Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Νοεμβρίου 2018

Ματσάρα στη Νεάπολη, παραφωνία ο Βελλιώδης (1997)

Σαν σήμερα στις 9/11/1997, ο ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη κατέβηκε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Ιωνικό, σε παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος...

Ήταν ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου (μοναδική παραφωνία ο ρέφερι!), το οποίο κέρδισαν οι γηπεδούχοι του Γιάτσεκ Γκμοχ, με 3-2.
Λίγες μέρες μετά τη χορταστική ισοπαλία 4-4 με την Ατλέτικο, ο Δικέφαλος εκτός από τον Ιωνικό βρήκε απέναντί του και μια πολύ εχθρική διαιτησία κάποιου Θανάση Βελλιώδη (και των βοηθών του), που κυριολεκτικά μάς έσφαξε χωρίς αναισθητικό, όπως μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια...
Αυτό ήταν το ένα από τα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος που σφύριξε τον ΠΑΟΚ ο συγκεκριμένος διαιτητής, στο διάστημα 1996-1998. 

Τα άλλα τέσσερα ήταν: 3/11//1996 ΠΑΟΚ Εδεσσαϊκός 1-1 (Ανδρεάδης 33 - Βρύζας 56'), 26/10/1997 Καβάλα- ΠΑΟΚ 0-1 (Κομίνχες 79'), 3/1/1998 Εθνικός - ΠΑΟΚ 0-1 (Ζουμπούλης 74'), 13/5/1998 ΠΑΟΚ - Εθνικός 0-1,

Στο 20ό λεπτό, ο Φρατζέσκος έβγαλε τον Βρύζα απέναντι στον Πουρλιοτόπουλο, ο επιθετικός μας πλάσαρε εύστοχα, όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα με υπόδειξη οφ σάιτ, που δεν υπήρχε!

Στο 32', ο μετέπειτα παίκτης μας Νίκος Φρούσος, κέρδισε στον αέρα (!) τον Αργυρίου και με δεύτερη προσπάθεια πέτυχε το 1-0. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 45' μετά από σέντρα του Παχατουρίδη, ο Αργυρίου έκανε αστείο λάθος σε κεφαλιά του Ξανθόπουλου, με αποτέλεσμα να γραφτεί το 2-0!
Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο γήπεδο! Έτσι στο 48' ο Κώστας Φραντζέσκος με μια ακόμη εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι μετά στα δίχτυα του Ιωνικού, ενώ στο 50΄ο Φίλης ανέτρεψε τον Βρύζα μέσα στην περιοχή χωρίς να δοθεί το πεντακάθαρο πέναλτι!
Δε συνέβη όμως το ίδιο τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Βρύζας ανατράπηκε από τον Παχατουρίδη, δόθηκε το πέναλτι, αλλά ο Τουρσουνίδης που το εκτέλεσε είδε τον ... Πουρλιοτόπουλο να το αποκρούει!
Στο 60' ο Φραντζέσκος ισοφάρισε με εξαιρετική προσπάθεια σε 2-2, που δεν έμελλε όμως να είναι το τελικό σκορ στο ματς, καθώς στο 76' ο Καλύκας πήρε την κεφαλιά από τον Μιχόπουλο που είχε αντικαταστήσει στο μεταξύ τον Αργυρίου, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2...
Οι συνθέσεις:

Ιωνικός: Πουρλιοτόπουλος, Παχατουρίδης (82' Γυριχίδης), Φίλης (75' Δεληγιάννης), Κλάεβιτς, Ξανθόπουλος, Σταματής, Νταρακλίτσας, Αφάς, Καλύκας, Φρούσος, Αντριόλι (90' Βαβίλης).

ΠΑΟΚ: Αργυρίου (46' Μιχόπουλος), Ολιβάρες (46' Ζαφειρίου'), Τασιόπουλος, Καπετανόπουλος (81' Κομίνχες), Κολομπούρδας, Νάγκμπε, Φραντζέσκος, Βελής, Τουρσουνίδης, Βρύζας, Ζουμπούλης.

* Αφιλόξενοι αποδείχτηκαν για μια φορά ακόμη οι οπαδοί των γηπεδούχων, καθώς είχαμε τραυματισμό του Μιχόπουλου στο σβέρκο (!) μετά από πέτρα που δέχτηκε στο 55', ενώ επίθεση δέχτηκε στα επίσημα ο νεαρός τότε δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Αργύρης Λίβας...

* Ο Μιχόπουλος έπαιξε μετά την πέτρα που δέχτηκε έχοντας ζαλάδες, ενώ μετά το τέλος του παιχνιδιού, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας για εξετάσεις! Ο διαιτητής έγραψε το περιστατικό στο φύλλο αγώνα, όμως όπως είχε πει στον 4ο (Ψυχομάνης), συνέχισε το ματς για το ... καλό του ποδοσφαίρου!

Δηλώσεις

Άγγελος Αναστασιάδης: "Ένα παιχνίδι που ήταν καθαρά δικό μας το κάναμε δώρο στον αντίπαλο. Αυτό δεν ήταν ήττα ήταν τιμωρία! Τα παιδιά γύρισαν το ματς, πέτυχαν δύο γκολ, έχασαν πέναλτι, ένα άλλο δε δόθηκε και τελικά χάσαμε δεχόμενοι τρίτο γκολ από το πουθενά. 

Οι παίκτες μου λένε ότι το γκολ αυτό ήταν φάουλ που δε δόθηκε. Εγώ δε ασχολούμαι με αυτά. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ δεν είναι η διαιτησία, το πρόβλημα είναι ότι χάνουμε γκολ και δεχόμαστε τσάμπα γκολ".

Νίκος Μιχόπουλος (την επόμενη του αγώνα): "Είχα Άγιο, σώθηκα από θαύμα! Μισό πόντο πιο πάνω να με έβρισκε ο τσιμεντόλιθος (!) στον αυχένα, τώρα θα ήμουν μακαρίτης. Έχασα τον κόσμο, ούρλιαζα από τον πόνο! Αν έβγαινα θα γινόταν σκοτωμός... Για αυτό αποφασίσαμε να πιέσω τον εαυτό μου και να τελειώσει κανονικά το παιχνίδι".
* Τη σεζόν 1997-1998 o ΠΑΟΚ με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του (όπως και στο μισό της προηγούμενης σεζόν), τερμάτισε στην 4η θέση με 70 βαθμούς, έχοντας σε 34 ματς, 21 νίκες - 7 ήττες - 6 ισοπαλίες και τέρματα 74-41.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4