Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Αυγούστου 2019

Άνω κάτω ο ΠΑΟΚ στο φιλικό με Πανιώνιο (1974)

Σαν σήμερα στις 29/8/1974, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα σε φιλικό παιχνίδι τον Πανιώνιο, τον οποίον νίκησε με 3-0 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του ως το 30' (θα εξηγήσουμε στη συνέχεια τον λόγο για τον οποίον συνέβη αυτό!), μπροστά σε 10.000 θεατές (8.060 τα εισιτήρια) που αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή, πήρε τη νίκη με 3-0.
 
Η ομάδα ξεκίνησε την αναμέτρησης χωρίς τους Παρίδη και Κούδα οι οποίοι βρισκόταν στον πάγκο, έχοντας αρθεί μόλις πριν δύο ημέρες η τιμωρία που τους είχε επιβάλλει η διοίκηση του συλλόγου.

Παρά το πολύ καλό ποδόσφαιρο που παίχτηκε από την πλευρά των παικτών μας, το πρώτο ημίχρονο τελείωσε 0-0, καθώς στο 6' ο Αποστολίδης και στο 20' ο Ασλανίδης έχασαν μοναδικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Στο 42' ο Κάκαρης σταμάτησε το σουτ του Ασλανίδη, όμως στο 55' ο Γκουερίνο έκανε το 1-0 μετά από συνδυασμό Αποστολίδη – Αναστασιάδη.
Στο 69' ο Ασλανίδης με διαγώνιο σουτ και μετά από συνδυασμό ολόκληρης της μεσοεπιθετικής μας γραμμής νίκησε για δεύτερη φορά τον εξαιρετικό εκείνη τη μέρα Κάκαρη, κάνοντας το 2-0.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 82' με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, του Άγγελου Αναστασιάδη, στο «Γ» της εστίας της αθηναϊκής ομάδας...

Ο Πανιώνιος βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 70', όταν ο Γούναρης απέκρουσε επί της γραμμής το σουτ του Εμβολιάδη, με τον παίκτη του Πανιωνίου να παίρνει το ριμπάουντ αλλά το νέο σουτ που επιχείρησε το σταμάτησε αυτή τη φορά ο Ντεκ!
Απίθανα πράγματα συνέβησαν στο 30' της αναμέτρησης, όταν μερίδα οπαδών άρχισε να φωνάζει υπέρ των Κούδα – Παρίδη οι οποίοι ήταν στον πάγκο!
Τότε ο Σάνον εκνευρισμένος γύρισε προς τους παίκτες και τους είπε: «Αφού σας θέλει ο κόσμος μπείτε στο γήπεδο και παίξτε» με τον ίδιον να αποχωρεί από το γήπεδο, χωρίς πάντως οι δύο ποδοσφαιριστές να μπουν τελικά στο ματς!
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Αναστασιάδης, Γκουερίνο, Τερζανίδης και από τον Πανιώνιο οι Κάκαρης, Ιντζόγλου, Ρέλλης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Τσιλιγκιρίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Σαρλαφης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Γκουερίνο, Ασλανίδης.

Πανιώνιος: Κάκαρης, Ρέλλης, Ιντζόγλου, Κοντούλης (46' Τσιρογιάννης), Χριστοδούλου, Εμβολιάδης, Παπασίκας (82' Κυπριτίδης), Πανταζής, Μαυρίκης, Λαγός (74' Ψιμόγιαννος), Τσίκας.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4