Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Δεκεμβρίου 2018

Κόλλησε στη λάσπη στη Βέροια (2012)

Σαν σήμερα στις 2/12/2012, για την 13η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ έμεινε στη λευκή ισοπαλία στη Βέροια με την τοπική ομάδα, παίζοντας - σε έναν πολύ κακό αγωνιστικό χώρο- από το 36' με 10, λόγω αποβολής του Βιβιάν...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο και μπροστά σε 4.000 περίπου φίλους του που τον ακολούθησαν στη Βέροια, έδειξε ορεξάτος να παίξει ποδόσφαιρο σε ένα βαρύ λόγω της βροχής αγωνιστικό χώρο. Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και σταδιακά άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση με αξιώσεις. 

Ο πάρα πολύ καλός σήμερα Γλύκος, έσωσε την εστία του στο 12', 13' και 22' σταματώντας παίκτες της Βέροιας που βρέθηκαν σε εξαιρετική θέση, λόγω ολιγωρίας του κέντρου της άμυνας που είχε τα περισσότερα προβλήματα στο πρώτο 45λεπτο.

Ο αγώνας είχε πάθος και από τις δύο ομάδες, που ήθελαν η καθεμιά για δικούς της λόγους τη νίκη. Σε τέτοια ματς πάνε περίπατο τα συστήματα και τα κερδίζει όποιος βγάλει περισσότερη ψυχή. Η φάση που επηρέασε την εικόνα του ματς έγινε στο 36'. 

Τότε ο Βιβιάν ανέτρεψε τον Καλτσά και ο Σπάθας (βούτυρο στο ψωμί του) έδωσε αμέσως το πέναλτι και την αποβολή. Η ομάδα έμεινε με 10, ο Καλτσάς ευτυχώς έστειλε την μπάλα άουτ και από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι παίκτες του Δικεφάλου είχαν να αντιμετωπίσουν τη Βέροια και το βαρύ γήπεδο, παίζοντας με αριθμητικό μειονέκτημα.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Δώνης πέρασε τον Σταφυλίδη στο κέντρο της άμυνας, με τον νεαρό να βοηθάει και παρά το ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε με 10, έδειχνε διάθεση να πάρει το ματς. Όσο περνούσε η ώρα, έβγαινε στους παίκτες η κόπωση και η ομάδα έδωσε γήπεδο.

Στο 59ο λεπτό, ο Γλύκος πρόλαβε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και αφού πιο πριν σε σουτ του Καφέ αυτή κόντραρε στον Καλτσά, άλλαξε πορεία και πήγαινε προς τα δίχτυα. Ήταν μια πολύ δύσκολη φάση στην οποία ο Γλύκος φώναξε παρών. Από εκεί και μετά είδαμε πολλές δυνατές προσωπικές ... λασπομαχίες, κυρίως στη μεσαία γραμμή.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τις ομάδες στο 0-0, ένα αποτέλεσμα που ασφαλώς δεν είναι αυτό που περιμέναμε, καθώς η ομάδα έμεινε ακόμα πιο μακριά από την κορυφή ενώ έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει από τους αντιπάλους που μας κυνηγούν για τη 2η θέση.
Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κωνσταντινίδης (62' Έττο), Κουμάλο, Βιβιάν, Κάτσε, Λάζαρ, Ρομπέρ (46' Σταφυλίδης), Φωτάκης, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (77' Γιάννου).

Βέροια: Λόπεζ, Γεωργιάδη, Ορέστες, Αμαραντίδης, Καλί, Καλογέρης, Καφές, Ολαιτάν, Καλτσάς (68' Πέρεζ), Μπαργκάν (87' Μπελόν), Ιωάννου (58' Κόστλι).

.................................................

Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στη Βέροια, παραδέχτηκε το πρόβλημα που υπάρχει στο κέντρο της άμυνας τονίζοντας πως πρέπει η ομάδα να πλαισιώσει τον Κατσικά με ένα αμυντικό που θα έχει ισχυρή προσωπικότητα.
Τα όσα είπε ο προπονητής του Δικεφάλου:

"Υπάρχουν διάφορα μέρη του αγώνα. Στο πρώτο τέταρτο μπήκαμε καλά είχαμε τρεις ευκαιρίες και θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει. Στη συνέχεια κάναμε σοβαρά λάθη στην άμυνα, δώσαμε καθαρές ευκαιρίες στην Βέροια και στο 36' άλλαξαν οι ισορροπίες με την αποβολή. 

Δύσκολο ματς λόγω του αγωνιστικού χώρου και γι' αυτό δεν είδαμε κάτι καλύτερο. Αυτές οι γηπεδικές συνθήκες ήταν εναντίον της ομάδας μας. Στο δεύτερο μέρος κάναμε μεγάλη προσπάθεια και δείξαμε ότι είμαστε σε καλή μέρα. Αλλά με τέτοιο γήπεδο και με παίκτη λιγότερο δύσκολα να κερδίσεις και εκεί κρίθηκε το ματς".

