Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Δεκεμβρίου 2018

Σκόνταψε με Αστέρα στην Τούμπα (2008)

Σαν σήμερα στις 7/12/2008, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης, σε παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2008-2009...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε περισσότερους από 18.000 θεατές (15.892 τα εισιτήρια), έμεινε στο ισόπαλο 1-1, πληρώνοντας τις σημαντικές απουσίες του, αλλά και την αστοχία των παικτών μας σε σημαντικές ευκαιρίες.
Οι απουσίες της ομάδας μας ήταν γνωστές και χιλιοσυζητημένες όλη την εβδομάδα. Ο Σάντος παρέταξε την ομάδα με 4-3-3 και τους Μπιζέρα – Μπαλάφα – Ηλιάδης στο κέντρο και τους Λάκη – Κονσεϊσάο – Αναστασάκο στην επίθεση.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ομάδα μας να «ψάχνεται» αγωνιστικά στο γήπεδο στα πρώτα λεπτά. Δυνατά μαρκαρίσματα και πολύ πάθος χωρίς όμως να δημιουργηθεί κάποια ευκαιρία. 

Στο 15' όμως ο Αναστασάκος πιέζοντας τον Μαρσελάο έκλεψε τη μπάλα και πλάσαρε πολύ όμορφα τον Αμπάρη κάνοντας το 1-0, σε μία φάση που του ανήκε εξ' ολοκλήρου.
Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και την συντριπτική κατοχή της μπάλας. 

Κερδίσαμε πολλά κόρνερ αλλά και φάουλ γύρω από την περιοχή του Αστέρα χωρίς όμως να καταφέρουμε να πετύχουμε το γκολ που θα κλείδωνε το ματς.

Δύο προσπάθειες του Λάκη τις οποίες έβγαλε σε κόρνερ ο Αμπάρης και μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ηλιάδη να βγαίνει τετ α τετ μετά από κάθετη του Αναστασάκου, που όμως ολιγώρησε και ο Νταμόντε έβγαλε σε κόρνερ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Αστέρας έδειξε ότι έχει μπει πιο συγκεντρωμένος και κράτησε τον ΠΑΟΚ μακριά από την περιοχή του ενώ είχε πιο καθαρό μυαλό στις μεταβιβάσεις του και μεγαλύτερη κατοχή μπάλας.

Στο 61' στην πρώτη ουσιαστικά φάση των φιλοξενούμενων, ο Τσέζαρεκ έπιασε στον ύπνο τους κεντρικούς αμυντικούς του ΠΑΟΚ και βγαίνοντας στην πλάτη τους πλάσαρε εύστοχα τον Χαλκιά κάνοντας το 1-1.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ αν και εμφανώς αγχωμένος, πήρε τα ηνία του αγώνα και προσπάθησε να σκοράρει. Ο Μπακαγιόκο πέρασε στο 66' στη θέση του Μπιζέρα και η ομάδα έγινε πιο επιθετική.

Μια κεφαλιά του Μπακαγιόκο κι ένα σουτ του Αναστασάκου που έφυγαν άουτ ήταν οι μικροευκαιρίες που δημιουργήσαμε μέχρι το 83' όπου ο Μπαλάφας με καλές προϋποθέσεις έπιασε κεφαλιά μετά από σέντρα του Λάκη όμως έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 86' μετά από φάουλ του Κονσεϊσάο, ο Αντόνιο έπιασε την κεφαλιά όμως ο Αμπάρης με μεγάλη επέμβαση κράτησε το 1-1. 

Στις καθυστερήσεις ο Αναστασάκος έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, μιας και εξ' επαφής κατάφερε να μη στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Πραγματικά απίστευτη ευκαιρία όπως μπορείτε να θυμηθείτε στο video που ακολουθεί! 

Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τον ΠΑΟΚ ο οποίος δημιούργησε αρκετές φάσεις ευρισκόμενος για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην περιοχή του Αστέρα, όμως η αστοχία των παικτών μας και οι επεμβάσεις του Αμπάρη κράτησαν το τελικό 1-1, με τον ΠΑΟΚ να χάνει δύο πολύτιμους βαθμούς και να βλέπει τους διώκτες του να πλησιάζουν.

Παρά την δεδομένη πικρία όμως, οι οπαδοί μετά τη λήξη του αγώνα φώναξαν το «Εμείς μαζί για μια ζωή» αντιλαμβανόμενοι την ... "ομάδα ανάγκης" που παρουσιάστηκε στο γήπεδο και κατανοώντας τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι παίκτες, παρά τις δυσκολίες του παιχνιδιού.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μάρκος Αντόνιο, Μαλεζάς, Δάρλας, Μπιζέρα (66' Μπακαγιόκο), Μπαλάφας Ηλιάδης (88' Αθανασιάδης), Κονσεϊσάο, Λάκης (84' Κωνσταντινίδης), Αναστασάκος.

