Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Ιανουαρίου 2019

Βήμα πρόκρισης με Ιωνικό στην Τούμπα (1998)

Σαν σήμερα στις 8/1/1998, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ιωνικό σε παιχνίδι του δ' γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1997-1998 ...
Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 13.000 θεατές (11.099 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-0, κάνοντας ένα πολύ σημαντικό βήμα πρόκρισης για την προημιτελική φάση του θεσμού!
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 19' με τον Ζαγοράκη σε κενή εστία, από πλάγια θέση, να σουτάρει άουτ!
Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 28' με διαγώνιο σουτ του Σπύρου Μαραγκού, που εκμεταλλεύτηκε αδυναμία της άμυνας των γηπεδούχων να απομακρύνουν την μπάλα και νίκησε τον ... Πουρλιοτόπουλο.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ καλή αγωνιστική παρουσία στο πρώτο 45λεπτο και απείλησαν σε 2-3 περιπτώσεις, με τον Μιχόπουλο όμως να είναι σε εξαιρετική μέρα και να αποσοβεί την παραβίαση της εστίας μας, όποτε χρειάστηκε.
Στην επανάληψη έγινε το 2-0 όταν ο Ζουμπούλης ελίχθηκε από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, γύρισε την μπάλα, η άμυνα του Ιωνικού και πάλι δεν κατάφερε να απομακρύνει, για να έρθει ο Τζο Νάγκμπε με δυνατό αριστερό σουτ και με τη βοήθεια του δοκαριού να σκοράρει!
Στα λεπτά που ακολούθησαν ο ΠΑΟΚ προσπάθησε για ένα τρίτο γκολ, όμως τις προσπάθειες των Φρατζέσκου και Τασσιόπουλου τις σταμάτησε ο Πουρλιοτόπουλος, στην πρώτη εμφάνισή του κόντρα στην παλιά του ομάδα!
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Ολιβάρες (73' Καφές), Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Ζαφειρίου, Ζαγοράκης, Φραντζέσκος, Βρύζας (65' Κόβατς), Μαραγκός, Νάγκμπε, Ζουμπούλης (75' Τουρσουνίδης).

Ιωνικός: Πουρλιοτόπουλος, Δεληγιάννης, Παχατουρίδης, Ξανθόπουλος, Νταρακλίτσας, Αφάς, Μπρούστερ, Γυριχίδης (88' Τσόπτσης), Οφρυδόπουλος (77' Κορνίλιους), Φρούσσος (64' Καλύκας), Μπέκος.
Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: "Το σκορ είναι καλό αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη ρεβάνς. Περιμένω μεγαλύτερη στήριξη στην ομάδα από τον κόσμο μας"

Γκμοχ: "Θα προσπαθήσουμε στη ρεβάνς να ξεπεράσουμε αυτό το 2-0 και να προκριθούμε".

* Στην 56η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1997-98 μετείχαν συνολικά 66 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 30 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 7 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού. Oι ομάδες της Α' εθνικής μπήκαν στη διοργάνωση από τον γ' γύρο (φάση των 32).

* Ο ΠΑΟΚ στον δ' γύρο του Κυπέλλου απέκλεισε τον Ιωνικό με δύο νίκες (2-0 και 2-1), στον προημιτελικό την Ξάνθη (2-0 στην Τούμπα και ήττα 0-1 στην Ξάνθη), ενώ στον ημιτελικό αποκλείστηκε από τον Πανιώνιο (ήττα με 1-0 στη Νέα Σμύρνη και ισοπαλία 1-1 στην Τούμπα).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4