Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Ιουνίου 2019

Ένα φιλικό παιχνίδι μικτών ομάδων (1928)

Σαν σήμερα στις 3/6/1928, πραγματοποιήθηκε στο παλιό γήπεδο του Άρη, ένα φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο μικτές ομάδες της Θεσσαλονίκης ...

Από τη μία πλευρά ήταν η μικτή ομάδα του Άρη και του Άτλαντα και από την άλλη η μικτή ομάδα του ΠΑΟΚ και του Μέγα Αλέξανδρου.

Παρόμοια παιχνίδι –εκείνη τη μακρινή εποχή- ήταν πολύ συνηθισμένα και οι κερκίδες γέμιζαν από χιλιάδες θεατές που πήγαιναν για να δουν τους σπουδαίους παίκτες εκείνης της εποχής.
Η μικτή Άρη – Άτλαντα αγωνίστηκε με κίτρινη φανέλα και η μικτή ΠΑΟΚ – Μ. Αλέξανδρου με κόκκινη. Στο σκορ προηγήθηκε η μικτή ΠΑΟΚ – Μ. Αλέξανδρου, με γκολ που σημείωσε στο 3' με πέναλτι ο Κίτσος, για να ισοφαρίσει λίγο αργότερα (στο 10') ο Αγγελάκης.

Στο 35΄ο Κίτσος έδωσε νέο προβάδισμα, όμως το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στο 65' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βογδάνου!

Η μικτή ΠΑΟΚ – Μ. Αλέξανδρου, έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη, όταν ο Κίτσος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κατράντζο στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Δρούσκας, λίγο πριν τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης (87'), στέλνοντας την μπάλα άουτ!

Οι συνθέσεις:

Άρης – Άτλαντας: Κατράντζος, Βασιλειάδης, Παπαδημητρίου, Κοέν, Σενκιώνης, Κατσαούνης, Κολωνιάρης, Βικελίδης, Λεονταρίδης, Αγγελάκης, Βογδάνου.

ΠΑΟΚ – Μ. Αλέξανδρος: Λυμπερέας, Βεντουρέλης, Σαρρής, Δινόπουλος, Ανδρεάδης, Γεωργιάδης, Κανέλλας, Καβουρματζής, Κίτσος, Κερασιώτης, Λιανόπουλος.

* Στην αρχική φωτογραφία, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1927-1928
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Κ. Ανδρεάδης (Κωτσαράς), Γιώργος Μακαρονόπουλος, Ρωμύλος Βλάχου, Χριστόφορος Παντερμαλής, Κώστας Πάγκαλος, Α. Τσολακίδης, Φ. Λιανόπουλος, Γ. Γεωργιάδης. Καθιστοί: Κ. Χρηστίδης (Σάρρης), Χ. Παπαδόπουλος, Μιχάλης Βεντουρέλης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4