Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Μαρτίου 2019

Διπλό και πρόκριση επί του Ερμή στη Βέροια! (1958)

Σαν σήμερα στις 30/3/1958 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ερμή Βέροιας, σε επαναληπτικό παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1957-1958 ...

Οι δύο ομάδες είχαν αγωνιστεί στις 9/2/1958 στη Θεσσαλονίκη, αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 (ισοφάρισε στο 87' ο Κιουρτζής!) και έτσι βάσει του κανονισμού της εποχής θα έδιναν επαναληπτικό αγώνα στην έδρα της άλλης ομάδας αυτή τη φορά!

Το παιχνίδι στη Βέροια το παρακολούθησαν περισσότεροι από 6.000 φίλαθλοι, ανάμεσά τους και 1.000 ΠΑΟΚτσήδες, με τον Δικέφαλο να παίρνει νίκη πρόκριση για τους «16» του θεσμού, επικρατώντας με 0-3.

Μόλις στο 2', ο τερματοφύλακας της ομάδας της Βέροιας (Μιχαηλίδης), απέκρουσε τη βολίδα του Γεντζή από τα δύο μόλις μέτρα, με μια καταπληκτική ενέργεια.

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και προηγήθηκε στο σκορ στο 15' με τον Λέανδρο.

Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Κεμανίδη στον Γεντζή, το σουτ του οποίου το απέκρουσε και πάλι ο Μιχαηλίδης, όμως στη φάση μπήκε ο Λέανδρος και με ευθύβολο γωνιακό σουτ έκανε το 0-1.

Στο 54' μετά από 1-2 που έπαιξαν οι Γεντζής – Κιουρτζής, ο τελευταίος με γυριστό σουτ σημείωσε το 0-2, για να έρθει στο 89' ο Γεντζής με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Χαβανίδη να κάνει το τελικό 0-3.

Από πλευράς ΠΑΟΚ δεν υστέρησε κανείς, από τον Ερμή Βέροιας διακρίθηκαν οι Μιχαηλίδης - Καζαντζίδης.

Οι συνθέσεις:

Ερμής: Μιχαηλίδης, Τσέλιος, Γκίκας, Χαραλαμπίδης, Σίμος, Ιακωβίδης, Πετρίδης, Απλακίδης, Ταραμουλής, Βαρακλής, Καζαντζίδης.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Λέανδρος, Κιουρτζής, Γεντζής, Χαβανίδης, Χουρμπουλιάδης.

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1957-1958. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά οι: Λύμπος, Κουιρουκίδης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Πετρίδης, Γεντζής. Καθιστοί: Καμαλακίδης, Παπαϊωάννου, Λέανδρος, Χαβανίδης, Χασιώτης.

Και λίγα λόγια για το ιστορικό σωματείο του Ερμή.
Ο ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος «ΕΡΜΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ» ιδρύθηκε το 1929. Το 1938 διαλύθηκε κατά τη δικτατορία του Μεταξά μαζί με άλλα 12 σωματεία της Βέροιας.

Το 1949 ανασυστήθηκε και δραστηριοποιήθηκε με τον Ποδοσφαιρικό Αθλητικό Όμιλο Βέροιας «ΒΕΡΜΙΟΝ» για να προκύψει στη συνέχεια η σημερινή ΒΕΡΟΙΑ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4