Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Δεκεμβρίου 2019

"Θα υποστούν τις συνέπειες μες στην Τούμπα" (1980)

Σαν σήμερα στις 30/12/1980, μετά το χειρουργείο από το οποίο πέρασε τον ΠΑΟΚ κάποιος … Μπαλλής, σε παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ο Παναγιώτης Κερμανίδης μίλησε για το συγκεκριμένο ματς σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης …

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Νομίζαμε ότι θα είχαμε μια καλή διαιτησία με τον Ολυμπιακό και μια καλή αντιμετώπιση από την ομάδα του Πειραιά! Δυστυχώς οι Ολυμπιακοί θυμήθηκαν άσχημες καταστάσεις του παρελθόντος και με τη στάση τους μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι μια νέα περίοδος αρχίζει στις σχέσεις μας. 

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, αν αρχίζαμε και εμείς να κάναμε το ίδιο που έκαναν και αυτοί, τότε το παιχνίδι δε θα τελείωνε ποτέ, αφού δε θα έμενε κανένας παίκτης μέσα στο γήπεδο χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά. 

Αν οι κύριοι αυτοί νομίζουν ότι είναι παλικάρια, ας δείξουν την παλικαριά τους και έξω από το Καραϊσκάκη. Τώρα δεν έχουν παρά να περιμένουν να υποστούν τις συνέπειες μες στην Τούμπα. Και αυτοί, πιο καλά από κάθε άλλον ξέρουν πιο καλά τοι σημαίνει Τούμπα. 

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι από τις ομάδες εκείνες που χρειάζονται να χρησιμοποιήσουν αντιαθλητικά μέσα για να πετύχουν τον σκοπό τους. Η ομάδα έχει στις τάξεις της παικταράδες που μπορούν να λυγίσουν την αντίσταση οποιουδήποτε αντιπάλου. Και στο παρελθόν μας φέρθηκαν οι Ολυμπιακοί άσχημα στο Φάληρο, αλλά όταν ήρθαν στην Τούμπα έχασαν πανηγυρικά, χωρίς να κατορθώσουν να περάσουν κάτω από τη σέντρα. 

Τον ίδιο θα γίνει και φέτος. Εμείς θα τους δείξουμε ποια είναι η πραγματική παλικαριά στο ποδόσφαιρο. Θα τους φορτώσουμε με γκολ χωρίς να χρειαστεί να αγγίξουμε ούτε έναν από αυτούς. Το πόσο κουράγιο θα διαθέτουν όταν θα βγουν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, αυτό είναι δικό τους θέμα. 

Πάντως σαν ομάδα, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ο Ολυμπιακός να θεωρηθεί μεγάλη, γιατί αν από τους παίκτες του βγάλει κανείς τις φανέλες που φορούν, τότε δε θα διαφέρει σε τίποτε από εκείνες τις ομάδες που παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό. 

Αυτός είναι στην πραγματικότητα ο Ολυμπιακός και μετά από όσα είδαμε την Κυριακή, μπορούμε να εξηγήσουμε την ήττα του στην Καβάλα, μπορούμε να μη θεωρήσουμε έκπληξη τις μελλοντικές του ήττες από αντιπάλους που θεωρούνται αδύναμοι. 

Εμείς οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έχουμε ιερό καθήκον να αποδείξουμε στον δεύτερο γύρο ότι στον Ολυμπιακό έχει απομείνει μόνο το όνομα. Ότι τώρα πλέον μπορεί να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με τραμπουκισμούς και με διαιτησίες τύπου Μπαλλή. 

Εμένα ο προσωπικός μου αντίπαλος δε με χτύπησε εσκεμμένα. Δεν ξέρω όμως τι θα γινόταν αν έπαιζα από την πλευρά του Βαμβακούλα. Ο Κωστίκος που κινούνταν περισσότερο σε εκείνον τον χώρο είναι αρμόδιος για να μιλήσει για το ποιόν του ποδοσφαιριστή αυτού! 

