Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Ιανουαρίου 2019

Κακή εμφάνιση και αποκλεισμός! (2015)

Σαν σήμερα στις 7/1/2015, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Κέρκυρα, στην φάση των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 2014-2015 ...

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποιώντας κακή εμφάνιση, έμεινε στο 0-0 στην Κέρκυρα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης του κυπέλλου...

Σίγουρα επρόκειτο για έναν αποκλεισμό - ντροπή με δεδομένη τη δυναμικότητα των αντιπάλων στον όμιλο (Καλαμαριά, Γιάννινα, Κέρκυρα), αλλά όλοι πίστευαν πως η ομάδα θα αφοσιωνόταν στο μεγάλο της στόχο που δεν ήταν άλλος από το πρωτάθλημα. 

Ασφαλώς η πρόκριση δεν χάθηκε μόνο σαν σήμερα, αλλά και στα δύο ματς που έπαιξε ο ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με Καλαμαριά και Γιάννινα, από τα οποία πήρε όλο κι όλο έναν βαθμό!

Ο Δικέφαλος παρατάχτηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του καθώς απουσίαζαν από την αποστολή οι Γλύκος, Τζαβέλλας, Κατσικάς, Περέιρα, Σαλπιγγίδης, Κίτσιου ενώ στον πάγκο ήταν ο Αθανασιάδης, ο Ρατς και ο Μακ.
Έτσι στο αρχικό σχήμα βρέθηκαν οι: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Ποζατζίδης, Βιτόρ, Σκόνδρας, Μαντούρο, Κάτσε, Τζανδάρης, Γκολάσα, Σαββίδης, Παπαδόπουλος.

Ο Αναστασιάδης παρέταξε ένα σχήμα με πολυπρόσωπο κέντρο θέλοντας να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Ιτάνζ, ενώ παράλληλα να χτυπήσει τους γηπεδούχους στην αντεπίθεση.

Οι Φαίακες μπήκαν καλύτερα στο πρώτο μισό του ημιχρόνου προσπάθησαν παίζοντας κυρίως από τα δεξιά να απειλήσουν τον Ιτάνζ, χωρίς όμως να βγει η κλασική ευκαιρία. Μια δυο φορές που αισθάνθηκε πίεση ο Ιτάνζ ήταν από εκτελέσεις φάουλ γύρω από την περιοχή μας, τα οποία με ευκολία έδινε ο Δημητρόπουλος.

Στο 24', ο Δημητρόπουλος με άριστο οπτικό πεδίο, δεν δίνει το χέρι -πέναλτι σε προσπάθεια αμυντικού της Κέρκυρας να απομακρύνει, θεωρώντας το ακούσιο!

Το ημίχρονο κύλησε με το παιχνίδι να μην έχει ρυθμό και με τις φάσεις να βγαίνουν με το σταγονόμετρο...

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ρατς πέρασε στη θέση του Ποζατζίδη και ο ΠΑΟΚ βελτίωσε κάπως την εικόνα του, χωρίς όμως να παίζει ποδόσφαιρο αξιώσεων. 

Οι τελικές προσπάθειες ήταν είδος προς εξαφάνιση και η ομάδα αρκούνταν σε ανούσιο κράτημα της μπάλας σε μεγάλα διαστήματα, χωρίς να απειλεί παρά την είσοδο των Κλάους και Μακ.

Η Κέρκυρα έπαιξε για μεγάλο διάστημα της επανάληψης πίσω από τη σέντρα, προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο. Στο 76', χάθηκε απίστευτη ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο, που μετά από σέντρα του Ρατς, πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα άουτ από τα δύο μέτρα!

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει δίχτυα στο τελευταίο 20λεπτο, πίεσε την Κέρκυρα που αμύνθηκε μαζικά, αλλά δεν τα κατάφερε και έτσι το σφύριγμα της λήξης από τον ανεπαρκέστατο (για μην γράψουμε καμιά πιο βαριά κουβέντα) Δημητρόπουλο, έφερε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχωρούν με κατεβασμένα κεφάλια...

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα: Κουτζαβασίλης, Παρασκευαΐδης, Γκόμεζ (38' Ζουμπουλάκης), Ρόχας (85' Ναγιάρ), Μαρκόφσκι, Κρητικός, Χαβίτο, Σάντσες (68' Κόντος), Σιόντης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο.

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Ποζατζίδης (46' Ρατς) Βιτόρ, Σκόνδρας, Μαντούρο, Κάτσε, Τζανδάρης (61' Αθανασιάδης), Γκολάσα, Σαββίδης (69' Μακ), και Παπαδόπουλος.
O Ρόμπερτ Μακ ανέφερε πως η ομάδα θα τα δώσει όλα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος...

