Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

15 Οκτωβρίου 2018

Διέλυσε τη Λαμία στην άδεια Τούμπα (2017)

Σαν σήμερα στις 15/10/2017, για την 7η αγωνιστική της Super League, o ΠΑΟΚ διέλυσε στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα τη Λαμία, επικρατώντας με 4-0...

Ο Λουτσέσκου παρέταξε στο αρχικό σχήμα τους Ρέι κάτω από τα δοκάρια, Λέοβατς – Κρέσπο – Ζαμπράνο – Μάτος, Σάκχοφ– Μαουρίτσιο αμυντικά χαφ, μπροστά τους οι Πέλκας – Ελ Καντουρί – Βιεϊρίνια και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς, σε ένα 4-2-3-1...

Με την ομάδα του Τεννέ να δείχνει από το πρώτο λεπτό να παίξει ταμπούρι στην άμυνα, έχοντας όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα, ο ΠΑΟΚ με υπομονή προσπαθούσε να βρει διαδρόμους για την εστία του Παπαδόπουλου...
Και αυτό έγινε στο 10ο λεπτό με τον Λέοβατς που πήρε την εκπληκτική κάθετη του Μαουρίτσιο και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ! 

Στο 24ο λεπτό, ο Πρίγιοβτς μετά από προσπάθεια του Πέλκα και εξαιρετική πάσα του Μαουρίτσιο στον Πέλκα νωρίτερα, έγραψε από κοντά το 2-0, δείχνοντας πως δεν θα δυσκολευτεί να φτάσει στο τρίποντο...
Ο ΠΑΟΚ είχε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, οι παίκτες μας φάνηκαν αισθητά βελτιωμένοι σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια και παίζοντας από την αριστερή κυρίως πτέρυγα αλλά και τον άξονα, έβγαλε φάσεις για να φτάσει στο δεύτερο γκολ!

Στο 33ο λεπτό, χάθηκε διπλή μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Πρώτα το εκπληκτικό σουτ του Ελ Καντουρί σταμάτησε στο δοκάρι, στη συνέχεια το σουτ του Σάκχοφ, άουτ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το φάουλ που εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια έστειλε την μπάλα χιλιοστά πάνω από το δοκάρι της Λαμίας!
Με την έναρξη της επανάληψης στο 51ο λεπτό ο Πέλκας με σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Βιεϊρίνια από τα δεξιά έγραψε το 3-0, ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια αρκέστηκε σε κυκλοφορία της μπάλας και διαχείριση του σκορ, για να έρθει στο 88' ο Πρίγιοβιτς μετά από κεφαλιά πάσα του Μάτος να σημειώσει το τελικό 4-0...
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Ζαμπράνο, Λέοβατς (68' Λημνιός), Μαουρίτσιο, Σάκχοφ (75' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Βιεϊρίνια, Πέλκας (60' Μακ), Πρίγιοβιτς.

Λαμία: Παπαδόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Κουκόλης (40' Ντακόλ), Ασίγκμπα, Μπλάζιτς, Όμο, Ακόστα, Πίτι (54' Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Ουάντερσον (63' Λινάρδος).
........................................
Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την επικράτηση επί της Λαμίας και για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που ακολουθεί...
Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

Για το παιχνίδι: "Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς, ξεκινήσαμε καλά, σκοράραμε νωρίς και ήταν προφανές ότι είχαμε τον απόλυτο έλεγχο. Δεν κινδυνέψαμε και συνεχίσαμε να παράγουμε ευκαιρίες. Στο δεύτερο μέρος συνεχίσαμε με τον ίδιο τρόπο, βρήκαμε κι άλλα γκολ. 

Τα τελευταία 10-15 λεπτά, ήταν καθαρά διαχείρισης, παρόλα αυτά πετύχαμε και το 44ο γκολ. Είναι πολύ θετικό ότι πετύχαμε αυτή τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε δυσκολέψει τις άλλες μεγάλες ομάδες στα προηγούμενα ματς".

Για τη σημασία των γκολ που πέτυχε η ομάδα, ανέφερε: "Το πρώτο ήταν σημαντικό, γιατί ανοίξαμε το σκορ, ενώ το δεύτερο μας έδωσε μεγαλύτερη ασφάλεια. Το τρίτο μας έδωσε ένα καλό αποτέλεσμα και μία καλή εικόνα στο παιχνίδι, ενώ το τέταρτο ήταν σημαντικό, γιατί αν δεν σκοράραμε θα υπήρχε η κριτική γιατί δεν σκοράραμε 11 εναντίον 10. 

