Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Απριλίου 2019

"Σκόρπισε" τον Θερμαϊκό (1928)

Σαν σήμερα στις 1/4/1928, ο «άστεγος» ακόμη ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο του Άρη τον Θερμαϊκό, σε παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης ...

Ο Δικέφαλος με τον Κώστα Ανδρεάδη (Κωτσαράς) στον πάγκο του –παίκτης και προπονητής της ομάδας- κέρδισε εύκολα τον Θερμαϊκό με το ευρύ 4-1.

Το σκορ άνοιξε στο 25', με τον τερματοφύλακα του Θερμαϊκού (Μαρκόπουλος) να αμφισβητεί εντονότατα την υπόδειξη διαιτητή (Ηλιάδης) και του επόπτη, ισχυριζόμενος ότι η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή της εστίας του!
Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλος ο εκνευρισμός του που αποχώρησε από το γήπεδο, αφήνοντας την ομάδα του με «10»... Στη θέση του αγωνίστηκε ο αμυντικός Χαλεπλιάν. Στο 44' ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0, για να σημειωθεί το 3-0 στα μισά της επανάληψης από αυτογκόλ του Βασιλειάδη!

Λίγο αργότερα ο ΠΑΟΚ τετραπλασίασε τις επιτυχίες του, για να διαμορφωθεί το τελικό 4-1, λίγο πριν τη λήξη, μετά από λάθος του τερματοφύλακά μας Παπαδόπουλου...

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Ανδρεάδης Β., Μαλαξόπουλος, Γρηγοριάδης, Ανδρεάδης Κ., Γεωργιάδης, Μακαρονόποπουλος, Παντερμαλής, Βλάχου, Καβούνης, Λιανόπουλος.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1927-1928, τερμάτισε στην 2η θέση του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, συγκεντρώνοντας 15 βαθμούς. Η ομάδα μέτρησε 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με τέρματα 28-10.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα της σεζόν 1927-1928, με σήμα το τετράφυλλο τριφύλλι. Όρθιοι (από αριστερά): Ανδρεάδης (παίκτης και προπονητής), Μακαρονόπουλος, Βλάχος, Παντερμαλής, Πάγκαλος, Τσολακίδης, Λιανόπουλος, Γεωργιάδης.Καθιστοί: Χρηστίδης, Παπαδόπουλος, Βεντουρέλης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4