Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Δεκεμβρίου 2019

Άνετη πρόκριση επί του Πανθρακικού (1976)

Σαν σήμερα στις 1/12/1976, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανθρακικό τον οποίον νίκησε με 3-0, σε παιχνίδι της α’ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1976-1977 …

Ο Δικέφαλος με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.742 τα εισιτήρια), επικράτησε σχετικά εύκολα της ομάδας της Κομοτηνής, με τους παίκτες να έχουν το μυαλό τους στο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό που ακολουθούσε στις 5/12 (νίκη με 2-1). 

Το σκορ άνοιξε στο 2’, όταν μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Τερζανίδης, ο Γκουερίνο με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίφτη. 
Στο 41’ το σουτ του Σαράφη αποκρούστηκε δύσκολα από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων ο οποίος έκανε μεγάλο παιχνίδι παρά τα τρία γκολ που δέχτηκε, ενώ στο 44’ το σουτ του Σαράφη σταμάτησε στο δοκάρι.

Με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 1-0 πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Λέκκα. 

Στο 60’ ο Γκουερίνο βγήκε τετ α τετ με τον Ζίφτη αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει, ενώ στο επόμενο λεπτό η σέντρα του Γούναρη αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα με την μπάλα να βρίσκει στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι! 

Στο 64’ ο Κερμανίδης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ (!) σημείωσε το 2-0, στο 72’ ο Ζίφτης σταμάτησε το πλασέ του Γκουερίνο, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0 στο 87’ από τον Ορφανό, που εκμεταλλεύτηκε κακή έξοδο του Ζίφτη και από κοντά σκόραρε. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Δαμανάκης, Κερμανίδης, Τερζανίδης και από την ομάδα της Κομοτηνής οι Ζίφτης, Δουλγεράκης, Αϊβάλης 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Αναστασιάδης (10’ Κερμανίδης), Σαράφης, Δαμανάκης, Κούδας (65’ Ορφανός), Γκουερίνο. 

Πανθρακικός: Ζίφτης, Δουλγεράκης, Λύκου, Καραθανάσης, Λερίδης, Κατσαρίδης, Γκογιαββούδης, Αϊβάλης, Βασιλακάκης (72’ Ιακωβίδης), Κιναλόπουλος, Βακιρτζής. 

Δηλώσεις Στάνκοβιτς:

"Ήταν ένας αγώνας Κυπέλλου και όπως συμβαίνει πάντα με τις μικρές ομάδες έτσι και σήμερα ο Πανθρακικός έπαιξε αμυντικά. Εν τούτοις ο ΠΑΟΚ δημιούργησε πολλές καλές ευκαιρίες και έπρεπε να είχαν σημειωθεί περισσότερα γκολ. Έχουμε πρόβλημα με τον αγωνιστικό χώρο που είναι ακατάλληλος, με γούβες και άλλες ανωμαλίες και δεν επέτρεπε στους παίκτες να κοντρολάρουν την μπάλα άνετα και να ρυθμίζουν ανενόχλητα τις μπαλιές τους. 

Μέσα στην ομάδα το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ο τραυματισμός του Αναστασιάδη και επειδή είναι αρκετά βαθύ το τραύμα του δεν ξέρω πως θα πάει ως την Κυριακή. Κατά τα άλλα όλα είναι εντάξει μέσα στην ομάδα.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι δύσκολο και κρίσιμο και θα επιδιώξουμε μόνο τη νίκη. Ο Ολυμπιακός όπως τον είδα για λίγο στην τηλεόραση στο ματς με την ΑΕΚ, δεν είναι διαφορετικός από άλλοτε. Έχει τους ίδιους παίκτες τους οποίους γνωρίζω καλά πώς παίζουν και μόνο ένας ή δύο έχουν προστεθεί. 

Φυσικά σε τέτοια παιχνίδια παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογική κατάσταση των αντιπάλων. Οι δικοί μου παίκτες πιστεύω πως είναι σε άριστη ψυχολογική κατάσταση και είναι πανέτοιμοι για τον αγώνα αυτόν".

* Ο ΠΑΟΚ τη χρονιά εκείνη (1976-77) κυνηγούσε το νταμπλ, με συνδιεκδικητή τον Παναθηναϊκό... Στο πρωτάθλημα όλα κρίθηκαν τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, όταν σε μια Τούμπα ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ, δεν έπεφτε κυριολεκτικά καρφίτσα (δεν είναι κλισέ η φράση), έμεινε στο 0-0 με την αθηναϊκή ομάδα.

Στα εναπομείναντα παιχνίδια παραχώρησε δύο ισοπαλίες σε Απόλλωνα (0-0 εκτός) και ΟΦΗ (1-1) εντός. Η λήξη του πρωταθλήματος βρήκε τον Παναθηναϊκό πρώτο με 54 βαθμούς και τον ΠΑΟΚ να έχει 52, όσους και ο Ολυμπιακός! 

* Στο κύπελλο, ο Δικέφαλος στον ημιτελικό διέλυσε "τον φονέα των Γιγάντων" (Φωστήρας) με 4-0 και πέρασε στον τελικό. Εκεί έχασε στο ουδέτερο "Καραϊσκάκη" με 2-1 από τον Παναθηναϊκό, έχοντας απέναντί του μια απίστευτα κακή διαιτησία του τραγικού Πλατόπουλου (οι παλιότεροι σίγουρα τον θυμάστε!), αν και έπαιξε ΜΠΑΛΑΡΑ... 

* Μάλιστα με το πού τελείωσε το παιχνίδι, ο Παντελάκης, πήρε την ομάδα και έφυγε, χωρίς να δεχτεί την απονομή των μεταλλείων! Μια πράξη για την οποία η "πράσινη (τότε) ΕΠΟ", δεν τόλμησε να μας τιμωρήσει!



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4