Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Ιανουαρίου 2020

Φιλική ήττα στη Νέα Ευκαρπία (1991)

Σαν σήμερα στις 23/1/1991 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στη Νέα Ευκαρπία τον Μακεδονικό και ενώ το πρωτάθλημα της περιόδου 1990-1991 ήταν σε εξέλιξη, καθώς είχαν παιχτεί οι δεκαπέντε πρώτες αγωνιστικές του …

Ο Δικέφαλος με το δίδυμο Τερζανίδη – Μιχαηλίδη πλέον στον πάγκο του μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Ολλανδό τεχνικό Ρομπ Γιάκομπς, γνώρισε την ήττα με 1-0, σε παιχνίδι που ξεκίνησε στις 3:00 το μεσημέρι. 

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, το σημείωσε στο 84’ ο Σακελλαρίδης, ευστοχώντας στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Σαραφούδης (Αγγελάκης Γ. και Αγγελάκης Ν. οι βοηθοί του). 

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε έχοντας στη σύνθεσή τους τρεις Αιγύπτιους διεθνείς του, οι οποίοι είχαν μόλις επιστρέψει από την πατρίδα τους, αλλά χωρίς τους τρεις Έλληνες διεθνείς του (Καραγεωργίου, Τουρσουνίδης, Μπορμπόκης)! 

Η ομάδα γενικά δεν ικανοποίησε το προπονητικό δίδυμο που είχαμε στον πάγκο μας εκείνη την περίοδο (Τερζανίδης - Μιχαηλίδης), καθώς είχε όλο κι όλο δύο καλές ευκαιρίες να επιδείξει στην αναμέτρηση! 

Η πρώτη στο 46’ όταν ο Αναστασιάδης από κοντά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και η δεύτερη στο 87’ όταν ένα δυνατό σουτ του Λεοντιάδη από καλή θέση, έφυγε μόλις άουτ. 

Αντίθετα οι γηπεδούχοι έπαιξαν εξαιρετικά, ειδικά στην επανάληψη, και χρειάστηκαν οι σωτήριες επεμβάσεις του Αργυρόπουλου, για να μη δεχτούμε περισσότερα τέρματα! 

Από τον ΠΑΟΚ διακρίθηκαν ο Αργυρόπουλος και οι τρεις Αιγύπτιοι οι οποίοι μάλιστα εκείνο το πρωί έκαναν και προπόνηση στην Τούμπα, ενώ από τον Μακεδονικό ξεχώρισαν οι Γιαπαλάκης, Σιδηρόπουλος, Σακελλαρίδης. 

Οι συνθέσεις: 

Μακεδονικός: Κεχαγιάς (46’ Τζιμάνης, 74’ Μπέκας), Γιαπαλάκης (70’ Θαναηλάκης), Καρράς (46’ Αμαριανάκης), Ράντζος, Παπαχρήστου, Ατματζίδης (46’ Θεοδωρίδης), Μουστάκας Δ. (46’ Μουστάκας Γ.), Σιδηρόπουλος, Μπεγιάζης (46’ Χαΐνης), Στεφανίδης (38’ Σακελλαρίδης), Στράντζαλης (57’ Νικόπουλος).

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης (46’ Αργυρόπουλος), Λαγωνίδης (46’ Μαλιούφας), Μήτογλου, Μητσιμπόνας (46’ Παλάσκας), Πλίτσης (46’ Αντωνόπουλος), Αλεξούλης (46’ Αλεξίου), Αναστασιάδης, Σκαρτάδος (46’ Λεοντιάδης), Χοσάμ Χασάν (75’ Στεργίου), Μαγκντί (46’ Μπασμπανάς), Ιμπραήμ Χασάν (46’ Μυλωνάς).

Όπως προαναφέραμε οι τρεις Αιγύπτιοι παίκτες του ΠΑΟΚ, επέστρεψαν από την πατρίδα τους και το πρωί της ημέρας του αγώνα προπονήθηκαν στην Τούμπα υπό την επίβλεψη του Χρήστου Τερζανίδη. 

Εκείνη τη μέρα έκαναν δηλώσεις στον Γ. Μίνο (αρχική εικόνα), με τη βοήθεια του του γιατρού και διερμηνέα, κ. Μπακίρ, αναφερόμενοι μεταξύ των άλλων και στην κατάσταση που υπήρχε στην πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου στον Περσικό κόλπο. 

Μαγκντί Τολμπά: «Στην Αίγυπτο υπάρχει ησυχία. Η ζωή κυλάει κανονικά. Οι ‘άνθρωποι πηγαίνουν κανονικά στις δουλειές τους. Τα αεροπλάνα πηγαίνουν παντού, όπως έχουν προγραμματίσει τις πτήσεις τους. Στη χώρα μου σταμάτησαν το πρωτάθλημα για μια εβδομάδα, αλλά θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα. Αυτό έγινε για να μη διαταραχτεί η ηρεμία. 

Η πατρίδα μου είναι μακριά από τον πόλεμο, ενώ ο στρατός της είναι με τους άνδρες της πολυεθνικής δύναμης στην περιοχή του Κόλπου, αλλά δεν έχει αναμιχθεί. Είμαι χαρούμενος που έχω την οικογένειά μου εδώ».

Ο Χοσάμ Χασάν σχολίασε: «Η Αίγυπτος είναι μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Εμείς όταν πήγαμε στην Αίγυπτο δεν καταλάβαμε τίποτε από όσα γινόταν στην περιοχή του Κόλπου. Η ζωή συνεχίζεται ομαλά όπως και στην Ελλάδα και ενημερωνόμαστε αναλυτικά για τα γεγονότα».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4