Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Νοεμβρίου 2019

Άλμα πρόκρισης με τη Νάουσα στην Τούμπα (1988)

Σαν σήμερα στις 30/11/1988, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Νάουσα σε παιχνίδι του β’ γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1988-1989 …

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Ρίνους Ίσραελ στον πάγκο του, μπροστά σε 2.500 θεατές (1.793 τα εισιτήρια) πήρε τη νίκη με 3-0 και έκανε άλμα πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. 
Στο 4' ο Μπορμπόκης από ελεγχόμενη θέση οφ σάιντ που δεν υποδείχθηκε, βρέθηκε προ του Σφυντιλά, αλλά σούταρε πάνω του, χάνοντας την πρώτη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο ματς!

Στο 28' μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπορμπόκη, ο Λαγωνίδη πήδησε πιο ψηλά από όλους, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι!

Μετά από ένα ισόπαλο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο ΠΑΟΚ πάντως είχε την πλήρη υπεροχή και τις ευκαιρίες, το σκορ άνοιξε στο 50’ ο Σκαρτάδος ευστοχώντας στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Χαρλαβάνης, ενώ στο προηγούμενο λεπτό μετά από προσπάθεια και σουτ πάλι του Σκαρτάδου η μπάλα βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι!

Το 2-0 έγινε στο 70’ από τον Κώστα Λαγωνίδη. Η φάση ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Μπορμπόκη, η μπάλα πέρασε από όλους και πριν βγει άουτ από την άλλη πλευρά, ο Φερνάντο την κράτησε στον αγωνιστικό χώρο, με τον τερματοφύλακα της Βέροιας να τον ακολουθεί σχεδόν μέχρι τη γραμμή του πλαγίου.

Όταν ο Σφυντιλάς ξεκίνησε να επιστρέφει στην εστία του, ο Φερνάντο πάσαρε στον αφύλαχτο Λαγωνίδη και αυτός δε δυσκολεύτηκε από κοντά να σκοράρει.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 77’ και πάλι από τον Γιώργο Σκαρτάδο. Ο Τσουρέλας πέρασε την μπάλα στον Λαγωνίδη, την ίδια στιγμή ο βοηθός σήκωσε σημαιάκι υποδεικνύοντας σε θέση οφ σάιντ τον Σμολ, ο διαιτητής Χαρλαβάνης σωστά έδειξε "παίζετε", ο Λαγωνίδης γύρισε την μπάλα στον Σκαρτάδο που από κοντά σκόραρε!
Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για τον Δικέφαλο στο 89', όταν ο Σκαρτάδος από εξαιρετική θέση, αμαρκάριστος, σούταρε στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σκαρτάδος, Μαυρέας, Λαγωνίδης, Φερνάντο.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας, Μαυρέας, Καραγεωργίου, Μαλιούφας (64’ Λεοντιάδης), Λαγωνίδης, Σκαρτάδος, Μπορμπόκης, Σμολ, Φερνάντο, Αλεξανδρίδης (32’ Καρασαββίδης). 

Νάουσα: Σφυντιλάς, Θαθαρόπουλος, Τσολακίδης, Ιακωβίδης, Γιατζιτζόπουλος, Μαυροδουλάκης (85' Κουρογεωργάκης), Υφαντίδης, Σιδηρόπουλος, Αλεξιάδης, Μάρκου, Γλώσσης (87' Μιχαηλίδης). 

Δηλώσεις προπονητών:

Ρίνους Ίσραελ: "Σε τέτοια παιχνίδια είναι πάντα δύσκολο να παίξεις με καλή προδιάθεση. Και αυτό γιατί ο αντίπαλος είναι μικρότερης κατηγορίας, χωρίς αυτό να είναι αρνητικό για τη Νάουσα! εμείς μόνοι μας κάναμε δύσκολα τα πράγματα, αφού χάσαμε στα πρώτα πέντε λεπτά τρεις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ! 

Στο α' ημίχρονο δεν πιέσαμε αρκετά, κάτι που κάναμε καλύτερα στο β' ημίχρονο και πετύχαμε τρία γκολ, έστω κι αν οι επόπτες προσπάθησαν να μας σταματήσουν με λάθος υποδείξεις. 

Δε ρισκάρισα τη συμμετοχή του Αλεξανδρίδη, όταν τραυματίστηκε, καθώς είχε ένα χτύπημα στο πόδι, ενώ έβαλα τον Σκαρτάδο λίμπερο για να πιέσουμε τη Νάουσα περισσότερο. Γιατί ο Σκαρτάδος δε θα ήταν μόνο ένα λίμπερο για τη άμυνα, αλλά θα κατέβαζε και την μπάλα".

Χρήστος Τερζανίδης (Νάουσα): "Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη μεγάλη ομάδα που έχει. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος και αγωνιστικά και βαθμολογικά! Δεν είχαμε καμία απαίτηση να αποκλείσουμε τον ΠΑΟΚ. Μας ενδιαφέρει το πρωτάθλημα για να σωθούμε. 

Στα ματς Κυπέλλου οι μικρές ομάδες δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να δείξουν ότι υπάρχουν σε αυτές καλοί παίκτες. Η νίκη του ΠΑΟΚ ήταν ζήτημα χρόνου και δεν έπρεπε οι φίλαθλοί του να στενοχωριούνται. Εύχομαι στον ΠΑΟΚ να προχωρήσει στο Κύπελλο".

* Στην 47η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1988-89 μετείχαν συνολικά 52 ομάδες (16 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 18 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. 

* Τη χρονιά αυτή καθιερώθηκε για πρώτη φορά η φάση των προκριματικών ομίλων στον Α' γύρο, με τις ομάδες της Α' εθνικής να τίθενται επικεφαλής των ομίλων οι οποίοι συμπληρώνονται από ομάδες μικρότερων κατηγοριών και την πρόκριση να κερδίζουν οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης. 

Η έμπνευση γι' αυτή τη διαδικασία πάρθηκε από το κύπελλο Ιταλίας και κύριος στόχος της ήταν το να έχουν οι ομάδες κάποιους επίσημους αγώνες πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων και των κυπέλλων Ευρώπης. 

* Με διάφορες μορφές η αρχική φάση των ομίλων έλαβε χώρα συνολικά σε 11 διοργανώσεις, με τελευταία της περιόδου 2001-02. 

Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 10ο όμιλο μαζί με την Προοδευτική και τον Θρίαμβο Αθηνών και πέρασε σαν πρώτος σε τριπλή ισοβαθμία, καθώς και οι τρεις ομάδες μέτρησαν από μία νίκη, αλλά είχε καλύτερο συντελεστή τερμάτων! 

Στη συνέχεια στον β' γύρο απέκλεισε με δύο νίκες τη Νάουσα (3-0 και 3-1), στον γ΄' γύρο τον Λεβαδειακό (2-2 και 2-0), για να αποκλειστεί στην προημιτελική φάση του θεσμού στη Νέα Σμύρνη, γνωρίζοντας την ήττα από τον Πανιώνιο στην παράταση με 3-0 (!), καθώς δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το 2-0 της Τούμπας. 

Η αθηναϊκή ομάδα έφτασε στον τελικό εκείνη τη σεζόν, όπου έχασε από τον Παναθηναϊκό με 3-1 ... 
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4