Ειλικρινά για έναν προπονητή είναι πολύ σημαντικές αυτές οι καταστάσεις και πραγματικά χάρηκα πολύ όλα τα γκολ. Η ομάδα συνεχίζει να βελτιώνεται. Πήραμε άλλη μία νίκη, υπάρχει καλύτερη κατανόηση και οι παίκτες μου αισθάνονται καλύτερα παιχνίδι με το παιχνίδι. Οι αντιδράσεις των παικτών μου ήταν πολύ καλές ειδικότερα στην αντίπαλη περιοχή, γιατί είχαμε καλά τελειώματα και κυρίως στην πλάτη του αντιπάλου. 

Το πρωτάθλημα έχει δρόμο ακόμη και πρέπει να είμαστε έτοιμοι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για κάθε ματς. Θα είναι τελείως διαφορετικό το παιχνίδι της Κυριακής και δεν μιλάμε τόσο για το κίνητρο ή την φιλοσοφία, αλλά για την τακτική. Εγώ αυτό που λέω, είναι ότι δεν έχει σημασία το ποια ομάδα αντιμετωπίζουμε. 

Όλα αυτά θα είναι κομμάτια της οργάνωσης μας και θα πρέπει είναι στο αίμα μας. Δεν θα πω ποια είναι αυτά τα στοιχεία, αλλά θα πω ότι υπάρχουν ήδη και υπάρχει πολύ μεγάλη βελτίωση".

Για τον τραυματισμό του Λέοβατς: "Μόλις βγήκαμε από τα αποδυτήρια, οπότε δεν έχω προλάβει να σκεφτώ ακόμη το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Αυτή την περίοδο ο Λέοβατς είναι από τους καλύτερους παίκτες μας, όχι μόνο επειδή σκόραρε σήμερα. 

Ο Βιεϊρίνια πέρασε σε αυτή τη θέση, γιατί θέλαμε να μπει ο Λήμνιος μέσα και να δω σε τι κατάσταση βρίσκεται μετά τον τραυματισμό που είχε. Θα δούμε τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες και φυσιολογικά θα πρέπει να πάρω κάποιες αποφάσεις".

Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: "Ντέρμπι είναι για όλους, φυσιολογικά περιμένω ένα καλό παιχνίδι. Θα είναι διαφορετικό από το σημερινό. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να κερδίσει το ματς, αλλά θα πρέπει να είμαστε ικανοί να ελέγξουμε οποιαδήποτε κατάσταση και να μην κάνουμε βήμα πίσω. Η ψυχολογία που έχουμε πριν από αυτό το παιχνίδι, είναι πολύ καλή".

Για την επιθετική λειτουργία του ΠΑΟΚ: "Όσον αφορά στις δεύτερες μπάλες. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, από τους παίκτες, από τη δουλειά μας. Προσπαθώ να περάσω στους παίκτες αυτή την επιθετικότητα. Είναι διαφορετικό να είσαι επιθετικός μπροστά και να περιμένεις πίσω τη μπάλα, είναι κάτι που δουλεύουμε καθημερινά. 

Η στατιστική δεν σημαίνει πολλά για εσάς, αλλά η στατιστική λέει ότι κλέβουμε πολλές μπάλες μπροστά, αυτό προσπαθούμε να κάνουμε κι αυτό κάναμε και σήμερα. Είμαστε μία ομάδα που δημιουργεί πάρα πολλές ευκαιρίες και είναι ένα στοιχείο αυτό, γιατί δεν τελειώσαμε το προηγούμενο παιχνίδι. Θα πρέπει να βελτιώσουμε την επιθετική μας ψυχολογία, να γίνουμε δολοφόνοι στο παιχνίδι μας. 

Πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν τα παιχνίδια είναι σε ένα λεπτό σκορ, θα πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε γκολ και να πάρουμε πόντους. Το λέω αυτό γενικά και για τα παιχνίδια που θα έρθουν. Μέχρι τώρα, ακόμη δεν ήμασταν και στην καλύτερη κατάσταση, αλλά έχουμε μία καλή θέση στη βαθμολογία. Ξέρουμε τον τρόπο να βελτιωθούμε και αυτό είναι το πιο σημαντικό".

Για τις πολλές αλλαγές στο χώρο του κέντρου: "Είναι θέμα συνθηκών. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε, είναι να διαλέξουμε τον καλύτερο παίκτη όσον αφορά σε αυτή τη θέση".
..........................................
Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μίλησε για τα δύο γκολ που πρόσθεσε στο ενεργητικό του καθώς και για το επερχόμενο ματς στο Καραϊσκάκης...
Αναλυτικά τόνισε:

Για τη σημασία της νίκης: "Είναι σημαντική νίκη για εμάς. Κυριαρχήσαμε στο ματς και δεν αφήσαμε περιθώρια στους αντιπάλους μας. Ο σκοπός μας είναι να είμαστε κυρίαρχοι. Είμαι χαρούμενος για τα γκολ μου αυτός είναι ο ρόλος μου εδώ, να σκοράρω. Έχουμε ξεκάθαρους στόχους. Θέλουμε και το πρωτάθλημα και το κύπελλο και για αυτά θα παλέψουμε".

