Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Νοεμβρίου 2018

Μαινόμενος Χακόμπο στην ήττα στο ΟΑΚΑ (2012)

Σαν σήμερα στις 18/11/2012, ένας πολύ κακός ΠΑΟΚ, γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι που έγινε στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής της Super League, της περιόδου 2011-2012 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο του, μπροστά σε 15.000 θεατές (13.511 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-0, δεχόμενος και τα δύο τέρματα στην επανάληψη. 

Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα της ομάδας στο πρωτάθλημα, που φρόντισε να απογοητεύσει τον κόσμο, βγάζοντας όλες τις αδυναμίες της...

Παίκτες χωρίς προσωπικότητα, αδιάφοροι, ένας προπονητής που φοβήθηκε τον αντίπαλο περισσότερο από όσο έπρεπε συνέθεσαν το παζλ της κακής εικόνας του Δικεφάλου. 

Μηδέν πάθος από βασικούς παίκτες και μεγάλη χαλαρότητα, έφεραν την ήττα από τον Παναθηναϊκό και προσγείωσαν ανώμαλα όλους όσους πίστευαν πως η ομάδα μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ...
Πολύ καλή παρουσία του Χακόμπο, ο οποίος με καλές επεμβάσεις του έσωσε την εστία μας από δύσκολες καταστάσεις, αλλά στο φινάλε του ματς με μια ΑΝΟΗΤΗ ενέργειά του αποβλήθηκε και δε θα έπαιζε στο ματς με τον Ολυμπιακό την επόμενη Κυριακή. 

Όλα αυτά ήταν δείγματα ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑΣ και περιμέναμε ΚΑΠΟΙΟΣ να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη, καθότι οι αποβολές έγιναν η αγαπημένη κυριακάτικη συνήθεια...
Όσον αφορά το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο πρώτο 45λεπτο, κλείνοντας τους διαδρόμους προς την περιοχή να βρει την αντεπίθεση και να σκοράρει, κάτι που θα μπορούσε να συμβεί σε 1-2 περιπτώσεις. 

Οι δύο ομάδες είχαν ένα πολύ καλό 10λεπτο (20' - 30') διάστημα στο οποίο χάθηκαν καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά γενικά το παιχνίδι δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας στο σύνολό του...

Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο 51' με τον Ζέκα που έπαιξε το 1-2 με τον Τοτσέ και με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-0. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν ... μηδενική, ο Δώνης πελαγοδρομώντας γύρισε το σύστημα σε 4-3-3 χωρίς φυσικά αυτό να αποδώσει σε καμία περίπτωση.

Η ομάδα δεν είχε φρεσκάδα, σε αντίθεση με τους γηπεδούχους που έκαναν το καλύτερό τους παιχνίδι ως τότε στη σεζόν και το πλήρωσε με μια ... ήττα!

Το 2-0 ήρθε στο 84', όταν ο Τριτσώνης έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γιάννου στον Κουίνσι... Το εκτέλεσε ο Βιτόλο και έγραψε το τελικό 2-0. Στο επόμενο λεπτό ο Χακόμπο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη πιθανότατα, για χειρονομίες προς την κερκίδα.
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό (87΄Μαρίνος), Κουίνσι, Μαυρίας (65΄Φορναρόλι), Τοτσέ (79' Πετρόπουλος).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμαλό, Έττο (46' Κωνσταντινίδης), Ρόμπερ (65' Γιάννου), Φωτάκης, Λάζαρ (56' Λίνο), Κάτσε, Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.

.......................................................

Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα στο ΟΑΚΑ, μίλησε για τα αίτια της σημερινής ήττας από τον Παναθηναϊκό και την αντίδραση του Χακόμπο...
Τα όσα είπε:

Για τα αίτια της ήττας, είπε: "Θεωρώ ότι το βασικό μας πρόβλημα ήταν ότι είχαμε πολλές κακές επιλογές, πολλές κακές πάσες στο ανέβασμα με συνέπεια να παίζουμε στο ανοιχτό γήπεδο. Το παιχνίδι είχε ένα γρήγορο ρυθμό κάτι που δεν μας συνέφερε κι έτσι δώσαμε με αυτόν τον τρόπο πολλά πράγματα στον αντίπαλό μας και νομίζω ότι εκεί ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα. 

Προσπαθήσαμε στις αρχές του β' ημιχρόνου να παίξουμε πιο οργανωμένα και λόγω της κούρασης του Λάζαρ και του προβλήματος του Κάτσε, που ήταν άρρωστος, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε τον άξονά μας με τρία χαφ. 

