
Στο 43' ο Σκόνδρας μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε και ο Δημητρόπουλος με βαριά καρδιά έδωσε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε υποδειγματικά ο Μπερμπάτοφ ανοίγοντας το σκορ! 

Στο 46ο λεπτό ο Χαρίσης πέρασε στη θέση του Μαλεζά και ο Τζιόλης στο κέντρο της άμυνας, με τον Χαρίση να παίρνει θέση στα αμυντικά χαφ, δίπλα στον Κάτσε, χωρίς δηλαδή να αλλάξει το 4-2-3-1... 

Στο 56' είχαμε τεράστια χαμένη ευκαιρία με τον Μακ και στο 64ο λεπτό, έγινε το 1-1 για τη Βέροια με τον Μαγέφσκι που εκμεταλλεύτηκε ασυνεννοησία Σκόνδρα- Μελίσσα, σε μια από τις ελάχιστες επισκέψεις της στην περιοχή μας! 

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση! Στο 67ο λεπτό, χάθηκε απίστευτη ευκαιρία με τον Ζάιρο! Ο Χαρίσης μπήκε από τα δεξιά, σέντραρε παράλληλα και ο Βραζιλιάνος σε άδεια εστία σούταρε άουτ! 

Σε συνέβη όμως το ίδιο στο 74ο λεπτό όταν ο Κλάους ζέστανε την παγωμένη Τούμπα σημειώνοντας το 2-1! Προηγήθηκε σουτ του Μακ, αμυντικός απέκρουσε την μπάλα που πήγαινε στα δίχτυα, αυτή στρώθηκε στον Κλάους που έγραψε το τελικό 2-1. 
Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Κοροβέσης, Μαλεζάς (46' Χαρίσης), Βίτορ, Σκόνδρας, Τζιόλης, Κάτσε, Ζάιρο (68' Μυστακίδης), Μπερμπάτοφ, Μακ (77' Πέλκας), Αθανασιάδης. 

Βέροια: Καντιμοίρης Μαλόν, Όστοϊτς, Μαραγκός, Νάστος (82' Ξόπλιος), Άρτσε, Σιόντης, Γεωργιάδης, Αμπντούν (46' Νέτο), Μαγέφσκι, Κόλα (46' Καϊκούτ). 

……………………………….. 

Ο Ιγκόρ Τούντορ μίλησε για το παιχνίδι, καθώς και για την ανάγκη απόκτησης ενός ακόμη τερματοφύλακα...
Αναλυτικά τόνισε ο Κροάτης τεχνικός: 

Για τις πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα: «Ο καθένας έχει την ευκαιρία, κάποιος την αξιοποιεί, κάποιος όχι. Αυτό έγινε και σήμερα. Κάποιοι με ικανοποίησαν, κάποιοι όχι. Είναι σημαντικό να κερδίζουμε, αλλά είναι σημαντικό και να βλέπουμε ξεκάθαρα τι χρειαζόμαστε».

Για τον Μελίσσα και τον τραυματισμό του Γλύκου: «Μετά τον τραυματισμό του Γλύκου, τηλεφώνησα τον αθλητικό διευθυντή, και του ζήτησα να πάρουμε έναν τερματοφύλακα. Τις επόμενες μέρες ελπίζω να είμαστε σε θέση να πάρουμε τερματοφύλακα».

Για το τι τερματοφύλακα επιθυμεί να αποκτηθεί: «Όταν ζητάς χαρακτηριστικά, δεν το κάνεις για τερματοφύλακα. Ζήτησα έναν καλό τερματοφύλακα». 

Για την σημερινή απόδοση Κοροβέση και Μπερμπάτοφ: «Ο Κοροβέσης ήταν η θετική έκπληξη σήμερα. Διαφορετικά πράγματα θα πω για τον δεξιό μπακ. Ο Μπερμπάτοφ είχε άλλη ψυχολογία, είμαι ικανοποιημένος. Μας βοήθησε πολύ. Είναι περισσότερο φορ, παρά επιτελικός, αν μένει πολύ ψηλά, πρακτικά παίζουμε 4-4-2 και οι κινήσεις είναι διαφορετικά. 

Υποφέρει λίγο έτσι όπως παίζουμε, αλλά έχουμε τον Μπερμπάτοφ μέσα στο γήπεδο κι αυτό είναι καλό. Ήταν και το επίπεδο του αντιπάλου που μου έδωσε την ευκαιρία να παίξει ο Μπερμπάτοφ σ΄ αυτό το ρόλο. Σε παιχνίδια όπως αυτό με την ΑΕΚ, είναι λίγο δύσκολο να αμύνεσαι με 8 παίκτες».

Για τον Γιάννη Μυστακίδη: «Την Τετάρτη θα ξεκινήσει με την Ξάνθη. Μετά από τόσες ερωτήσεις αξίζει να ξεκινήσει (γέλια). Καμιά φορά ένας παίκτης συμπεριφέρεται διαφορετικά όταν ξεκινάει ή όταν μπαίνει από τον πάγκο. Όταν μπαίνει από τον πάγκο πάντα βοηθάει». 

Για το αν θα προτιμούσε ένα σταθερό σχήμα στην αρχική ενδεκάδα: «Θα προτιμούσα να παίζω με την ίδια ενδεκάδα σε 50 παιχνίδια, αλλά αυτό δε γίνεται. Υπάρχουν τραυματισμοί, υπάρχουν κάρτες. Στο σημερινό παιχνίδι θα ήθελα να ξεκουράσω και τον Μακ, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό, και στο τέλος πόνεσε λίγο. Θα δούμε τι έχει. 

Σε όλα τα πρωταθλήματα οι κορυφαίες ομάδες παίζουν κάθε 3-4 μέρες, εδώ ακόμη δεν είναι έτοιμοι. Σε μερικούς παίκτες, το θέμα είναι και μυϊκό. Αυτό κατάλαβα.. Κάποιοι αντέχουν να παίζουν κάθε 3 μέρες, κάποιοι όχι, και θέλουν ξεκούραση. 

Αν μπορούν να παίζουν συνέχεια ή όχι. Ο Χαρίσης έχει κάποια προβλήματα, ο Κίτσιου μετά από δύο ματς, είναι ρίσκο να παίξει και τρίτο... Θα κάνουμε την ανάλογη διαχείριση».

Για τις υποδείξεις του βοηθού Γεωργαράκου: «Για εκείνον δεν ήταν εύκολο να είναι μπροστά μου. Έχει πολύ πίεση και είναι λογικό να έκανε λάθη».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4