Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Νοεμβρίου 2018

Ήττα στο Αίγιο με χαμένες ευκαιρίες στο τέλος! (1964)

Σαν σήμερα στις 8/11/1964, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναιγιάλειο, σε παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1964-1965...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε 2.000 θεατές (1.291 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 1-0, δεχόμενος το γκολ στο 60ό λεπτό από τον Θανάση Λουκανίδη!

Η φάση ξεκίνησε από φάουλ που εκτέλεσε ο Τουμπέλης, η μπάλα βρήκε στα σώματα του τείχους, κατέληξε στον Λουκανίδη που ένα πολύ δυνατό βολέ νίκησε τον Μουσελεμίδη!

Ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση στο 71ο λεπτό, όταν ο Λέανδρος εκτέλεσε φάουλ, ο Μουρατίδης πήρε την καρφωτή κεφαλιά από τα τρία μέτρα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι των γηπεδούχων και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.
Πέντε λεπτά πριν ο διαιτητής Ασίκης σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης, ο Λιτόπουλος σούταρε στην κενή εστία, η μπάλα κατευθυνόταν στα δίχτυα, όμως ο Μουστάκας με υπερένταση πρόλαβε και απομάκρυνε!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Λιτόπουλος, Ραπτόπουλος, Κοντογιώργος, Μουρατίδης, ενώ από τους γηπεδούχους οι Μουστάκας, Αγγελόπουλος, Λουκανίδης.

Οι συνθέσεις:

Παναιγιάλειος: Τσανακτσής, Μουστάκας, Αγγελόπουλος, Τσέλιος, Σκαφίδας, Στεργίου, Παπάζογλου, Τουμπέλης, Λουκανίδης, Αλέφαντος, Ψύχος.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Γεωργόπουλος, Λιτόπουλος, Βαλτσάνης, Ασίκης, Ραπτόπουλος, Κοντογιώργος, Αποστολίδης, Μουρατίδης, Γιακουμής, Λέανδρος.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος ...
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκεόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33. 

Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).

* Στην τελευταία αγωνιστική συνέβη κάτι ιδιαίτερα παράδοξο στη μάχη της κορυφής! Διαβάστε το γιατί αξίζει τον κόπο!

Στη βαθμολογία προηγείτο ο Παναθηναϊκός με 77 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα βαθμολογίας), ακολουθούμενος από την ΑΕΚ που είχε τρεις λιγότερους (74). Κάτι που σημαίνει πως ακόμη και με ήττα του Παναθηναϊκού στον Βόλο, έπαιρνε το πρωτάθλημα. Τι συνέβη όμως;

Η μόνη περίπτωση να μην πάρει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός ήταν να ΜΗΔΕΝΙΣΤΕΙ! Και αυτό έγινε! Στο 57' του αγώνα και ενώ η Νίκη προηγείτο με 1-0, ο μάνατζερ του Παναθηναϊκού (Πετρόπουλος), όρμηξε εναντίον του Γερμανού διαιτητή και τον άρπαξε από τον λαιμό! Αυτός αμέσως διέκοψε το ματς σε βάρος της αθηναϊκής ομάδας

Οι παράγοντές της, κυριολεκτικά ικέτευαν τους Βολιώτες παρακαλώντας να συνεχιστεί το ματς, τονίζοντας πως θα έχαναν, φτάνει να ολοκληρωνόταν η αναμέτρηση και να έπαιρναν τον βαθμό της ήττας που θα τους έδινε τον τίτλο!

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Ολυμπιακό και κοντά στο 60' προηγούνταν με 3-1! Ξέροντας όμως πως δεν είχαν τύχη στο κυνήγι του τίτλου, χαλάρωσαν και ισοφαρίστηκαν στο 90' από τον Σιδέρη! 

Και έτσι η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον Παναθηναϊκό στους 77 βαθμούς και να παίξει μπαράζ για το πρωτάθλημα... Απίστευτο και όμως ... ελληνικό!

Όσον αφορά τη μάχη της ουράς, ο Απόλλων Καλαμαριάς κέρδισε με 2-1 τον Άρη, ισοβάθμησε στους 53 βαθμούς με Νίκη Βόλου και Παναιγιάλειο, όμως στα μπαράζ έκανε δύο ήττες και αποχαιρέτισε την κατηγορία...

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1964-1965.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4