Δυστυχώς ο Παναθηναϊκός έβαλε γρήγορα το γκολ με αποτέλεσμα να αλλάξουμε τα πλάνα μας. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος με περισσότερες φάσεις, εμείς πληρώσαμε τις κακές μας επιλογές και χάσαμε δίκαια".

Για τη συμπεριφορά του Χακόμπο, υποστήριξε: "Κάποια πράγματα είναι ανεξήγητα και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ένας ποδοσφαιριστής που έχει κάνει τόσο καλό παιχνίδι και είναι σε καλή κατάσταση εκθέτει τον εαυτό του και την ομάδα του. Χάνει ένα καλό ρυθμό αγώνων που είχε. Είναι απαράδεκτη η εικόνα τόσο για τον εαυτό του όσο και για την ομάδα".

Για το αν θεωρεί πως οι παίκτες του υποτίμησαν τον Παναθηναϊκό, τόνισε: "Δεν υπάρχει αυτή η περίπτωση. Είμαστε πολύ συνειδητοποιημένοι. Ζούμε με πολλά προβλήματα και ξέρουμε ποια ομάδα χτίζουμε και ποια προβλήματα έχουμε. 

Στο πρωτάθλημα αυτό, έστω και αν είναι χαμηλού επιπέδου, δεν έχουμε την πολυτέλεια να υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο, ειδικά τον Παναθηναϊκό. Για να κερδίζουμε παιχνίδια πρέπει να φτάνουμε σε μέγιστη απόδοση".

Για το αν θεωρεί πως μετά τη σημερινή ήττα κρίθηκε το πρωτάθλημα, δεδομένου του ότι βρίσκεται στο -8 από την κορυφή, δήλωσε: "Η πραγματικότητα είναι ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει πολλές φορές χωρίς να πιεστεί. 

Σε θέμα ποιότητας έχει μεγάλη διαφορά και είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ομάδα που θα τον κοντράρει σε βάθος χρόνου. Σε ένα παιχνίδι μπορεί να τον κοντράρει αλλά είναι δύσκολο σε ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών να βρεθεί ομάδα να κοντράρει τον Ολυμπιακό".

Για τον Ρότσα, δήλωσε: "Περνάνε τα χρόνια, αυτό σημαίνει ότι μεγαλώνουμε. Το ποδόσφαιρο σου φέρνει πράγματα που δεν τα περιμένεις. Με τον Χουάν είχαμε μία πολύ καλή πορεία με τον Παναθηναϊκό, έχουμε μία πολύ καλή σχέση αλλά αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στην ομάδα μου. Όταν τελειώνει το παιχνίδι αγκαλιαζόμαστε".

........................................................................

Ο Λίνο στις δηλώσεις του μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, τόνισε πως η ομάδα πρέπει να αφήσει πίσω την ήττα και να κοιτάξει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί...
Διαβάστε τα όσα είπε:

"Είμαστε όλοι μας εκνευρισμένοι για την ήττα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά αυτή τη βδομάδα για το ματς με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί".

Για τη φάση του πέναλτι, δήλωσε: "Δεν έχω άποψη για το πέναλτι. Δε μπορούμε όμως να γυρίσουμε πίσω. Πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Ήταν πολύ σημαντικό το σημερινό παιχνίδι και το χάσαμε".

Όσο για την επόμενη μέρα: "Πρέπει να αφήσουμε πίσω το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και να κοιτάξουμε αυτό με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί την Κυριακή"...

..................................................................

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης αναφέρθηκε στην κακή σημερινή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, ενώ τόνισε πως η ομάδα μπορεί να έχει καλύτερη εικόνα στη συνέχεια...
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αναφερόμενος στο παιχνίδι είπε: "Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι σε σχέση με το δεύτερο, αλλά γενικά η εμφάνισή μας δεν ήταν τέτοια ώστε να διεκδικήσουμε τον έναν ή τους τρεις βαθμούς. Πρέπει να συγκεντρωθούμε για τη συνέχεια, γιατί έρχεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό"...

Για το αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της σημερινής εικόνας πρόσθεσε: "Έχουμε περιθώρια. Πρέπει όμως να γίνουμε καλύτεροι και να διεκδικήσουμε τη νίκη στα επόμενα παιχνίδια. Νομίζω πως η ομάδα έχει δυνατότητες να διεκδικήσει ως το τέλος κάτι καλύτερο".

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί δήλωσε: "Έχουμε μπροστά μας μία βδομάδα. Θα προσπαθήσουμε σε αυτό το διάστημα να παρουσιαστούμε έτοιμοι στο ματς της Κυριακής".

....................................................................

