Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Απριλίου 2019

Φιλική εξάρα επί του Ηρακλή (1939)

Σαν σήμερα στις 9/4/1939, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ηρακλή σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, ενόψει των υποχρεώσεών του για τον Βόρειο όμιλο του πρωταθλήματος Ελλάδας, το οποίο ήταν σε εξέλιξη ...

Ο Δικέφαλος πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση επικρατώντας του συμπολίτη με 2-6 (!), ένα σκορ που έκανε μεγάλη αίσθηση στους ποδοσφαιρικούς κύκλους της χώρας!

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 0-2 χάρη σε τέρματα που σημείωσε ο Αρ. Ιωαννίδης, ακολούθησαν άλλα δύο από τον Κ. Καλογιάννη και από ένα από τους Κρίτα και Δ. Βασιλειάδη.

Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-6, με γκολ των Μαργαρόπουλου και Κίτσου προς το τέλος της αναμέτρησης!

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Βατίκης, Πανίδης, Κοντόπουλος, Βασιλειάδης, Κρίτας, Ιωαννίδης, Καλογιάννης, Αρβανίτης, Μποσταντζόγλου, Γεωργίου.

* Ο ΠΑΟΚ στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης τερμάτισε 3ος πίσω από Ηρακλή και Άρη, συγκεντρώνοντας 23 βαθμούς με τέρματα 28-15. Η ομάδα είχε 6 νίκες, 1 ισοπαλία, 3 ήττες.
* Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1938-39 μετείχαν 14 ομάδες, για πρώτη φορά τόσες πολλές και για πρώτη φορά από την επαρχία. Διεξήχθη σε δύο ομίλους: Νότιο με οκτώ (8) και Βόρειο με έξι (6) ομάδες, οι οποίες προκρίθηκαν από τα πρωταθλήματα των τοπικών ενώσεων.

* Ο Νότιος όμιλος συγκροτήθηκε από πέντε συλλόγους της ΕΠΣ Αθήνας και τρεις της ΕΠΣ Πειραιά. Στο Βόρειο όμιλο μετείχαν τρεις ομάδες της Ε.Π.Σ. Μακεδονίας και τρεις από την Ένωση Ανατολικής Μακεδονίας. Ήταν η πρώτη φορά που μετείχαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ομάδες εκτός κέντρου και Θεσσαλονίκης.

* Ο ΠΑΟΚ στον Βόρειο όμιλο τερμάτισε στην 3η θέση και δε συνέχισε στην τελική φάση, καθώς συγκέντρωσε 20 βαθμούς, 5 νίκες και 5 ήττες, με τέρματα 22-14.

* Στη βαθμολογία του ομίλου μεταφέρθηκαν τα αποτελέσματα των αγώνων μας με τις άλλες δύο ομάδες που πέρασαν από το τοπικό πρωτάθλημα(Ηρακλή και Άρη), που ήταν 3 ήττες και μία νίκη...
Ήταν η πρώτη χρονιά που ίσχυσε το σύστημα βαθμολογίας 3-2-1 καθώς μέχρι τότε ίσχυε το 2-1-0.

* Ο Δικέφαλος μπορεί να μην κατάφερε καλά στο πρωτάθλημα, δε συνέβη όμως το ίδιο στο Κύπελλο, όπου κατάφερε και έφτασε στον τελικό με την ΑΕΚ (γήπεδο Παναθηναϊκού).

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στα 10 παιχνίδια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν αποτελούσαν οι: Σωτηριάδης, Αρβανίτης, Καλογιάννης, Γεωργίου, Κρίτας, Ιωαννίδης, Βατίκης, Κοντόπουλος, Πανίδη, Μοσχίδης, Παπαπαναγιώτου, Κοσμίδης, Μποσταντζόγλου, Βασιλειάδης Δ., Πάγκαλος, Κρεμέζης.

* Στην αρχική εικόνα, η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε στον ημιτελικό του κυπέλλου, με τον Εθνικό (νίκη με 4-0) στις 14/5/1939Ανάμεσά τους και οι δύο ήρωες του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940 (Βατίκης, Σωτηριάδης).
Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Ιωαννίδης, Κρίτας, Πανίδης, Μποσταντζόγλου, Γεωργίου, Βασιλειάδης (Γλάρος), Καλογιάννης (Ξούρας), Κοντόπουλος. Kαθιστοί: Βατίκης, Σωτηριάδης και Αρβανίτης (Γούλιος).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4