Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Οκτωβρίου 2018

Διπλό στο ασπρόμαυρο Καυτανζόγλειο (1994)

Σαν σήμερα στις 2/10/1994, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1994-1995 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 25.000 θεατές (22.731 τα εισιτήρια), πήρε σπουδαίο διπλό επικρατώντας με 1-2 του έτερου συμπολίτη, έχοντας την εκπληκτική συμπαράσταση των οπαδών του που μετέτρεψαν -χωρίς ίχνος υπερβολής- το γήπεδο σε ... Τούμπα!


Για όσους θυμούνται, δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα αν γράψουμε, ότι στο γήπεδο βρεθήκαμε κοντά στους 20.000 ΠΑΟΚτσήδες, με τους ... τυπικά γηπεδούχους να μοιάζουν περισσότεροι σαν φιλοξενούμενοι!
 
Το σκορ άνοιξε στο 36' ο Ζαγοράκης με μακρινό δυνατό σουτ, με την μπάλα να βρίσκει και στο πόδι του Ξενιτόπουλου και αλλάζοντας πορεία να καταλήγει στα δίχτυα του Πλίτση (αρχική εικόνα)!

Με το ΠΑΟΚ να προηγείται 0-1, πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Πλευρίτη.

Ο ΠΑΟΚ στο 86' έκανε το 0-2, με τον Λαγωνίδη να ευστοχεί στο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Πλίτσης ανατρέποντας τον Καπετανόπουλο, σε μια γρήγορη αντεπίθεσή μας. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο 89' με τον Γιοβάνοβιτς.
Οι συνθέσεις:

Ηρακλής:
Πλίτσης, Έρακ (46' Κατηκαρίδης), Ανατολάκης, Ξενιτόπουλος, Σακελλαρίδης, Παπαδόπουλος Γ. (46' Παπαδόπουλος Δαν.), Σκαρτάδος, Γιοβάνοβιτς, Κωστής, Στολτίδης, Ανδρεάδης.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Καπετανόπουλος, Ζαφειρίου, Αλεξίου, Γιουκούδης, Λαγωνίδης. Ζαγοράκης, Τουρσουνίδης, Οικονομίδης, Μπότσιεκ (61΄Μιλάνκο), Ζουμπούλης (76' Αναστασιάδης).






* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1994-1995 είχε σε όλη διάρκειά της τον Ολλανδό τεχνικό Άρι Χάαν στον πάγκο του (σπάνια περίπτωση).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση, έχοντας 20 νίκες, 5 ισοπαλίες, 9 ήττες. Συγκέντρωσε 65 βαθμούς με τέρματα 55-29. Εκείνη τη σεζόν ο ΠΑΟΚ ξεχρέωσε την ποινή που του είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για τα όσα είχαν γίνει στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμαίν (1/10/1992).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4