Για την αποβολή του Βιβιάν και για το αν χρειάζεται εκεί ενίσχυση η ομάδα, τόνισε: "Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Ξέρουμε ότι στο συγκεκριμένο σημείο δε βελτιωνόμαστε και χρειαζόμαστε έναν καλό παίκτη, έναν παίκτη ισχυρή προσωπικότητα, δίπλα στον Κατσικά. Αν μπορούμε να το καταφέρουμε τώρα καλώς, αν όχι ελπίζουμε να το κάνουμε το καλοκαίρι".

Για τη Βέροια, σχολίασε: "Ομάδα έχει, ταλέντο και ποιότητα έχει, αλλά μέχρι τώρα δεν ήταν οργανωμένη και θα μπορούσε να είναι πιο ψηλά στην βαθμολογία".

Για το ότι συνεχίζονται οι αποβολές, υποστήριξε: "Δεν σου κρύβω ότι είμαι απογοητευμένος γιατί πρώτη φορά στην προπονητική μου καριέρα έχω τόσες αποβολές και αυτό μας δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην προσπάθεια που κάνουμε".

........................................................

Ο Βιβιάν μετά το τέλος του αγώνα, φανερά στενοχωρημένος για την αποβολή του, σε σύντομες δηλώσεις του ανέφερε πώς δεν είναι βέβαιος ότι ήταν πέναλτι αυτό που δόθηκε στο 36'...
"Δεν είμαι σίγουρος ότι υπήρξε ανατροπή", είπε αρχικά και συνέχισε:

"Προσπάθησα να τον ανακόψω και είχα ένα τζαρτζάρισμα μαζί του. Ήταν πολύ δύσκολο να παίξουμε σε έναν τέτοιο κακό αγωνιστικό χώρο. Ευχαριστούμε τον κόσμο για τη συμπαράστασή του. Είμαι απογοητευμένος για την αποβολή μου αλλά και για το γεγονός ότι δεν μπορώ να αγωνιστώ στο επόμενο παιχνίδι".

.......................................................

Ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ στη Βέροια, ο Παναγιώτης Γλύκος, μίλησε για το παιχνίδι, τονίζοντας πως αν δε γινόταν η αποβολή η ομάδα μπορούσε το κάτι παραπάνω...
Aρχικά αναφερόμενος στο ματς είπε: "Δεν με ικανοποιεί το αποτέλεσμα, γιατί εμείς ήρθαμε για τους τρεις βαθμούς, αλλά όπως εξελίχτηκε αυτό το παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο γιατί μείναμε πολύ νωρίς με 10 παίκτες και δεν είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε πιο πολλές φάσεις. 

Ήταν πάρα πού δύσκολο σε αυτόν τον αγωνιστικό χώρο, γιατί ήταν πάρα πολύ βαρύς, είχε πολλή λάσπη, πολύ νερό, εμείς το παλέψαμε μέχρι το τέλος, δεν ήρθε κάποιο γκολ. Τώρα τι να πω; Κρατάμε την ισοπαλία; Τουλάχιστον το παλέψαμε και δώσαμε όλοι το 100%".

Για τη φάση του πέναλτι δήλωσε: "Δόθηκαν κάποιες οδηγίες από τον πάγκο για την εκτέλεση, αλλά από εκεί και πέρα είναι καθαρά στην κρίση τη δική μου το τι θα κάνω. Επέλεξα να πέσω από εκεί, η μπάλα πήγε άουτ, είμαι ευχαριστημένος που δεν μπήκε γκολ. Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι με τη Λεβαδειά".

Όσο για το αν μπορούσε ο ΠΑΟΚ να φύγει νικητής από τη Βέροια, σημείωσε: "Αν ήμασταν με 11 πιστεύω πως θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω παρά τον κακό αγωνιστικό χώρο. Στην αρχή δείξαμε ότι θέλαμε κάτι παραπάνω από την ισοπαλία, θέλαμε τους τρεις βαθμούς, δημιουργήσαμε φάσεις, στο δεύτερο ημίχρονο όμως δεν μπορέσαμε λόγω της αποβολής. Μας μένει η προσπάθεια"...

.....................................................

Ο Έργκους Κάτσε, σε δηλώσεις του για το παιχνίδι με τη Βέροια, τόνισε πως η ομάδα επηρεάστηκε από την αποβολή του Βιβιάν, πάλεψε όμως για τη νίκη μέχρι το τέλος.
Πιο συγκεκριμένα:

"Ήταν ένα παιχνίδι που θέλαμε να κερδίσουμε πάρα πολύ. Η αποβολή ήταν αυτή που μας επηρέασε, γιατί ήταν ένα ματς που ήθελε πάθος και δύναμη. Με δέκα παίκτες προσπαθήσαμε για τη νίκη, αλλά τελικά πήραμε την ισοπαλία. 

Είχαν ευκαιρίες οι δύο ομάδες, είχαμε και την τύχη μαζί μας στο πέναλτι. Δεν μας βγήκαν οι ευκαιρίες και στενοχωριέμαι για τον κόσμο που δεν του δώσαμε τη χαρά της νίκης, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την συμπαράσταση στους φιλάθλους μας".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4