Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Απριλίου 2019

Άργησε να ξυπνήσει και έμεινε στην ισοπαλία (2014)

Σαν σήμερα στις 30/4/2014, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης, σε παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής των play offs, της Super League, της περιόδου 2013-2014...

Ο Δικέφαλος έμεινε στο 1-1, "κλωτσώντας" την ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στην ειδική βαθμολογία...

O Γεωργιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1 έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα, Λίνο, Βίτορ, Ινσαουράλδε στην άμυνα, Κάτσε, Νάτχο αμυντικά χαφ, Μάρτενς, Λούκας, Στοχ στη μεσαία γραμμή και τον Αθανασιάδη στην κορυφή.

Η κακή εμφάνιση του τελικού του ΟΑΚΑ οδήγησε στην Τούμπα μόλις 4.500 θεατές, ενδεικτικό του κλίματος μεγάλης απογοήτευσης που επικρατούσε στον κόσμο...

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με καλό ρυθμό το παιχνίδι, κυκλοφορούσε γρήγορα την μπάλα, με τον Αστέρα να δείχνει από το πρώτο λεπτό την πρόθεση να παίξει αμυντικά αναζητώντας την αντεπίθεση...

Στο 12ο λεπτό ο Μπαράλες σκόραρε στην πρώτη φάση που ο Αστέρας πέρασε τη σέντρα! Η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Βίτορ και πήγε στην κλειστή γωνία του Γλύκου, που έπεσε με καθυστέρηση.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στη συνέχεια να διασπάσει την άμυνα των Αρκάδων, όμως οι τελικές πάσες ήταν αυτό που του έλειπε και έτσι η εστία του Ερνάντεζ δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα, καθώς οι διάδρομοι προς την εστία του ήταν καλά κλεισμένοι...

Επιθετικά ο ΠΑΟΚ απείλησε ελάχιστα. Καλύτερη στιγμή ήταν στο 18΄, όταν μετά από σύγχυση στην περιοχή του Αστέρα, ο Κλάους προσπάθησε με κεφαλιά να κρεμάσει τον Ερνάντεζ που απέκρουσε και γλίτωσε το 1-1.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο η δεξιά πτέρυγα της ομάδας ήταν εξαφανισμένη με τον Λούκας να κάνει το χειρότερο 45λεπτο από τη μέρα που ήρθε στον ΠΑΟΚ...

O Βούκιτς ήταν η πρώτη κίνηση του Γεωργιάδη με την έναρξη της επανάληψης, με τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και να πιέζει αφόρητα τον Αστέρα.

Εξαιρετική ανάπτυξη, παιχνίδι από πτέρυγες και άξονα, έφεραν την ισοφάριση στο 59' με γκολάρα του Στοχ μετά από μπαλιά πάρε – βάλε του Νάτχο.

Ο Αστέρας παρέμεινε για 45 λεπτά ταμπουρωμένος, ο ΠΑΟΚ είχε εγκατασταθεί στο μισό γήπεδο και μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 62ο λεπτό, όταν κεφαλιά του Κουλούρη απομακρύνθηκε στη γραμμή από αμυντικό σε κόρνερ...

Η μεγάλη όμως φάση έγινε στο 90'. Ο Αθανασιάδης αρχικά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ερνάντεζ στο τετ α τετ και στη συνέχεια της φάσης ο Κουλούρης σέντραρε, ο Αθανασιάδης με κεφαλιά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς αμυντικός απομάκρυνε, η μπάλα έφτασε στον Στοχ που σούταρε, αλλά ο Ερνάντεζ με μεγάλη απόκρουση έπεσε στη δεξιά του γωνία και απομάκρυνε...

Ήταν η φάση του αγώνα, χωρίς αμφιβολία, όμως ο ΠΑΟΚ δεν την εκμεταλλεύτηκε ώστε να πάρει το τρίποντο...

Σε γενικές γραμμές ο Δικέφαλος είχε ένα ανούσιο πρώτο ημίχρονο, στην επανάληψη βελτιώθηκε κατακόρυφα η απόδοσή του, δεν μπόρεσε όμως να φύγει με το τρίποντο, που θα του έδινε προβάδισμα στην βαθμολογία των play offs μετά το 1-1 που σημειώθηκε νωρίτερα –την ίδια μέρα- στο Περιστέρι!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Λίνο (79' Τζαβέλλας), Βίτορ, Ινσαουράλδε, Κάτσε, Νάτσχο, Μάρτενς (46' Βούκιτς), Λούκας (56' Κουλούρης), Στοχ, Κλάους.