Για το πόσα γκολ σκοπεύει να σημειώσει στην σεζόν: "Δεν έχω συγκεκριμένο νούμερο γκολ που θέλω να πετύχω. Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι να κερδίζει και όχι πόσο γκολ θα πετύχω εγώ. Ελπίζω και εύχομαι να πάρουμε την πρώτη μας εκτός νίκη στο επόμενο ματς που είναι ιδιαίτερα σημαντικό".
............................................
Ο MVP της αναμέτρησης Χοσέ Μαουρίσιο τόνισε...
Για το παιχνίδι: "Όλη η ομάδα ήταν καλή σήμερα, γι΄αυτό φάνηκα και εγώ. Όσο περνάει ο καιρός μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, κάθε παιχνίδι είμαστε καλύτεροι, είναι σημαντικό να παίζουμε καλά".

Για τον βαθμό ετοιμότητας της ομάδας ενόψει Ολυμπιακού: "Δεν μπορώ να πω πόσο έτοιμοι είμαστε, αλλά ψυχολογικά είμαστε στο καλύτερο δυνατό σημείο πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι".

Για το ότι δεν έχει αναλάβει ακόμα την εκτέλεση των στημένων φάσεων: "Δεν ξέρω καλά τους συμπαίκτες μου ακόμη, αλλά κάποια στιγμή θα αναλάβω τα στημένα για τον ΠΑΟΚ".

Για τις πολλές επιλογές που έχει στην διάθεση του ο Λουτσέσκου στα χαφ: "Είναι ένας ευχάριστος πονοκέφαλος για τον προπονητή να έχει τόσες επιλογές στα χέρια του. Η σεζόν είναι μεγάλη, θα βγουν τραυματισμοί, θα υπάρξουν τιμωρίες, πρέπει να είμαστε στο 100% των δυνατοτήτων μας, αυτό μας δίνει κίνητρο, όποτε μας χρειαστεί ο προπονητής. Είναι εξαιρετική χαρά για μένα που έχουμε ποιοτικούς παίκτες όχι μόνο στη μεσαία γραμμή αλλά σε όλες τις θέσεις, έχουμε παίκτες που μπορούν να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα".
...............................................
O Kάρλος Ζαμπράνο μίλησε για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Λαμίας, αλλά και το ντέρμπι που ακολουθούσε.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την σύγκρουσή του με αντίπαλο και αν είναι καλά: "Αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι, μερικές φορές είναι σκληρό, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε, ο πόνος που ένιωσα είναι δευτερεύουσας σημασίας".

Για τη νίκη του ΠΑΟΚ: "Είναι ένα παιχνίδι που το περιμέναμε δύο εβδομάδες, από το ματς που χάσαμε δύο βαθμούς εκτός έδρας. Θέλαμε πολύ να δώσουμε απαντήσεις. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να προηγείσαι νωρίς γιατί αλλάζει η ψυχολογία σου και μπορείς να παίξεις μετά πιο ανοικτά. Αυτό έγινε σήμερα και το σκορ έφτασε στο 4-0. Πήραμε τους τρεις βαθμούς και την ψυχολογία που χρειαζόμαστε".

Για το αν έχει προσαρμοστεί στον ΠΑΟΚ: "Σημασία δεν έχει τόσο πώς είμαι εγώ. Εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα, για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε παιχνίδι, όταν θα μου επιτρέπει ο προπονητής να αγωνίζομαι. 

Όταν δεν κερδίζει η ομάδα τα βέλη συνήθως στρέφονται προς την άμυνα, αλλά νομίζω ότι όλοι είμαστε εδώ για να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Κι εγώ είμαι μέλος της ομάδας και σκοπός μας είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα".

Για το δύσκολο πρόγραμμα που έρχεται και το ματς με τον Ολυμπιακό: "Είμαστε στο 100% γι' αυτά τα παιχνίδια, δεν νιώθουμε χειρότεροι από κανέναν. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα η ομάδα έχει την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση για να μπορέσει να κερδίσει οποιοδήποτε παιχνίδι, αρχής γενομένης από αυτό της ερχόμενης εβδομάδας".

Για το αν πρέπει να γίνει ειδική προετοιμασία για το ντέρμπι: "Σίγουρα η προετοιμασία δεν είναι ίδια. Πάντα ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι έχει διαφορετική προετοιμασία ψυχολογικά. 

Ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι για τους οπαδούς και την ομάδα, αλλά και βαθμολογικά. Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε την αυτοπεποίθηση να σκεφτούμε τον εαυτό μας και όχι τους αντιπάλους και να πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4