Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Δεκεμβρίου 2018

Τρίμπαλο και τρίποντο επί του Ατρομήτου (2011)

Σαν σήμερα στις 10/12/2011, ο "Δικέφαλος" με τέρματα των Λίνο, Βιεϊρίνια και Αθανασιάδη πήρε τη νίκη με 3-1 στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, στα πλαίσια της 13ης αγωνιστικής της Superleague...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και έδειξε διάθεση να μην αφήσει στους φιλοξενούμενους περιθώρια να κάνουν όνειρα για θετικό αποτέλεσμα. 

Αφού έχασε ευκαιρίες με τους Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη, άνοιξε το σκορ στο 19', όταν ο Λίνο με απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ιτάνζ κάνοντας το 1-0 για τον Δικέφαλο.
Στο 28', ο Αθανασιάδης κέρδισε πέναλτι, σε μια φάση που ο Ζουέλα τράβηξε τον Αθανασιάδη, ο διαιτητής αν και ήταν δίπλα δεν έδωσε το πέναλτι, όμως ήρθε ο βοηθός (!) να το υποδείξει. Το εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια και έγραψε το 2-0.
Η ομάδα σε αυτό το 45 λεπτο ήταν καλή, είχε ρυθμό στο παιχνίδι της κάνοντας επιθέσεις και από τον άξονα και από τις πτέρυγες, πίεζε ψηλά με αποτέλεσμα να βγάζει φάσεις .

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΚ επαναπαυμένος ίσως στα δύο γκολ, έριξε τον ρυθμό του. Αυτό δε σημαίνει ότι απειλήθηκε από τον Ατρόμητο που όμως κατάφερε στην πρώτη επίσκεψή του στην επανάληψη στα καρέ του Κρέσιτς να σκοράρει με τον Μπρίτο.
Η επόμενη στιγμή που οι παίκτες του Δώνη ενόχλησαν τον Κρέσιτς ήρθε 28 λεπτά αργότερα όταν από μακρινή εκτέλεση φάουλ του Επστάιν η μπάλα πέρασε από όλους (αμυνόμενους και επιτιθέμενους) έσκασε στη μικρή περιοχή και πήρε πορεία για τα δίχτυα. 

Ευτυχώς πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας, ο Κρέσιτς απέκρουσε πολύ δύσκολα, η μπάλα βρήκε και στο αριστερό δοκάρι και βγήκε κόρνερ.
Ενδιάμεσα ο ΠΑΟΚ έχασε καλές ευκαιρίες με τους Γεωργιάδη (74') και Ιβιτς (77') Στο 93ο λεπτό ήρθε το τρίτο γκολ, όταν ο Ίβιτς έδωσε στον Βιεϊρίνια και αυτός έξυπνα στον Αθανασιάδη, με τον Κλάους να παραβιάζει για τρίτη φορά την εστία του πολύ καλού Ιτάνζ.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, το ζεστό χειροκρότημα στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, με το όνομά του να γίνεται σύνθημα, τη στιγμή της αλλαγής του.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Λαζάρ (91' Άριας), Σαλπιγγίδης (69' Γεωργιάδης), Φωτάκης (73' Ίβιτς), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ζουέλα, Τόμας, Γιαννούλης (46' Σφακιανάκης), Μπάλλας, Πίτου Γκαρσία (53' Αναστασάκος), Μπρίτο (85' Μακρής), Τάτος, Επστάιν, Μήτρογλου.

...........................................

Σαφώς ικανοποιημένος παρουσιάστηκε ο Λάσλο Μπόλονι από τη νίκη του Δικεφάλου, τονίζοντας πως υπήρξαν πολλοί λόγοι που τον χαροποίησαν, πέρα από την τελική επικράτηση.
Τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

"Για μας ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι γιατί έχουμε αρκετό καιρό που δεν έχουμε κερδίσει κυρίως στην Τούμπα. Παίζαμε με έναν πολύ καλό αντίπαλο, ο οποίος έχει τεχνική στο χώρο του κέντρου, ταχύτητα και δυνατούς επιθετικούς, με παίκτες που έχουν ταλέντο και είναι νέοι ηλικιακά. 

