Σαν σήμερα στις 29/11/1953, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1953-1954…
Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βίλλυ Σέβτσικ στον πάγκο του, πήρε μια μεγάλη σε έκταση νίκη, επικρατώντας του συμπολίτη με 6-2, αν και βρέθηκε στο 10’ να χάνει με 0-2!
Το σκορ άνοιξε στο 1ο λεπτό ο Εσπερίδης με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Γεωργούση, για να γίνει στο 9’ το 0-2 με σκόρερ τον Γεωργούση.
Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 13’ με τον Κουιρουκίδη, για να φτάσει στην ισοφάριση στο 31’ με τον Καραφουλίδη, μετά από μπαλιά του Λευτέρη Παπαδάκη.
Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Φατούρου.
Στο 49’ ο ρέφερι υπέδειξε πέναλτι σε βάρος του Ηρακλή, ο Λέκκας αποβλήθηκε και ο Πτολεμαίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποσύρθηκε στη γωνία της εστίας του, με τον Παπαδάκη σε κενή πλέον εστία να κάνει το 3-2.
Στο 78’ και στο 82’ ο Κουιρουκίδης και στο 81’ ο Αγγελίδης, διαμόρφωσαν το τελικό 6-2.
Ο αγώνας στιγματίστηκε από τη συμπεριφορά των παικτών του Ηρακλή, καθώς αρχικά προς το τέλος του ημιχρόνου αποβλήθηκε ο Παράσχος μετά από επεισόδιο που είχε με τον διαιτητή Φατούρου.
Μετά τον καταλογισμό του πέναλτι, αποβλήθηκαν οι Λέκκας – Ζαχαριάδης, ενώ ο Ηρακλής ολοκλήρωσε το ματς παίζοντας με «7», λόγω τραυματισμού του Εσπερίδη!
Ο Ηρακλής υπέβαλε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα και ο Φατούρος μηνύσεις εναντίον των Παράσχου, Λέκκα, Χαζχαριάδη και μιας γυναίκας, η οποία του επιτέθηκε μετά τη λήξη της αναμέτρησης.
Μάλιστα κατά του Παράσχου υπέβαλαν μήνυση, κάποιος αστυνομικός, ισχυριζόμενος ότι τον κλώτσησε τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο πόδι, όπως και ο σύμβουλος του ΠΑΟΚ κ. Σιδηρόπουλος τον οποίον επίσης τραυμάτισε στο ημίχρονο!
Ο Λέκκας συνελήφθη και παραδόθηκε από την αστυνομία στην ΕΣΑ! Μιλάμε για καταστάσεις παντελώς ανεξέλεγκτες!
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Κάστρας, Μιγγούσης, Κεμανίδης, Γεντζής, Δουκάκης, Τσίντογλου, Αγγελίδης, Καραφουλίδης, Κουιρουκίδης, Παπαδάκης, Χουρμπουλιάδης.
Ηρακλής: Πτολεμαίος, Ιερεμιάδης, Παράσχος, Λέκκας, Ζαχαριάδης, Ράμμος, Πιτσούδης, Χατζηγιαννίδης, Εσποερίδης, Γαβριηλίδης, Γεωργούσης.
Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης με 29 βαθμούς σε 10 αγώνες, καθώς είχε 9 νίκες και μόλις μία ισοπαλία (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 30-10.
Στην τελική φάση της διοργάνωσης κατετάγη 4ος καθώς σε 10 παιχνίδια είχε 2 νίκες, 3 ισοπαλίες και 5 ήττες, με τέρματα 15-14. Τα 15 αυτά γκολ σημείωσαν οι: Γεντζής 7, Καραφουλίδης 4, Κουιρουκίδης 2, Αγγελίδης 1, Παπαδάκης 1.
Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια της τελικής φάσης αποτελούσαν οι: Λύμπος, Σαββίδης, Κεμανίδης,Μιγγούσης, Χασιώτης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Αγγελίδης, Παπαδάκης, Κουτουξίδης, Σβένιμιρ, Καραφουλίδης, Ρουκάνης, Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Μπογδάνου, Γεντζής.
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1953-1954.
Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Κουιρουκίδης, Χουρμπουλιάδης, Δουκάκης, Καλογιάννης, Γεντζής, Κεμανίδης. Καθιστοί: Καραφουλίδης, Παπαδάκης, Λύμπος, Μιγγούσης, Χασιώτης.