Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Απριλίου 2019

Ήττα και αποκλεισμός από το Κύπελλο (1950)

Σαν σήμερα στις 26/4/1950, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Άρη σε παιχνίδι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1949-1950...

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί αρχικά στις 19/3/1950 σε παιχνίδι που τελείωσε 3-3 και ο επαναληπτικός αγώνας που έγινε στις 26/3/1950, είχε ακυρωθεί, καθώς ο διαιτητής Σωτηρόπουλος, δεν είχε συντάξει το φύλλο αγώνα.

Το ματς είχε διακοπεί στο 85' με το σκορ στο 1-1 και η Επιτροπή Κυπέλλου όρισε την επανάληψη του παιχνιδιού, το οποίο τελικά διεξήχθη σαν σήμερα στις 26/4/1950.

Με την έναρξη του αγώνα ο ΠΑΟΚ που μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Τζινόπουλο για να ανοίξει το σκορ, όμως ο Άρης ήταν αυτός που προηγήθηκε στο 18' με τον Χαλυβόπουλο, μετά από συνδυασμό των Λιακόπουλου, Καζαντζή και Καλτέκη.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Κοΐδης σέντραρε και ο Καλτέκης με το στήθος σημείωσε το 0-2, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Ασπρογέρακα.
Στο 60' ο Χατζηαντωνίου πέρασε τον Αμπραχαμιάν, πάσαρε στον Βασιλειάδη, ο οποίος μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 1-2.

Το παιχνίδι στη συνέχεια απέκτησε μια άγρια ομορφιά, οι φάσεις διαδεχόταν η μία την άλλη μπροστά στις δύο εστίες, για να έρθει τελικά στο 82' ο Καζαντζής να διαμορφώσει το τελικό 1-3.

Η φάση ήταν περιπετειώδης, ξεκίνησε από μπαλιά του Ποζάνη στον Καζαντζή ο οποίος σούταρε, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι μας, επέστρεψε στον παίκτη του Άρη, που από κοντά σκόραρε.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τσαβδαρίδης, Πατάκας, Αρβανίτης, Κουντής, Μουρατίδης, Ψωμάς, Εμμανουηλίδης, Βασιλειάδης, Τζινόπουλος, Παπαδάκης, Χατζηαντωνίου.

Άρης: Γκαντίνας, Αμπραχαμιάν, Νικολαΐδης, Καυτατζής, Γρηγοριάδης, Ποζάνης, Κοΐδης, Λιακόπουλος, Καζαντζής, Καλτέκης, Χαλυβόπουλος.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1949-1950. 

Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Χαραλαμπίδης (πρόεδρος), Γκόγκος, Εμμανουηλίδης, Λύκαρης, Παπαδάκης, Βασιλειάδης, Βίλλυ Σέβτσικ (προπονητής), Μουρατίδης. Καθιστοί: Πατάκας, Γκολέμας, Τζινόπουλος, Αρβανίτης, Ψωμάς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4