Θεωρώ πως η κυριαρχία μας στο πρώτο ημίχρονο ήταν καθολική, παρόλο που σκοράραμε μέσα από στημένες φάσεις, το 2-0 ήταν δίκαιο μέχρι εκείνο το σημείο. Είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες που δε μετουσιώθηκαν σε γκολ. 

Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε 5-6 καλά σουτ. Είδα μια καλή παρουσία των επιθετικών, αλλά δυστυχώς στην τελική ενέργεια δεν καταφέραμε να σκοράρουμε παρά μόνο στο τέλος.

Με το 2-0 ξέραμε πως ο Ατρόμητος θα έπρεπε να πιέσει πολύ για να επιστρέψει στο παιχνίδι, είπαμε κάποια πράγματα για το πως θα αμυνθούμε. Με την ποιότητά του ο Ατρόμητος έκανε κάποια πράγματα. Εμείς καταναλώσαμε πολύ ενέργεια στο πρώτο μέρος και εν μέρει το πληρώσαμε στο δεύτερο.

Είμαι χαρούμενος για τη νίκη και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Ακόμη, είμαι χαρούμενος για το γκολ του Κλάους, για την επιστροφή του Λίνο, χωρίς να ξεχνάμε το Σταφυλίδη. Σημαντικό ήταν ότι ο Ίβιτς έπαιξε όπως έπρεπε και βοήθησε όταν πέρασε στο παιχνίδι. Στα αποδυτήρια μετά το ματς, είδα τον Σαλπιγγίδη να χαμογελάει και αυτό είναι σημαντικό επειδή συμβαίνει πρώτη φορά.

Θεωρώ πως η πίεση στην ομάδα είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει παιχνίδι που να μην υπάρχει πίεση. Ο Ατρόμητος είναι μια καλή ομάδα, αλλά μετά το 2-0 δεν είχαν επιφορτιστεί με πίεση και θα μπορούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για να μειώσουν το σκορ και να μπουν στο παιχνίδι. Αντίθετα εμείς ζούμε με την πίεση. 

Ακόμη, θεωρώ πως είναι ως ένα σημείο φυσιολογικό μετά το 2-0 να υπάρξει μια χαλάρωση στην ομάδα, γιατί είναι ένα καλό σκορ και είναι λογικό οι παίκτες να προσπαθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, όπως συνέβη με τον Λάζαρ και τον Βιεϊρίνια, που έκαναν κάποια αχρείαστα πράγματα. Προσωπικά δε μου αρέσουν αυτές οι ενέργειες ακόμη και όταν ο αγώνας είναι 5-0".

Για τη χαλάρωση της ομάδας στο 2ο ημίχρονο, ανέφερε: "Νομίζω ότι το πραγματικό πρόβλημα ήταν η πίεση. Δεν υπάρχει ματς που να το αντιμετωπίσουμε χωρίς πίεση, ούτε καν τον αγώνα με τον Ατρόμητο από τη στιγμή που κερδίζαμε με 2-0. 

Είναι ψυχολογικό να χαλαρώνουν οι παίκτες και να προσπαθούν να κάνουν το κάτι παραπάνω, όπως συνέβη με τον Λάζαρ και τον Βιεϊρίνια, που έκαναν αχρείαστα πράγματα. Δεν μου αρέσουν αυτές οι ενέργειες ακόμη και όταν ο αγώνας είναι 5-0".

Για το καλό διάστημα της ομάδας στο παιχνίδι, είπε: "Πραγματικά πιστεύω ότι στο σημερινό παιχνίδι και για περισσότερα λεπτά θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή την απόδοση. Με το ποσοστό κυριαρχίας που είχαμε, ακόμη και η Ρεάλ να ήμασταν, θα το πληρώναμε, λόγω κούρασης. Μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερα τέτοια διαστήματα στη συνέχεια".

Για τις δυσκολίες που φέρνει στον ΠΑΟΚ ο συνδυασμός των διαρκών ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων, σχολίασε: "Είναι κάτι δύσκολο. Για παράδειγμα, μου αρέσει πολύ ο Γκαρσία, είναι το μυαλό της ομάδας, αλλά η επανάκαμψή του είναι πιο αργή από του Σταφυλίδη. 