Ο Σανθ Χακόμπο, κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο, μίλησε για τη φάση της αποβολής του και παραδέχθηκε το λάθος του ζητώντας συγγνώμη για την απαράδεκτη αντίδρασή του από τη διοίκηση, τους συμπαίκτες μου και τους οπαδούς της ομάδας.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ισπανός:

Για την αντίδρασή του, σχολίασε: "Μου έβγαλε κίτρινη κάρτα ο διαιτητής, εγώ ξέφυγα, και θέλω να ζητήσω συγνώμη. Συμβαίνουν αυτά".

Για την αιτία του εκνευρισμού του, δήλωσε: "Η ευκολία που δίνεται πέναλτι είναι απίστευτη. Να δω αν θα τολμήσει να σφυρίξει στην Τούμπα τέτοιο πέναλτι. Ο διαιτητής είναι ανώτερος από μένα και δεν μπορώ να του μιλήσω. Μετά έκανα λάθος και εκνευρίστηκα με τον οποιονδήποτε μέσα στο γήπεδο... "

Για το ότι με αυτή του την αποβολή θα χάσει το ρυθμό του, ανέφερε: "Όταν κάνω 5-6 αποκρούσεις και μετά δέχομαι μία κόκκινη κάρτα στο 85ο λεπτό δεν πρέπει να πει κάποιος πράγματα που δεν υπάρχουν. 

Θέλω να ζητήσω ένα τεράστιο παιχνίδι, ειδικά στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ που με στηρίζουν πάρα πολύ. Θα προσπαθήσω να μην το ξανακάνω. Ζω πολύ έντονα κάθε παιχνίδι. Ελπίζω να μην το ξανακάνω. Συγγνώμη από τη διοίκηση, τους συμπαίκτες μου και τους φίλους του ΠΑΟΚ".

Για το ότι θα χάσει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τόνισε: "Είναι κρίμα που θα χάσω ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Αισθάνομαι πολύ λυπημένος αλλά συμβαίνουν και αυτά".

.....................................................................

Ο Έττο αποχωρώντας από το ΟΑΚΑ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, δήλωσε απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, αλλά και την εμφάνιση της ομάδας...
Αρχικά ο Έττο, μιλώντας για το ματς είπε: "Δεν μπορώ να μιλήσω εγώ για τακτική, αυτό είναι θέμα προπονητή και όχι δικό μου. Είμαι πολύ απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, θέλω να κερδίζουμε. Σήμερα δεν παίξαμε καθόλου καλά και δεν πήραμε αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό".

Αναφερόμενος στις ενοχλήσεις που ένιωσε στο γόνατό του είπε: "Αύριο θα κάνουμε εξετάσεις και θα δείξουν τι έχω".

..................................................................

Ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης μιλώντας για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, τόνισε πώς ο ΠΑΟΚ με βάση την εικόνα του, δεν άξιζε να πάρει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι...
(Photo αρχείου)

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Δε νομίζω ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο. Εμείς στο πρώτο ημίχρονο προσπαθήσαμε, μπορέσαμε και δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. 

Στο δεύτερο ημίχρονο, δεν ξέρω τι έφταιξε. Δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι και σαν συνέπεια ήρθε η ήττα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα το μόνο που έχουμε να κάνουμε τώρα, είναι να δουλέψουμε γιατί έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι μπορούμε να τον νικήσουμε".

Kαι πρόσθεσε: "Το κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό. Αφήνουμε πίσω την ήττα από τον Παναθηναϊκό και κοιτάμε πλέον το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το βλέπουμε σα μια νέα αρχή. Όταν χάνεις ένα ματς δεν έχεις να κρατήσεις κάτι θετικό. Κατά τη γνώμη μου στο πρώτο ημίχρονο σήμερα, ήμασταν καλύτερο από ότι στο δεύτερο και πάνω σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε για να πάρουμε τη νίκη στο ματς με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί".

................................................................

Ο Μπογκανί Κουμάλο μετά τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ, μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού για την αναμέτρηση...
(Photo αρχείου)

Διαβάστε τα όσα είπε:

"Σίγουρα δεν μπορούμε να πούμε τι έφταιξε για μια ήττα αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα. Στο δεύτερο ημίχρονο όλα ήταν εναντίον μας".

Σχολιάζοντας τις αποβολές που δέχεται η ομάδα, σημείωσε: "Η αλήθεια είναι ότι δεχόμαστε αρκετές κάρτες. Τις περισσότερες φορές αυτές είναι αυστηρές, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να μην κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε και να είμαστε μαχητικοί".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4