Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Μαΐου 2019

Φιλική εκτός έδρας νίκη με Απόλλωνα Σερρών (1961)

Σαν σήμερα στις 28/5/1961, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας σε φιλικό παιχνίδι τον Απόλλωνα Σερρών και ενώ το πρωτάθλημα της περιόδου 1960-1961 ήταν σε εξέλιξη ...

Ο Δικέφαλος με τον στον πάγκο του είχε αναδειχτεί ισόπαλος στο Αίγιο με 2-2 στις 21/5/1961 και ακολουθούσε στις 4/6 εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή (1-1).

Στο ενδιάμεσο αυτών των δύο αγώνων, ο ΠΑΟΚ με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, βρέθηκε στις Σέρρες για το φιλικό με τον Απόλλωνα Σερρών, τον οποίον κέρδισε με 2-3, σε ένα ωραίο παιχνίδι που κράτησε αμείωτο ως το τέλος του, το ενδιαφέρον των πολλών θεατών που έδωσαν το παρόν στις κερκίδες.

Το σκορ άνοιξε για λογαριασμό των γηπεδούχων στο 14' ο Συμεωνίδης, για να ισοφαρίσει ο ΠΑΟΚ στο 24' με τον Ραπτόπουλο και να προηγηθεί 1-2 στο 43' με τον Λέανδρο.

Με αυτό το σκορ οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Μπαμπάη και στο 76' ο Συμεωνίδης του Απόλλωνα, με δεύτερο δικό του γκολ, έφερε το ματς στα ίσα.

Το τελικό 2-3 διαμορφώθηκε στο 80', με τον Σιδηρόπουλο να χαρίζει τη φιλική νίκη στον ΠΑΟΚ, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να φτάσουν στην ισοφάριση στο τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Τασσόπουλος, Ραπτοπουλος, Γιακουμής, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Λέανδρος, Τσοπλάκης, Βασιλειάδης.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς.

* Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Τα 31 τέρματα του ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά σημείωσαν οι: Βασιλειάδης 10, Σιδηρόπουλος 7, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 3, Γκάγκας - Τασσόπουλος - Νικολαΐδης - Μηλίτσης - Σαλούστο - Ρατόπουλος από ένα...

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1960-1961
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Γιαννέλος, Τασσόπουλος, Γιακουμής, Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Χασιώτης. Καθιστοί: Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Λέανδρος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4