Αναλυτικά τα όσα είπε:
"Δεν κοιτάμε πίσω. Κοιτάμε μόνο μπροστά. Θέλαμε το Κύπελλο, θέλαμε και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη, αλλά αποκλειστήκαμε. Ο μοναδικός στόχος που μας απέμεινε είναι το πρωτάθλημα και θα παίξουμε όπως ξέρουμε για να το κατακτήσουμε. Η αλήθεια είναι πως σήμερα προσπαθήσαμε να παίξουμε καλά αλλά δεν τα καταφέραμε"...

Για το τι έφταιξε και ήρθε ο αποκλεισμός είπε: "Δεν είναι ότι πήγε κάτι συγκεκριμένα λάθος. Νομίζω προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας σε ένα δύσκολο γήπεδο, αλλά δυστυχώς αυτό δεν μας βγήκε. Προσπαθήσαμε να τα δώσουμε όλα. Μακάρι να μην ήταν πρόβλημα ο αποκλεισμός, αλλά είναι. Από δω και πέρα θα συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια και ξεκινάμε από αυτό του Σαββάτου (στην Τρίπολη) που είναι πολύ σημαντικό για μας".
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Άγγελος Αναστασιάδης μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα στην Κέρκυρα δήλωσε μεταξύ των άλλων πως θα βγει κάτι πολύ θετικό για τον ΠΑΟΚ, από αυτό το παιχνίδι. ...

"Δεν πήγε τίποτα καλά στο Κύπελλο, από το πρώτο παιχνίδι στην διοργάνωση. Χάσαμε από την Καλαμαριά, δεν κερδίσαμε τα Γιάννινα στην Τούμπα, όπου χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Σήμερα αγωνιστήκαμε σε πολύ άσχημο αγωνιστικό χώρο, ήταν δύσκολο, έγιναν πολλά λάθη. Παρόλα αυτά είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο για να πάρουμε τη νίκη. Συνεχίζουμε όμως γιατί έχει μείνει ένας στόχος που είναι το πρωτάθλημα και αυτό θα κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος.
 
Τα σημάδια είναι ότι δεν ήθελε να προχωρήσουμε στο Κύπελλο. Ήταν πολύ σημαδιακά τα παιχνίδια τα δικά μας. Τα δύο προηγούμενα ματς, με Απόλλωνα και ΠΑΣ, μας έδειξαν ότι δεν είμαστε για να προχωρήσουμε. 
 
Είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά πιστεύω ότι από αυτό το παιχνίδι και απ' αυτό τον αποκλεισμό θα βγει κάτι θετικό. Εγώ πάντα βλέπω τα θετικά, κάποιοι άλλοι τα αρνητικά. Σήμερα κάποια παιδιά είχαν καλή απόδοση, κάποιοι άλλοι όχι. Μπορούμε από τους αγώνες Κυπέλλου να βγάλουμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα".

Για το αρχικό σχήμα και τις αλλαγές στα πρόσωπα: "Δεν νομίζω ότι είχαμε προβλήματα με αυτά τα παιδιά που χρησιμοποιήσαμε. 'Έχουμε, συν τοις άλλοις, ένα δύσκολο παιχνίδι το Σάββατο, το οποίο είναι πολύ οριακό και σημαντικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος και πρέπει να προετοιμαστούμε. 
 
Ήθελα να ξεκουραστούν και κάποια παιδιά, αυτή είναι επιλογή δική μου. Εκεί η κεφαλιά του Παπαδόπουλου δεν χάνεται, θέλει προσπάθεια για να χάσεις αυτό το γκολ. Κάποιοι θα μας βρίσουν, αλλά καλό κάνει και το βρίσιμο".
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στις δηλώσεις του παραδέχτηκε πως η ευκαιρία που έχασε, ήταν καθοριστική και δεν πήρε ο ΠΑΟΚ τη νίκη στην Κέρκυρα.

Τα όσα δήλωσε:
"Αν και προσπαθήσαμε, δεν μπορέσαμε να βάλουμε γκολ και έτσι χάθηκε η πρόκριση. Στο β' ημίχρονο παίξαμε καλύτερα και πιθανόν λόγω της δικιάς μου χαμένης ευκαιρίας, δεν πήραμε τελικά την νίκη - πρόκριση".

Σε ερώτηση αν ο ΠΑΟΚ έδωσε περισσότερο βάρος στο πρωτάθλημα, απάντησε: "Το έχουμε στο μυαλό μας, αλλά σήμερα θέλαμε να προχωρήσουμε και στο Κύπελλο. Παίρνουμε ανάσα σήμερα και από αύριο επικεντρωνόμαστε στο σαββατιάτικο ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4