Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Οκτωβρίου 2019

Φιλικό ντόρτι επί του Πιερικού (1965)

Σαν σήμερα στις 24/10/1965, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα τον Πιερικό, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της σεζόν 1965-1966, η οποία θα άρχιζε στις 28/11…

Ο Δικέφαλος με τον (τότε) Γιουγκοσλάβο τεχνικό Μίλε Κος στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές, πήρε τη νίκη με 4-2, ικανοποιώντας με την απόδοσή του. 

Η ομάδα παρατάχτηκε σχεδόν πλήρης, έχοντας μοναδικές απουσίες αυτές των Κούδα και Αφεντουλίδη. Στο σκορ προηγήθηκε ο Πιερικός στο 4’ με τον Αμανατίδη, για να ισοφαρίσει στο 32’ ο Θεοφανίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ. 

Ο Λέανδρος στο 40’ έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και με το σκορ στο 2-1 οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Καραγκούνη. 

Να σημειωθεί πως στην επανάληψη τη σφυρίχτρα πήρε ο Ποιμενίδης και με αυτόν τον διαιτητή ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση! 

Στο 53’ ο Θεοφανίδης σημείωσε το 3-1, για να γίνει το 3-2 δέκα λεπτά αργότερα από τον Γιακουμή με αυτογκόλ (κεφαλιά). Το τελικό 4-2 διαμορφώθηκε στο 75’ από τον Πληγουρά. 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης (Καζίας), Μήτρακας (Βαλτσάνης), Θεοφανίδης, Μουρατίδης, Γιακουμής, Βασιλειάδης, Λέανδρος, Αποστολίδης, Χαραλαμπίδης (Πληγουράς), Νικολαΐδης, Τσοπλάκης (Μαχαιρίδης, Κοντογιώργος).

Πιερικός: Δρανδάκης (Δοκός), Καμπάς, Πορτοκαλίδης, Μουστακίδης, Κυζίρογλου, Μακρίδης, Αμανατίδης, Παπαδόπουλος, Φουλίδης, Φελεκίδης, Μπίκας.

* Στην αρχική photo είναι η ομάδα της σεζόν 1964-65. Σε αυτήν την ομάδα προστέθηκαν το καλοκαίρι του 1965, ο Αιμίλιος Θεοφανίδης (Πτολεμαΐδα), ο Ανέστης Αφεντουλίδης (Καστοριά), ο Ονούφριος Χαραλαμπίδης (Καβάλα), ενώ ... αφαιρέθηκε ο "φυγάς" Ραπτόπουλος, που πήγε στον Άρη! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4