Νομίζω ότι θα μας ταίριαζε ο χαρακτηρισμός του ψεύτη, αν μιλούσαμε για πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, από τη στιγμή που μέσα στο γήπεδο υπήρχαν ποδοσφαιριστές σαν αυτόν που με το παιχνίδι τους θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα συναδέρφων τους! Τέλος πάντων, ας φροντίσει κάποιος για αυτό το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Βαμβακούλας» 

Όσον αφορά τον διαιτητή Μπαλλή … 

«Παίζω πολλά χρόνια ποδόσφαιρο αλλά λίγες φορές είχα την ατυχία να συναντήσω έναν διαιτητή σαν κι αυτόν! Όποτε παίρναμε την μπάλα και προσπαθούσαμε να επιτεθούμε έβρισκε τον τρόπο με τη βοήθεια φυσικά και των εποπτών του, να μας βγάλει οφ σάιντ. Στον τομέα αυτόν οι επόπτες ήταν πολύ παρατηρητικοί και απορώ πως δεν έδειξαν την ίδια παρατηρητικότητα στις δύο περιπτώσεις που ο Βαμβακούλας χτύπησε εν ψυχρώ τον Κωστίκο. 

Στη φάση που καταλογίστηκε το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ, αν υπάρχει κάποιος που έκανε φάουλ ήταν ο Άλστρομ που έπεσε πάνω στον Σάλαμον. Τελικά ο Μπαλλής μας έκανε τη χάρη αφού είπε πως μπορούσε να δώσει … πέναλτι! Εκτός από όλα αυτά τον είδαμε να αποβάλλει τον Γούναρη, χωρίς προηγουμένως να του έχει κάνει την παραμικρή παρατήρηση και σε μια φάση από εκείνες που συμβαίνουν πολύ συχνά κατά τη διάρκεια μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης. 

Κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες που δημιούργησε η διαιτησία ήταν αδύνατο να παίξουμε σωστό ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Μπορεί να μην αγωνιστήκαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας αλλά αναρωτιέμαι κατά πόσο ήταν δυνατόν κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που είχαν προηγηθεί τόσα πολλά σε βάρος μας. 

Υποχρεωθήκαμε να μείνουμε πάλι πίσω από τους πρωτοπόρους. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η διαφορά των τεσσάρων βαθμών που μας χωρίζει από αυτούς, είναι εύκολο να καλυφθεί, αφού το πρόγραμμα των προσεχών αγώνων παρουσιάζεται για τον ΠΑΟΚ αρκετά εύκολο. 

Με ένα καινούριο σερί νικών θα φτάσουμε πάλι στην κορυφή και θα διεκδικήσουμε τον τίτλο. Από τις ομάδες που προηγούνται στη βαθμολογία δε φοβάμαι καμία. Έχουν όλες τους πολλά αδύνατα σημεία και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τις ξεπεράσουμε. Αισιοδοξώ λοιπόν για το μέλλον του ΠΑΟΚ, γιατί απλούστατα δεν βλέπω κανέναν λόγο να μη είμαι αισιόδοξος.» 

Μιλώντας για τη δική του αγωνιστική κατάσταση, σχολίασε … 

«Μπορώ να πω ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και ανεβαίνω συνεχώς από τότε που σταμάτησαν οι εναντίον μου επιθέσεις από μερίδα των φιλάθλων μας! Μόλις κόπασαν οι βρισιές και οι αδικαιολόγητες αποδοκιμασίες τόσο εγώ όσο και οι άλλοι συμπαίκτες μου πραγματοποιήσαμε εξαιρετικές εμφανίσεις, κερδίζοντας την πρόκριση στο Κύπελλο και πολύτιμο έδαφος στο πρωτάθλημα. 

Θέλω να πιστεύω ότι σταδιακά θα ανεβαίνω όλο και περισσότερο, αφού επιθυμία μου είναι να προσφέρω όσο πιο πολλά μπορώ για την πρόοδο της ομάδας. Μια πρόοδος όμως που δυστυχώς εξαρτάται από την εμφάνιση διαφόρων αστάθμητων παραγόντων και ίσως από τους φόβους ορισμένων που δε θέλουν να βλέπουν τον ΠΑΟΚ ψηλά…» 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4