Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Δεκεμβρίου 2018

Ήττα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό (1985)

 
Σαν σήμερα στις 1/12/1985, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1985-1986 ...

Ο Δικέφαλος σε παιχνίδι που έγινε στο ΟΑΚΑ, με τον Αυστριακό τεχνικό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 40.000 θεατές (37.604 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-0, δεχόμενος από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, από τον Αναστόπουλο.


Το ηλεκτρονικό ρολόι του ΟΑΚΑ έδειχνε 1:10', όταν ο Σέστιτς μπήκε στην περιοχή μας, έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Βασιλάκου, με τον διαιτητή Τριανταφύλλου να δίνει πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Αναστόπουλος, κάνοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε κοντά στο 1-1 όταν στο 13ο λεπτό ο Βασιλάκος σέντραρε, η άμυνα του Ολυμπιακού κόλλησε και ο Πάπριτσα σε κενή εστία έδειξε να αιφνιδιάζεται χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία!

Στο 24' το σουτ του Σέστιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μας και στο 43' ο Τερζής αποσόβησε το 2-0.

Στο 65ο λεπτό ο Καρασαββίδης ανατράπηκε από τον Αποστολάκη μέσα στην περιοχή, ήταν καθαρό το πέναλτι, όμως ο Ροδίτης ρέφερι έδειξε φάουλ λίγα εκατοστά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αδικώντας τον ΠΑΟΚ!


Στο 81' ο Σέστιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Αναστόπουλος πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με εναέριο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Παπαχρήστου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι μας, στην τελευταία αξιόλογη φάση που καταγράφηκε στο ματς...
Δείτε στο παραπάνω video (κακής ποιότητας πάντως), στιγμιότυπα από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.
 
Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Μουκέας, Ξανθόπουλος, Αποστολάκης, Παπαγγέλης, Μίχος, Σεμερτζίδης, Σέστιτς, Μπάριος, Αναστόπουλος, Λεμονής (75' Τόγιας), Κοκολάκης (46' Παπαχρήστου).

ΠΑΟΚ: Τερζής, Αλαβάντας, Σκαρτάδος, Γιούρισιτς, Σίγγας, Μπανιώτης, Καρασαββίδης, Αλεξανδρίδης, Πάπριτσα, Πίττας (73' Ορφανός), Βασιλάκος.


Δηλώσεις Βάλτερ Σκότσικ:

«Δεν αξίζαμε τη νίκη! Πρέπει να συγχαρώ τον Ολυμπιακό γιατί κέρδισε. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο όταν δε βάζεις γκολ. Η ομάδα μου έχασε συνολικά τέσσερις ευκαιρίες και συγκεκριμένα στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο τρεις με τους Βασιλάκο, Σκαρτάδο, Πάπριτσα. Γενικά το ματς ήταν ισορροπημένο και θα κέρδιζε όποιος σκόραρε πρώτος! 

Κρίμα που δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες μας. Και τα δύο γκολ μπήκαν από στημένες φάσεις... Οι παίκτες έχουν θέληση και προσπαθούν. Τους λείπει η αυτοπεποίθηση, εξ αιτίας των τελευταίων αποτελεσμάτων. 

Πιστεύω ότι έχουμε πρόβλημα στο γκολ και ίσως στα επόμενα παιχνίδια χρησιμοποιήσω στη θέση του φορ τους νεαρούς Μαλιούφα, Ιορδανίδη. Ίσως μας βγάλουν από το αδιέξοδο».



* Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο, εκείνη τη σεζόν (1985-1986) πήγαινε από το κακό στο χειρότερο! 

Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα.

* Τη σεζόν 1985-1986 ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 10η θέση (!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4