Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Ιανουαρίου 2020

Φιλικό διπλό στο ξερό της Νεάπολης (1976)

Σαν σήμερα στις 21/1/1976, ο μετέπειτα πρωταθλητής ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στη Νεάπολη τον Μακεδονικό και ενώ το πρωτάθλημα της περιόδου 1975-1976 ήταν σε εξέλιξη, καθώς είχαν ήδη παιχτεί οι πρώτες δώδεκα αγωνιστικές του …

Ο Γκιούλα Λόραντ επέλεξε η ομάδα να δώσει το συγκεκριμένο φιλικό, μιας ακολουθούσε παιχνίδι στο ξερό του Περιστερίου με τον Ατρόμητο (νίκη με 0-1 στις 25/1/1976). 

Ο αγώνας με τον Μακεδονικό έγινε παρουσία 1.000 περίπου θεατών και ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με 1-2, με τον Λόραντ να μην έχει στη διάθεσή του τους στρατευμένους Πέλλιο – Αναστασιάδη, καθώς και τον τραυματία Κούδα. 

Στο πλαίσιο τον δοκιμών του, πέρασε σε θέση ακραίου μπακ τον Βούλγαρη, όμως στο μυαλό του υπήρχε το ενδεχόμενο στη θέση αυτή να παίξει ο Γκουερίνο, ώστε να «χωρέσει» στην ενδεκάδα ο Ορφανός. 

Μετά από ένα ισόπαλο πρώτο 45λεπτο, στο σκορ προηγήθηκε ο Μακεδονικός με τον Ασλανίδη στο 60’. 

Ο Αποστολίδης ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ στο 75’ και ο Σαράφης πέντε λεπτά αργότερα έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας! 

Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στο 30’ με τον Ζούλη, με τον ΠΑΟΚ να παίζει με τη βασική του ενδεκάδα στην επανάληψη, όταν και ανέβασε ταχύτητα ικανοποιώντας με την απόδοσή του. 

Να σημειωθεί πως στον πάγκο του Μακεδονικού βρισκόταν ο παλαίμαχος τερματοφύλακάς μας Λάκης Πρόγιος, που επίσης είχε να αντιμετωπίσει εκείνο το διάστημα προβλήματα απουσιών καθώς υπηρετούσαν τη θητεία τους οι Παγίδης, Γουνιώτης, Υφαντίδης, Σταυρίδης. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Γκουερίνο, Σαράφης, Αποστολίδης, Βούλγαρης, Ορφανός. 

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ιωαννίδης. 

Οι συνθέσεις: 

Μακεδονικός: Μάλαμας, Σαραφιανός, Μπάρκογλου, Αμπατζάς, Καλλιμάνης (46’ Χατζηγιάννης Γ.), Χατζηγιάννης Δ., Ασλανίδης, Ζούλης, Στεφανίδης, Γεωργιάδης, Καρυπίδης (46’ Καλλιμάνης).

ΠΑΟΚ: Παντελίδης (46’ Φούρτουλα), Γούναρης (Ιωσηφίδης), Καπουσούζης, Φουντουκίδης, Βούλγαρης, Ασλανίδης (46’ Σαράφης), Γκουερίνο, Κερμανίδης, Ορφανός, Παναγιωτίδης (46’ Τερζανίδης), Μουρατίδης (46’ Αποστολίδης).
Εκείνες τις μέρες κατασκευαζόταν στο γήπεδο του Μακεδονικού το σκέπαστρο στην κεντρική κερκίδα, όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί.
Το σκέπαστρο αλλά και ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου της Νεάπολης όπως είναι σήμερα! 


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4