Αστέρας: Ερνάντεζ, Λουι, Κοντοές, Σανκαρέ, Γκοιαν, Κουρμπέλης, Εντο (82' Μουνάφο), Ουσέρα, Καράσκο (65' Ναβάρο), Ντε Μπλάσσις, Μπαράλες (73' Χουάνμα).

.......................................

Με θετικά λόγια για την προσπάθεια της ομάδας, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα, ο προπονητής του Δικεφάλου Γ.Χ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, τόνισε πως μια λάθος απόφαση του διαιτητή ουσιαστικά έκοψε τα φτερά του ΠΑΟΚ στο ματς, ενώ τόνισε την ανάγκη να στηρίξει η οικογένεια την ομάδα.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Σχετικά με τον αγώνα: "Δεν καταλαβαίνω γιατί συμβαίνουν όλα αυτά σε μας. Μάλλον... καταλαβαίνω. Σε ένα ματς που είχαμε καθολική υπεροχή, ο Αστέρας προηγήθηκε σε μία φάση από ένα φάουλ που δεν δόθηκε, μέσα στην Τούμπα. Είμαστε σε κακή κατάσταση και ο διαιτητής μας έδωσε σφαλιάρα με το φάουλ που δεν σφύριξε.

Ο Αστέρας είχε μία ευκαιρία. Χρειαζόμαστε και τύχη. Εγώ βλέπω υγεία στην ομάδα, βλέπω παίκτες που προσπαθούν. Ο τελικός ήταν μία κακή βραδιά. Χρειαζόμαστε θετική ενέργεια από όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ".

Ποια είναι η άποψη του για τις αντιδράσεις του κόσμου; "Ο κόσμος είναι αυτός που είναι. Όταν δει προσπάθεια θα συμπαρασταθεί και θα χειροκροτήσει. Δεν ήταν πολύς ο κόσμος σήμερα. Γνωρίζω την πίκρα για τον χαμένο τελικό. Ξέρω τι σημαίνει αυτός ο χαμένος τελικός. Εγώ όμως δεν θα νιώσω ενοχές που πήγαμε την ομάδα στον τελικό για πρώτη φορά μετά από έντεκα χρόνια. Ούτε οι παίκτες πρέπει να νιώθουν ενοχές.

Ναι, χάσαμε, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε και να κάνουμε τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Εγώ δεν ονειρεύομαι έτσι τον ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να διαλύεται μία ομάδα μετά από ένα χαμένο τελικό. Εγώ σήμερα ευχαριστώ αυτούς που ήρθαν στο γήπεδο και είτε χειροκρότησαν είτε αποδοκίμασαν. Και οι παίκτες έτσι νιώθουν. Χρειαζόμαστε όμως, θετική ενέργεια, δεν πρέπει να μένουμε στα παλιά".

Για την αδυναμία του ΠΑΟΚ να πάρει αποτελέσματα εκτός έδρας; "Τα εκτός έδρας παιχνίδια αποτελούν ένα ζήτημα που προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε. Θέλουμε τη νίκη την Κυριακή για να πιστέψει και πάλι ο κόσμος στην ομάδα"

Για την περίπτωση του Σαλπιγγίδη; "Μίλησα μαζί του, δεν ήθελε να αγωνιστεί σε αυτό το παιχνίδι. Θα δούμε πώς είναι η συνέχεια".

Για την απουσία της διοίκησης από το "ντου" στη Μεσήμβρια; "Οι άνθρωποι της διοίκησης ήταν εκεί. Εγώ τη γνωρίζω χρόνια την οικογένειά μας. Δεν τα επικροτούμε αυτά, δεν συμφωνώ. Η διοίκηση προσπαθεί να έχει η ομάδα μία κοινή πορεία με τους οπαδούς. Κατανοώ τη λύπη τους. Δεν πέσαμε από τα σύννεφα".

Για τις διαφορές σε σχέση με τα περσινά play offs; "Έχουμε ένα χαμένο τελικό πίσω μας και πρέπει να βρούμε μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα. Όλες οι ομάδες μπορούν να πάρουν τρίποντα, θα γίνει μάχη μέχρι τέλους".

Για την είσοδο του Σαββίδη στα αποδυτήρια και το "κράξιμο" στους παίκτες, στο ημίχρονο του τελικού; "Έχω εκφράσει τη θέση μου από πέρσι για όλα αυτά τα θέματα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4