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι σημαντικά, αλλά πρέπει να ξοδέψουμε πολύ ενέργεια και είναι δύσκολη η αποκατάσταση. Επομένως, μάλλον συμφωνώ με αυτό που είπε ο Ρέντναπ".

.............................................

O Πάμπλο Γκαρσία, κατά την αποχώρησή του από την Τούμπα μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, δήλωσε πως ο ΠΑΟΚ μέσα στο σπίτι του αγωνίζεται μόνο για τη νίκη κάτι που θα προσπαθήσει να κάνει και στο παιχνίδι με τη Ρούμπιν Καζάν.
Τα όσα είπε ο Ουρουγουανός χαφ:

"Γνωρίζαμε πως σήμερα θα είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι, όμως θέλαμε πολύ τους τρεις βαθμούς και τους πήραμε. Ο Ατρόμητος βρίσκεται πάνω από μας στη βαθμολογία και πρέπει να αρχίσουμε να κόβουμε βαθμούς από τους αντιπάλους που είναι πιο ψηλά στη βαθμολογία".

Για το αν οι παίκτες θεώρησαν πως μετά το 2-0 το παιχνίδι είχε κριθεί, τόνισε: "Δεν πιστεύω ότι θεωρήσαμε πως το παιχνίδι είχε κριθεί. Απλά ο Ατρόμητος είχε την τύχη να βάλει ένα γκολ έξω από την περιοχή και να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως εμείς ήμασταν αυτοί που πιέσαμε για το τρίτο γκολ και ευτυχώς το πετύχαμε".

Για το παιχνίδι με τη Ρούμπιν Καζάν την ερχόμενη Πέμπτη, σημείωσε: "Δουλέψαμε πολύ όλο αυτό το διάστημα. Ελπίζω να παρουσιαστούμε το ίδιο δυνατοί και την Πέμπτη, στο ματς με τους Ρώσους. Στην έδρα μας πρέπει πάντα να κερδίζουμε".

Τέλος για την κλήρωση στους "32" του Europa League, δήλωσε: "Πολλές ομάδες αποκλείστηκαν από Τσάμπιονς Λιγκ, όμως εμείς πρέπει να βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει".

.........................................

Ο Ντιέγκο Αρίας με δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο, τόνισε πως η προσοχή πλέον στρέφεται στον αγώνα της Πέμπτης με τη Ρούμπιν με στόχο την εξασφάλιση της πρώτης θέσης στον όμιλο.
Τα όσα είπε ο Κολομβιανός:

"Αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε τη νίκη απέναντι στη Ρούμπιν. Είναι ευχής έργον να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα να τα καταφέρει. Είμαι περήφανος για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη αλλά έχουμε να δώσουμε πολλά ακόμα".

..........................................

Ο Στέλιος Μαλεζάς με δηλώσεις του στο συνδρομητικό κανάλι μετά το τέλος του αγώνα τόνισε πως η εμφάνιση του Δικεφάλου στο πρώτο ημίχρονο, οφείλεται στο γεγονός πως η ομάδα ήταν ξεκούραστη.
Τα όσα είπε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ:

"Μπορούσαμε να τελειώσουμε το ματς νωρίτερα, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο καρδιοχτυπήσαμε. Αφήσαμε τον Ατρόμητο να παίξει όπως ξέρει και στο τέλος κινδυνέψαμε. Ήμασταν τυχεροί και μετά το τρίτο γκολ το ματς τελείωσε".

Για το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο που είχε ο ΠΑΟΚ, ανέφερε: "Ήμασταν ξεκούραστοι και είχαμε καθαρό μυαλό. Και πριν το ματς λέγαμε ότι πρέπει να μπούμε δυνατά αν θέλουμε να πάρουμε τη νίκη. Θεωρώ ότι τα καταφέραμε. Πήραμε τρεις πόντους και τίποτα παραπάνω. Είναι νωρίς για να μιλάμε για ματς... έξι πόντων.

Ήταν μια καλή αρχή και κερδίσαμε σε αυτοπεποίθηση που μας είχε λείψει τελευταία. Τώρα κοιτάμε το επόμενο ματς με τη Ρούμπιν, να διασκεδάσουμε και να χαρούμε την πρόκριση και μετά το ματς με τη Δόξα Δράμας, όπου θέλουμε πάση θυσία τη νίκη".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4