Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Μαΐου 2019

Εξάσφαιρος σε φιλικό με τον Θερμαϊκό (1965)

Σαν σήμερα στις 23/5/1965, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα σε φιλικό παιχνίδι τον Θερμαϊκό, επωφελούμενος της διακοπής της τελικής φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος, της περιόδου 1964-1965 ...

Τέσσερις αγωνιστικές υπολειπόταν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι πριν τη διακοπή να αναδεικνύεται ισόπαλος 1-1 με την ΑΕΚ στην Τούμπα στις 16/5/1965 και ενώ ακολουθούσε ο εκτός έδρας αγώνας με τον Ολυμπιακό (βαριά ήττα με 5-2 στις 6/6/1965).

Σαν σήμερα 23/5/1965, μπροστά σε λίγους θεατές, οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τον ΠΑΟΚ και ήταν αυτοί που πήραν το προβάδισμα στο σκορ, για να λήξει το ημίχρονο με τις ομάδες ισόπαλες 1-1, καθώς ο Δικέφαλος έφτασε στην ισοφάριση λίγο πριν εκπνεύσει το 45λεπτο.

Στην επανάληψη οι παίκτες μας σημείωσαν άλλα πέντε τέρματα (τα ονόματα των σκόρερς δεν έχουν διασωθεί) και τελικά πήραν μια εντυπωσιακή φιλική νίκη με το ευρύ 6-1.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, ο σοβαρός τραυματισμός των δύο τερματοφυλάκων του Θερμαϊκού, που υπέστησαν ο ένας μετά τον άλλον εξάρθρωση ωμοπλάτης! Κάτι που δεν το έχουμε ξαναδιαβάσει να συμβαίνει στο ίδιο παιχνίδι, σε τερματοφύλακες της ίδιας ομάδας!

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1964-1965.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4