Αστέρας Τρίπολης (Κωστένογλου): Αμπάρης, Κανακούδης, Ζαϊρί (72' Φυτανίδης), Καρντόσο, Σέζαρεκ (94' Ντουαλά), Φλάβιο, Λαζαρίδης, Νταμόντε, Εστέβες, Φιλομένο (81' Ψωμάς), Μαρσελάο.

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος:

"Καταφέραμε και κάναμε ένα πρώτο ημίχρονο πολύ καλό και με καλή νοοτροπία. Ελέγξαμε πλήρως τον ρυθμό του αγώνα απέναντι σε έναν αντίπαλο αρκετά δύσκολο με αρκετά καλή αμυντική συμπεριφορά. Θα μπορούσαμε να είχαμε βάλει και περισσότερα γκολ αλλά δυστυχώς δεν το κάναμε αυτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ισορρόπησε το παιχνίδι και στα πρώτα 15 λεπτά του δεν ήταν κάποια ομάδα καλύτερη από την άλλη ενώ δεν υπήρξαν επικίνδυνες φάσεις. Ο Αστέρας παρόλα αυτά στο μοναδικό σουτ που έκανε στην εστία μας ευτύχησε να βάλει το γκολ.

Από εκεί και πέρα οι ποδοσφαιριστές μας τα δώσανε όλα για το δεύτερο γκολ. Στις φάσεις που δημιουργήσαμε μας έλειψε το καθαρό μυαλό και η αποτελεσματικότητα. Στο ποδόσφαιρο όμως υπάρχουν παιχνίδια όπου αξίζει να τα κερδίσεις και τα κερδίζεις και σε κάποια άλλα το αντίθετο.

Είμαι ευχαριστημένος από τους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθειά τους αλλά όχι και από το αποτέλεσμα. Πλέον τα ξεχνάμε όλα αυτά και συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι μας".

Για το πώς είδε τους ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε ως βασικούς εξαιτίας των απουσιών που είχε τόνισε: "Είδαμε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν αγωνιστεί πολύ μέχρι τώρα στα προηγούμενα παιχνίδια και δείξανε μία πολύ καλή συμπεριφορά. 

Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να τους έχουμε όλους στην διάθεσή μας και να αποφασίζαμε ποιοι θα αγωνιζόντουσαν. Σε κάθε περίπτωση πιστεύω σε όλους τους ποδοσφαιριστές μου ότι μπορούν να ανταποκριθούν".

Για την εικόνα της ομάδας, σχολίασε λέγοντας: "Είδαμε και σήμερα μία ομάδα με συγκεκριμένη ταυτότητα και συγκεκριμένη νοοτροπία. Μια ομάδα που μπαίνει για την νίκη και υπόσχομαι ότι θα το κάνουμε μέχρι το τέλος για να κατακτήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει".

Σε ερώτηση για το ότι δεν χρησιμοποίησε τον Μπακαγιόκο στο βασικό σχήμα τόνισε: "Στο σύστημα 4-3-3 που θέλαμε να παίξουμε ο Μπακαγιόκο δεν ταίριαζε τόσο καλά όσο ο Λάκης. 

Από την στιγμή που επιλέξαμε να παίξουμε με τρεις ποδοσφαιριστές στο κέντρο που μάλιστα δεν είχαν ξαναπαίξει μαζί και μετά τις δοκιμές στις προπονήσεις ξεκίνησε ο Λάκης και σύμφωνα με την απόδοσή μας στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι ήταν η σωστή επιλογή".

Κι όσο για την συνέχεια με τον ΠΑΟΚ να παραμένει στην 2η θέση της βαθμολογίας τόνισε: "Θα πρέπει να διατηρήσουμε την ίδια νοοτροπία και συμπεριφορά και να δίνουμε και την ψυχή στον αγωνιστικό χώρο σε κάθε παιχνίδι.

 Όπως τους έχω πει εξάλλου και τους ποδοσφαιριστές μου αν το κάνουμε αυτό θα είναι πάρα πολύ δύσκολο για οποιαδήποτε ομάδα να μας κερδίσει αρκεί να συνεχίσουμε να δείχνουμε αυτή την ταυτότητα όπως μέχρι τώρα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4